Pages

Saturday, June 20, 2009

SCANDALUL "AUDIOGRAMELOR" PSD a fost regizat de... PSD

Zilele acestea spatiul mediatic a fost asaltat de gogorita "audiogramelor" din "sedinta secreta" a PSD de la Turnu Magurele. Surse bine informate mi-au comunicat ca intreaga operatiune a fost regizata cu minutiozitate chiar de catre PSD, in cadrul strategiei de "ferfenitare" a PDL si, mai ales, a sefului acestuia, Traian Basescu. Miscarea e reusita din mai multe puncte de vedere: atrage media, sunt revelate in presa aspecte despre liderii PDL care altfel nu ar putea fi spuse public, liderii PSD nu pot fi dati in judecata in baza unei inregistrari "ambientale" a unor convorbiri "secrete", etc, etc. Pe scurt, un fel de scandal gen "Stenogramele PSD", dar pe invers si la scara mai mica. Artizanul smecheriei poate fi regasit mai jos...

REALITATEA.NET - EXCLUSIVITATE - Mazăre la întâlnirea PSD: Suntem aici să ne batem capul să scăpăm de Iuda ăsta de Băsescu
Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a atacat dur mai mulţi miniştri ai Cabinetului Emil Boc. El a enumerat punctele vulnerabile ale PD-L şi i-a îndemnat pe liderii pesedişti să se îndrepte împotriva colegilor de Coaliţie.
"Suntem în spatele lor. Tot timpul reacţionăm la Băsescu. Este greşit din punct de vedere strategic. Când vorbeşte Videanu, în spate e un business. Când respiră vrea să facă bani. Daţi, mă, în ei, că sunt vraişte la chestia asta! Boc habar nu are de economie. Pogea e adus de pe drumuri. Ăştia ştiu că e omul de casă al lui Videanu", le-a spus Geoană pesediştilor.
Preşedintele PSD i-a îndemnat pe membrii partidului să treacă la atac.
"Sunt vulnerabili din punct de vedere public. Hai să-i atacăm", a spus Geoană.
Preşedintele PSD Constanţa, Radu Mazăre, a susţinut că există legături între programele guvernamentale şi firmele miniştrilor.
"Murgeanu şi Blaga au nişte firme care fac pereţi şi s-au dus milioane la anveloparea blocului. Pe Blaga îl interesează să dea drumul la blocuri şi să cumpere pereţii de la firmele lui. Nu vă faceţi, că nu ştiţi!", a spus Mazăre.

EXCLUSIVITATE - Mazăre la întâlnirea PSD: Suntem aici să ne batem capul să scăpăm de Iuda ăsta de Băsescu
Vineri, 19 Iunie 2009

"Suntem aici să ne batem capul să scăpăm de Iuda asta de Băsescu, că ăsta e cel mai rău", a spus Radu Mazăre, primarul Constanţei, în cadrul unei discuţii cu colegii de partid la întâlnirea de vineri de la Turnu Măgurele. Pe de altă parte, Ion Iliescu le-a comunicat pesediştilor că trebuie să arate că au o gândire care porneşte de la nevoile ţării. Realitatea TV a intrat în posesia unei înregistrări audio secrete de la întâlnirea PSD de vineri.
Radu Mazăre, preşedintele PSD Constanţa, a catalogat programul Prima casă al Guvernului Boc ca fiind o "vrăjeală": "Ce e asta prima casă? A venit Boc cu vrăjala asta. Păi cum îl las eu pe Pogea, când am jumătate din Guvern, să facă bagabonţeala asta? Ăştia cum ajung miniştri de Finanţe, cum sunt foarte deştepţi".
Mazăre a mai subliniat că unul dintre scopurile întâlnirii de vineri ar fi să scape de Traian Băsescu. "Suntem aici să ne batem capul să scăpăm de Iuda ăsta de Băsescu, că ăsta e cel mai rău", a spus Mazăre.
Potrivit lui Geoană, miniştrii PSD sunt pecepuţi ca o masă amorfă care nu ştie să comunice
"Va trebui să facem o analiză foarte serioasă până la începutul lui septembrie, pentru a putea să vedem dacă o schimbare strategică din poziţionarea noastră în cadrul guvernării este un lucru pozitiv sau nu din punct de vedere electoral. Nu existăm ca structură distinctă, nu avem propuneri distincte, nu ştim să comunicăm politici alternative distincte, suntem o masă amorfă în care Boc comunică în numele întregului Guvern", a spus Geoană.
Preşedintele PSD a mai vorbit şi despre relaţiile sale cu Traian Băsescu.
"Din punct de vedere al realităţii economiei şi a ceea ce numim economie reală, lucrurile arată azi greu, dificil. Această înrăutăţire a situaţiei social-economice a ţării îl afectează electoral în primul rând pe Traian Băsescu, considerat de majoritatea populaţiei ca fiind principalul responsabil", le-a spus Geoană pesediştilor. Citeşte mai mult din declaraţiile preşedintelui PSD

Geoană: Boc habar nu are de economie. Iliescu: Basescu e considerat de nemti "un badaran"

"Suntem în spatele lor. Tot timpul reacţionăm la Băsescu. Este greşit din punct de vedere strategic. Când vorbeşte Videanu, în spate e un business. Când respiră vrea să facă bani. Daţi, mă, în ei că sunt vraişte la chestia asta! Boc habar nu are de economie. Pogea e adus de pe drumuri. Ăştia ştiu că e omul de casă al lui Videanu. Sunt vulnerabili din punct de vedere public. Hai să-i atacăm", a spus Geoană. Citeşte mai mult
Preşedintele de onoare PSD, Ion Iliescu a mai spus: "Să fie tema primei întâlniri a Consiliului Naţional şi echipa guvernamentală să se prezinte cu o concluzie la şase luni de la guvernare. Ce concluzii pot fi trase?" Mircea Geoană a răspuns: "Nu aş face toată guvernarea că se întorc şi pe noi. Aş face pe politica economică".
Preşedintele de onoare al PSD Ion Iliescu a intervenit şi el în discuţie, în contextul strategiei pentru alegerile prezidenţiale, şi a atras atenţia că sunt organizaţii PSD, în unele judeţe, în care "cam bate vântul" şi că partidul ar trebui să-şi cureţe rândurile. " (..) birourile judeţene..sunt multe judeţe unde cam bate vântul (..) să scoatem din prima linie oameni vulnerabili, care au nişte caracteristici.. cum s-au îmbogăţit, că au relaţii dubioase", le-a spus Iliescu, potrivit unor participanţi la reuniunea CEx, care a completata si cu faptul ca zilele trecute a fost la Ambasada germana unde lumea prezenta il considera pe Basescu un badaran.

Hrebenciuc: Geoana e cel mai tare

"Dacă o să vă uitaţi la toate discuţiile apărute între miniştrii PSd şi PD-L au fost în urma unor vizite ale preşedintelui la Guvern. După şase luni de coabitare au fost extrem de puţine evenimente în tre miniştrii celor două partide şi nimic dramatic. Traian Băsescu este un om conflictual şi pe unde a mers a general numai conflicte. Mă aşteptam ca măcar o dată să fie un preşedinte aşa cum ar trebui să fie", a declarat deputatul PSD Viorel Hrebenciuc care a adăugat că Traian Băsescu "nu va apuca " al doilea mandat pentru a fi aşa cum spune el.
Hrebenciuc a declarat că va face parte din echipa de campanie a lui Mircea Geoană, care "nu se teme de nimeni", având în vedere cum este poziţionat PSD. Viorel Hrebenciuc a spus că preşedintele PSD are o echipă de consilieri care va fi consolidată în timpul campaniei pentru prezidenţiale.
În opinia lui Hrebenciuc ieşirea PSD de la guvernare nu este oportună pe fondul crizei. "Ieşirea PSD de la guvernare va adânci criza. Am semnat de bună-credinţă acest Parteneriat pentru România. Acum trebuie să analizăm ce s-a aplicat şi ce vom face pe viitor", a adăugat deputatul PSD.

Sursa: Realitatea.net

REALITATEA.NET - Viorel Hrebenciuc: Relaţia noastră cu PD-L este bună. Traian Băsescu e factor perturbator

1 comment:

SimiCostel said...

Le-a iesit pe dos.
Geoana ramane un prostanac, Mazare un bagabont, iar Hrebe un guzgan care isi iese din mana.