Pages

Monday, June 15, 2009

VIDEO INEDIT: Petre Tutea despre Romanul Absolut - Mihai Eminescu: "Suma lirica de mari voievozi". POMENIRE AZI LA BELLU, ora 18.00

http://www.youtube.com/despreeminescu

O filmare inedita cu Petre Tutea vorbind despre Eminescu, pe care tot el l-a defintit drept "Romanul Absolut", a fost postata duminica pe portalul YouTube, informeaza blogul Romania, Uneste-te!. "Suma lirica de mari voievozi" romani este o alta descriere a lui Mihai Eminescu, in viziunea marelui ganditor crestin, Petre Tutea.

Fundatia Culturala Varf de Piatra Seaca, Parintele Teofil Bradea si Parintele Nicolae Tanase de la Valea Plopului impreuna cu Federatia Fostilor Detinuti Politici si Luptatori Anticomunisti si Asociatia Civic Media va invita la o Slujba de Pomenire a Romanului Absolut Mihai Eminescu, la 120 de ani de uciderea sa.Parastasul va fi oficiat la capataiul lui Mihai Eminescu, la Cimitirul Bellu, incepand cu orele 18.00, de catre un sobor de preoti veniti din intreaga tara si condus de catre Preasfintitul Parinte Varsanufie Prahoveanul.

Dupa slujba, la care sunt invitati fosti detinuti politici, academicieni, profesori, studenti, elevi si ziaristi, va fi lansat un numar special al Revistei Veghea dedicat vietii si sacrificiului lui Eminescu si vor rosti cuvinte despre rolul sau pe axa nationala profesorii Nae Georgescu, Theodor Codreanu si cercetatorul Gheorghe Ene. Cei trei eminescologi vor fi prezenti apoi si la o editie speciala a emisiunii Nasul de la B1TV, incepand cu orele 20.00.

Cele mai recente lucrari ale profesorului Nae Georgescu, "Cartea Trecerii - Boala si moartea lui Eminescu" si ale profesorului Theodor Codreanu, "Eminescu - Drama sacrificarii" sunt disponibile de astazi pe portalul realizat de Fundatia Pentru Romania http://www.mihai-eminescu.ro/.

No comments: