Pages

Wednesday, July 22, 2009

DAN PURIC si AFACEREA ORTODOXIEI. 1.000.000 de euro in doi ani, minus 13.000 donati la Aiud. Un alt "Shoah Business", genul poetei CPEx Ana Blandiana

Un comunicat ciudat legat de actorul Dan Puric a aparut pe www.comunicatedepresa.ro la data de 6 iulie.

Ii dau curs dupa care il comentez mai jos. Deci:

BUCURESTI- 06 Iulie 2009 - Fundatia Art Production, organizatoarea conferintelor Dlui Dan Puric din anul 2009 si semnatara contractelor de colaborare cu Banca Comerciala Carpatica privind unele evenimente ce urmau a fi sustinute de Dl Dan Puric, aduce la cunostinta urmatoarele:

Pana in luna iunie a.c. au fost organizate urmatoarele conferite: Ateneul Roman (2 conferinte), Iasi, Buzau, Drobeta Turnu Severin, Petrila, Curtici, Focsani, Bacau, U.M. Bobocu/Buzau, Oradea, Salonta si Cluj-Napoca.
La Bucuresti, Iasi si Drobeta Turnu Severin accesul publicului s-a facut pe baza de bilete de intrare, la Buzau conferinta a fost sponsorizata de Episcopia Buzaului si Vrancei, iar la celelalte conferinte accesul publicului a fost liber.
Fundatia Art Production a transmis in contul Schitului “Inaltarea Sfintei Cruci” din Aiud, jud. Alba, conform dorintei D-lui Dan Puric, 55.200 lei ce reprezinta suma ramasa din incasarile din bilete si sponsorizare dupa deducerea cheltuielilor de organizare, promovare, transport, cazare, personal, etc., acesti bani urmand a fi folositi pentru realizarea Centrului Memorial “Rapa Robilor” de la Aiud, jud. Alba.
Celelate sume obtinute din donatiile primite cu prilejul conferintelor au fost transmise Dlui Dan Puric care le va oferi Schitului “Inaltarea Sfintei Cruci” de la Aiud, jud. Alba in acelasi scop.
Colaborarea dintre Fundatia Art Production si Banca Comerciala Carpatica in anul 2009 a avut ca scop organizarea unor evenimente la care sa participe Dl Dan Puric si au avut ca obiect, punctual, trei directii: sustinerea conferintelor Dlui Dan Puric, prezentarea la Sibiu spectacolului “Vis” One Man Show si achizitionarea de echipamente de sunet si lumini pentru Sala “Rapsodia” sediul Companiei “Passe Partout DP” condusa de Dle Dan Puric.
Aceastea ar fi fost colaborarile concrete astfel imaginea Dlui Dan Puric nu trebuie sa fie asociata sub nici o forma cu imaginea Bancii Comerciale Carpatica in general sau cu a unui produs al acesteia ci numai in legatura cu proiectele numite.
In prezent contractele de colaborare au fost reziliate in mod amiabil de catre Fundatia Art Production si Banca Comerciala Carpatica astfel imaginea Dlui Dan Puric nu mai poate fi sub nici un fel legata de imaginea bancii.
Mentionam ca Dl. Dan Puric nu a obtinut beneficii materiale din sumele obtinute din vanzarea de bilete si din colaborarea cu Banca Comerciala Carpatica.
Acest comunicat este prezentat la solicitarea D-lui Dan Puric si reprezinta pozitia Fundatiei Art Production in legatura cu subiectele de mai sus.
Fundatia ART PRODUCTION
Bucuresti


Ciudatenia sta in mai multe aspecte, unele legate de minciunile pe care le contine, altele de semnele de intrebare pe care le ridica. Sa le luam la rand.

In primul rand sesizam o delimitare a Bancii Carpatica de actorul Dan Puric, "imaginea Bancii Carpatica in anul 2009", cel mai probabil ca urmare a controverselor legate de persoana sa. Insa, cu toate ca spre sfarsitul comunicatului ni se spune ca "imaginea Dlui Dan Puric nu trebuie sa fie asociata sub nici o forma cu imaginea Bancii Comerciale Carpatica in general sau cu a unui produs al acesteia ci numai in legatura cu proiectele numite" mai sus, in anunturile de la lansarea "imaginii Bancii" ni se spunea altceva. Respectiv: "Conform reprezentantilor Bancii Comerciale Carpatica, artistul va transmite mesajele bancii clientilor".

Acum, revenind la "turneul caritabil", soldat cu o donatie de 55.200 lei, ni se spune ca "la Bucuresti, Iasi si Drobeta Turnu Severin accesul publicului s-a facut pe baza de bilete de intrare, la Buzau conferinta a fost sponsorizata de Episcopia Buzaului si Vrancei, iar la celelalte conferinte accesul publicului a fost liber". Foarte interesant. Poate ortodocsilor le spune totusi ceva faptul ca, pe langa Fundatia Art Production, Puric a fost sponsorizat de Episcopia Buzaului si Vrancei, tinuta de "elementul de sprijin al Securitatii" Epifanie Norocel, acelasi individ desfranat care persecuta sistematic si securistic maicile de la Carnu si monahii de la Poiana Marului.

O prima minciuna nerusinata este legata de faptul ca doar aceasta conferinta, de la Buzau, a fost sponsorizata. Dar, dupa cum am demonstrat la vremea respectiva, citand presa locala si martorii de la fata locului, si conferinta de la Oradea a fost sponsorizata de o increngatura de firme si persoane la fel de dubioase ca asa-zisul Episcop Norocel. Conform ziarului Crisana, conferinţa "Despre omul frumos" organizata pe 15 iunie la Casa de Cultura a Sindicatelor din Oradea, a fost posibila "prin implicarea Consiliului Judeţean Bihor, Teatrului de Stat Oradea, Auto Bara &CO, PhotoGraphics Profesional, Librăriei "Vărsătorul" şi a Hotelului Continental Forum Oradea." Daca Libraria "Varsatorul" (al carui nume acvarian reprezinta curentul new-age) este doar "ezoterica", presedintele Consiliului Judetean Bihor, sponsorul principal, este un cunoscut predicator penticostal, Radu Tirle, bun prieten cu un alt Episcop "ortodox", gen Epifanie Norocel, Sofronie Drincec, apostatul, la care se alatura, acum, si Andrei Andreicut (despre care vom vorbi cu alta ocazie). Daca asa stau lucrurile intr-un caz, ce ne face sa credem ca nu acelasi lucru s-a petrecut in intreaga tara pe unde a trecut "Caravana Art Production"?!

Acum, mizeria ordinara: aflam din comunicat ca "Fundatia Art Production a transmis in contul Schitului “Inaltarea Sfintei Cruci” din Aiud, jud. Alba, conform dorintei D-lui Dan Puric, 55.200 lei", cat au rezultat in urma campaniei, exceptand cheltuielile. Din pacate, Fundatia "non-profit" in cauza nu ne si prezinta aceste cheltuieli, pentru a intelege mai bine fenomenul "crestin" Dan Puric si Asociatii. Ne-am permis noi sa incercam sa aflam sumele reale obtinute in urma afacerii conferintelor.

Sa incepem cu Bucuresti. Dan Puric dixit: "Am ales special Sala Mare a Ateneului, din dorinta de a face un eveniment aristocratic. Am avut o mie de spectatori la Ateneu, m-am simtit ca Amundsen, care a atins Polul Nord. Am mai descoperit un nou taram in Romania. Am gasit in propria tara o insula de frumos. Era o Romanie normala acolo. As zice ca a fost o reactie majora. Acest eveniment, organizat de fundatia Art Production, va fi urmat de inca trei conferinte, cea din aprilie poarta titlul "Despre Corp", cea din octombrie, "Despre umor", iar cea din decembrie, "Despre iubire"".

La Ateneu au avut loc asadar doua conferinte a cate 1000 de persoane iar biletul a levitat intre 100 si 150 de roni, "pentru Centrul Memorialul Aiud", conform afisului, invitatiilor si propagandei aferente. Daca facem o medie de 120 roni inmultit cu 1000 inmultit cu 2 rezulta, numai la Bucuresti, o suma frumusica de 240.000. Buuun.

La aceasta se adauga Iasiul, unde conferinta s-a tinut la Teatrul de copii si papusi Luceafarul, cu o capacitate de 450 de locuri si unde biletul a fost intre 50 si 100 de lei, respectiv, la o medie de 70 roni rezulta ca s-au obtinut 31.500.

Apoi, la Turnu Severin, conform Radio Lumina, aflam ca biletul la Palatul Cultural “Theodor Costescu”, cu o capacitate tot de 450 de locuri a fost de doar 15 lei. Ciudata cadere, dar nu comentam. Rezulta alti 6750 roni.

Totalul din cele trei conferinte cu bilet: 278.250 lei grei, adica 2.782.500.000 (doua miliarde sapte sute optzeci si doua milioane si cinci sute de mii) lei vechi.


Asadar, din suma clara de 278.250 lei au ramas pentru Aiud, in urma caravanei dedicate chiar strangerii de fonduri "pentru Aiud", 55.200 lui noi. Buun.

Dar, pe langa acestea, aflam din relatarile presei ca, spre exemplu, la conferinta de la Casa de Cultură a Studentilor Cluj-Napoca unde Dan Puric si-a lansat cea de-a doua carte, "Despre Omul Frumos", si CD-ul "Alegeti", s-au petrecut si urmatoarele: "Evenimentul are şi un scop caritabil şi îşi propune să obţină fonduri în sprijinul construirii Mănăstirii-monument de la Aiud, în memoria victimelor regimului comunist, motiv pentru care deşi intrarea este liberă, vor fi amplasate nişte cutii pentru donaţii".

Daca acest lucru s-a intamplat in toate cele 12 orase, fara sa existe o contabilizare si o inregistrare a donatiilor, cu proces verbal, cred ca putem vorbi deja de o grava incalcare a legii si o posibila evaziune fiscala de amploare.

Peste toate acestea, avem afacerea cartilor. Caci, la toate aceste conferinte, de fapt, s-a lansat ultima sa carte si CD-ul numit. Acesta din urma, "Alegeti", costa "doar" 25 de roni (250.000 lei vechi) si contine o singura conferinta a actorului, realizata impreuna cu Dan Ciachir. Despre "lucrarea maestrului Dan Puric", aflam dintr-o prezentare proprie, intarita de o relatare de pe site-ul Lacasuri Ortodoxe, urmatoarele: "“Despre Omul Frumos” nu este prima carte lansată. Volumul “Cine suntem” s-a vândut de la lansare, din mai 2008 si până acum, în peste 100.000 de exemplare, făcându-l pe Dan Puric cel mai bine vândut autor român al momentului."

Spre deosebire de "Cine suntem", care, la o vanzare de 100.000 de exemplare la pretul de 20 roni i-a adus o cifra de afaceri de 2.ooo.ooo roni, adica 20.000.000.000 (doua zeci de miliarde) lei, volumul cel nou, "Despre Omul Frumos", costa 22 de roni.

Pentru cine nu intelege sumele astronomice de mai sus, simplific: din vanzarea cartii "Cine suntem" si conferintele de anul trecut Dan Puric a facut 500.000 de euro, performanta pe care si-a propus sa o repete anul aceste, adica sa ajunga la 1.000.000 de euro.

Desigur, "Fundatia" Art Producation nu ne informeaza cate carti "Omul frumos" s-au vandut la conferinte si, tot desigur, pentru ambele carti, trebuie sa deducem costurile tipararii si difuzarii, ca si "cheltuielile de organizare, promovare, transport, cazare, personal, etc.", de la manastiri la carciuma si apoi la Ateneu. Dar se adauga sponsorizarile si donatiile, necuantificabile si necuantificate, nici de domnul Puric, nici de fisc nici de Fundatia "Art Production".

Si, totusi, cine/ce este aceasta Fundatie cu care va tot bat capul?! Pai, am incercat si eu sa aflu, cu mijloace traditionale, respectiv internetul si sursele deschise. In mod ciudat (iarasi), in afara de faptul ca a reusit sa primeasca niste fonduri de la Programul Cultura 2007 - 2013 al Uniunii Europene, nu am reusit sa gasesc nimic concret despre aceasta fundatie, cvasi-fantomatica. Chiar daca in targ se spune ca ii apartine unui mason, secretarul general al Asociatiei romane pentru Clubului de la Roma, Calin Georgescu, cu care Dan Puric s-a prezentat adeseori in audienta la "Printul" Radu Duda si cu care este coleg in conducerea obscurului institut IPID, pe site-ul acestei Fundatii de "Art Production" - http://www.artline.ro/ - nu apare absolut nici un nume, de contact, de director, presedinte, fondator sau barem de secretara: un fel de Fundatia Anonimul de-a dreptul. Incercand sa aflam totusi cine se ascunde atat de bine in spatele acestei fundatii, am gasit ca, de fapt, site-ul acesteia este inregistrat si apartine unei firme in toata regula: SC Full Consulting SRL, cu adresa in Calea Vitan, nr.111, bl. V16 A, sc.2 ap.34, Bucuresti. Dar despre aceasta "Fundatie"-SRL, cu alta ocazie...

Pana atunci, sa meditam putin la "jertfa" "crestinului" Puric pentru Aiud: 55.200 roni din peste 2.500.000 facuti, pana acum, pe spinarea ortodoxiei, a bietului roman sarac cu duhul si, mai ales, pe imaginea blandului Parinte Justin Parvu, pe care l-a tratat cu dispret chiar pe locul suferintei sale si a camarazilor sai, sfinti ai inchisorilor, teribila temnita de la Aiud.

Loc sfant unde astazi, in loc sa se zideasca o manastire cu un centru de martirologie alaturi, dupa cum vrea si Parintele Justin si dr Pavel Chirila, este in pericol de a se ridica un alt "complex memorial", cu rezonante neromanesti, ca cel de la Sighet, confiscat de o alta "curva" a societatii civile, gen Ana Blandiana, fosta partenera de sex a sefului CPEx al CC al PCR Gogu Radulescu: "maestrul" Dan Puric.

Vezi si Mini-arhiva Cazului Dan Puric
Foto dreapta, la Aiud: Apologeticum

1 comment:

Alex sau cum vreți voi said...

din surse tinere, am aflat intamplator acum ceva timp ca Puric Jr. o duce pe picior mare prin cluburi, si alte astfel de locuri. Arunca cu banii in stanga si dreapta, umbla cu masini de zeci de mii de euro (nu stiu daca ale lui sau ale prietenilor). Ca un reper, a cheltuit aproximativ 5 milioane intr-o singura noapte, iar in celelalte sa nu va ganditi ca a stat acasa. Pai se poate? E baiat de miliardar ...