Pages

Friday, June 19, 2009

SE IMPUTE CODUL "SOCIETATII IN CIVIL". "Anti-coruptul" Alistar, corupt mana in maduva nevestei, este cercetat penal. In sfarsit, ANI e buna la ceva

Radio Romania Actualitati: Victor Alistar cercetat penal
Reporter, Madalina Radu: Agentia Nationala de Integritate a sesizat, astazi, Parchetul Judecatoriei sectorului 1 din Bucuresti pentru a face cercetari cu privire la savarsirea infractiunii de instigare la fals intelectual de catre Victor Alistar, directorul executiv al Transparency International Romania, precum si cu privire la comiterea infractiunii de fals intelectual de catre sotia sa, Lavinia Ciuta. În urma verificarilor, inspectorii de integritate au constatat ca intre declaratia de avere depusa de Victor Alistar, care in perioada 12 octombrie 2001 - 1 martie 2009 a fost si expert in cadrul Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, si cea a sotiei sale exista o serie de neconcordante cu privire la anumite bunuri si venituri. Cu explicatii, presedintele ANI, Catalin Macovei:
Catalin Macovei: Am sesizat, astazi, Parchetul pentru cercetarea domnului Victor Alistar pentru savarsirea infractiunii de instigare la fals intelectual. Noi suspicionam faptul ca doamna Ciuta Lavinia, la indemnul sotului sau, Victor Alistar, si cu complicitatea unor persoane din cadrul Ministerului Culturii si Cultelor, au inlocuit o fila din declaratia de avere a doamnei Laviniei Ciuta. În primul rand, ca sunt date diferite intre declaratiile celor doi soti, dar, mai mult, sunt date diferite intre cele doua file pe care noi consideram ca au fost inlocuite.
Reporter: Un alt reprezentat Transparency, Codru Vrabie, care este si membru in Consiliul National de Integritate, este vizat de actiunile ANI. Fata de el, presedintele ANI a cerut Senatului revocarea din functie de membru CNI, deoarece, potrivit unor surse, s-ar fi interesat de verificarile inspectorilor in dosarul lui Victor Alistar.
- Am solicitat, in cursul acestei saptamani, Senatului Romaniei revocarea din calitatea de membru CNI a domnului Codru Vrabie. Motivul general este faptul ca domnia sa a solicitat informatii dintr-un dosar aflat pe rolul inspectiei de integritate, ceea ce inseamna o interferenta grava in activitatea Agentiei Nationale de Integritate. (RADOR)
RADOR (19 iunie) - Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul Judecatoriei Sectorului 1 pentru a-i cerceta pentru fals intelectual pe presedintele Transparency International, Victor Alistar, si pe sotia acestuia, in legatura cu informatiile consemnate in declaratiile de avere. ANI a descoperit mai multe neconcordante intre declaratiile de avere ale lui Victor Alistar si ale sotiei sale, Lavinia Ciuta. Astfel, in declaratia sotiei nu sunt mentionate un autoturism, doua datorii catre banci si venituri din activitati independente, in cuantum de aproape 100.000 de lei. De asemenea, au fost constatate neconcordante intre doua declaratii de avere depuse de Lavinia Ciuta. Agentia Nationala de Integritate a sesizat, vineri, Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1, in vederea efectuarii de cercetari cu privire la savarsirea infractiunii de instigare la fals intelectual. Potrivit ANI, Victor Alistar i-a pus la dispozitie sotiei sale diferite adeverinte de venit si se p
rezuma ca modificarile aduse declaratiei de avere au fost facute la indemnul acestuia. Sotia sa, Lavinia Ciuta, va fi cercetata pentru fals intelectual. Victor Alistar a declarat ca nu exista nici o diferenta intre declaratia sa de avere si cea a sotiei sale.
Vezi si: RETEAUA MALIGNA A IMPOSTURII. Coalitia Codurilor de la cap se impute. Victor Alistar, un Mickey Mouse Jackson al "societatii civile"

No comments: