Pages

Wednesday, July 22, 2009

MOTIVUL REAL al desfiintarii afacerii ovuliadei. ISRAELIENCELE fertilizate la clinica SABYC se plangeau ca le ieseau copiii "bruneti". Vezi FOTO

S-au plans ca le-au iesit copiii "bruneti"

Clinica Sabyc din Bucuresti a intrat in vizorul anchetatorilor inca de la finele lunii aprilie. O romanca s-a plans atunci ca a ramas cu dureri foarte mari dupa ce i s-au prelevat ovule la "fabrica de copii". Anchetatorii romanii au primit sesizari si din Israel. Mai multe cupluri erau nemultumite de trasaturile copiilor nascuti dupa insamantarea invitro facuta la Bucuresti (Vanghelie o fi unul dintre ei? - nota mea :).
Multe donatoare erau de etnie rroma
Cuplurile de israelieni cerusera ca donatoarele sa aiba o anumita culoare a parului si a ochilor, studii medii sau superioare, iar ctficientul de inteligenta sa fie peste medie. Multe perechi au cerut copii blonzi, dar bebelusii au iesit... "bruneti". Si aceasta pentru ca donatoarele erau, in general, femei de etnie rroma.
Nemultumitii i-au acuzat pe patronul de origine israeliana al Clinicii Sabyc, Harry Mironescu (alias Miron), si pe fiul sau, Yair Miron, asociat si el la "fabrica de copii", de inselaciune.
Cei doi au fost arestati, luni, pentru 30 de zile si dusi in arestul Politiei Capitalei. Dupa ce i s-au pus catusele, Mironescu i-a cerut avocatului sa-i anunte sotia in Israel si sa-i aduca in arest medicamente si haine de schimb. Fiul sau si-a rugat soferul sa aiba grija de cainii lui. Cei doi au fost vizitati, ieri, in arest de consulul Israelului la Bucuresti.
Autoritatile romane stiau de mult timp de "fabrica de copii"
Institutiile statului stiau de mult timp ce se intampla la clinica de fertilizare din Bucuresti, dar au actionat mai tarziu, pentru a-i prinde in flagrant pe acuzati. Declaratia apartine ministrului sanatatii, Ion Bazac, care spune ca a verificat clinica si aceasta detine autorizatie de functionare. Actele au fost insa obtinute abia saptamana trecuta, pana atunci, institutia desfasurandu-si activitatea fara aprobare.
Roxana Ilie, prinsa la mijloc
Acum doua luni, in urma unui casting facut dupa fotografii, manechinul Roxana Ilie a fost aleasa imaginea clinicii israeliene. "Marti dimineata, am fost intrebata daca sunt implicata in trafic cu embrioni. M-a pufnit rasul. Singura mea legatura cu aceasta clinica a fost contractul de imagine pe care l-am semnat cu ei", a spus Roxana Ilie pentru Libertatea. (Clara Ilie)
Sursa: Lidia Bobes - Libertatea
Foto: Alexandra Mihale - ZIUA

No comments: