Pages

Tuesday, July 21, 2009

TEOLOGUL PATRIARHULUI E SI DEONTOLOG. "Padre" Bichir isi pune ovulele pe taraba in "Libertatea"

"Padre" Bichir - transferat la Libertatea-Ringier - reuseste o performanta demna de Mircea Toma: in articolul sau de azi nu pomeneste originea infractorilor potentiali criminali din Afacerea ovocitelor. Tare. Eu ii urez succes in continuare!

Cu ovulele pe tarabă

21 Iulie 2009 Scandaluri privind traficul de ovule apar periodic, nu sunt deloc o noutate. Asta pentru că în destule ţări europene procedura era ilegală, iar Comisia Europeană a cerut tuturor statelor membre să investigheze comerţul cu embrioni.

Evident, cele mai expuse ţări sunt cele est-europene, unde sărăcia face ravagii. În schimbul câtorva sute de euro, femeile sunt supuse unui tratament hormonal, pentru a produce cât mai multe ovocite. Acestea sunt folosite pentru inseminare in vitro, intervenţie de pe urma căreia se câştigă şi câte 10.000 - 15.000 de euro. Nimeni nu va putea stăvili dorinţa unui cuplu de a avea un copil, de aici şi această afacere înfloritoare.

România nu putea face nici ea excepţie de la această afacere a “fabricilor de bebeluşi la borcan”, cum au denumit-o jurnaliştii de la BBC News. În 2005, aceştia au scris despre cazul embrionilor comandaţi prin poştă, după ce o româncă de 19 ani care donase ovule a avut probleme mari de sănătate.

Anul trecut, un român de 41 de ani a fost arestat în Creta, pentru trafic şi vânzare de ovule umane. Împreună cu amanta sa, sechestrase două tinere cărora le injectau în stomac hormoni, iar ovulele erau vândute pentru sume între 600 şi 2.000 de euro bucata. Într-o ţară vândută sub pretextul privatizării la tarabă, într-o comunitate în care au fost înfiaţi de-a valma mii de copii, iar prostituţia e înfloritoare, ce mai era de vândut? Ovule, fireşte!

No comments: