Pages

Saturday, May 30, 2009

S-AU RUGAT, A PLOUAT. Dumnezeu a ascultat rugaciunile Inaltului Teofan si ale clerului, monahilor si credinciosilor Moldovei si din intreaga tara

Rugaciuni pentru ploaie in Mitropolia Moldovei de Inaltare
Slujba de la Manastirea Neamt, sustinuta de IPS Teofan, de Inaltarea Domnului, a cuprins o rugaciune speciala pentru ploaie pe pamantul romanesc, afectat grav de seceta. Dumnezeu a ascultat.
La îndrumarea Înalt Preasfinţitului Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei şi Locţiitor de Episcop al Huşilor, preoţii din cadrul Cercului Pastoral nr. 5 Iaşi - Prut, Protopopiatul Iaşi 1, au oficiat în această perioadă slujba Sfântului Maslu, unită cu rugăciuni pentru ploaie. Astfel, preoţii de la parohii ca „Adormirea Maicii Domnului“ Bivolari, „Naşterea Maicii Domnului“ Roşcani, „Sfântul Ilie“ Soloneţ, „Sf. Dumitru“ Trifeşti, „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil“ Rădeni, împreună cu enoriaşii, au ieşit pe câmpuri pentru a se ruga lui Dumnezeu „să slobozească dar de ploaie curată asupra pământului“. Alături de preoţi şi credincioşi s-au rugat pentru ploaie şi elevii şcolilor din zonă şi chiar micuţii de grădiniţă, deşi, uneori, au avut de străbătut distanţe mari până la locul unde s-au săvârşit slujbele speciale.

3 comments:

Anonymous said...

DUMNEZEU NU NE LASA, NUMAI SA NE RUGAM. IMI ADUC AMINTE DIN ANII TRECUTI, CAND S-AU ABATUT ASUPRA TARII SECETE SI INUNDATII. NICI NU S-A POMENIT DE VREO RUGACIUNE PENTRU STINGEREA SECETEI SAU DOMOLIREA STIHIILOR, SI CU PARERE DE RAU, ACESTEA S-AU PETRECUT SI PE TIMPUL PASTORIRII PATRIARHULUI TEOCTIST, CARE NU-MI AMINTESC SA FI INDEMNAT LA RUGACIUNI...

Elena A. said...

Va inselati, domnule.. vrednicul de pomenire Patriarh Teoctist a organizat multe procesiuni, cu moastele Sf. Dimitrie, mai ales, pentru ploaie sau pentru alte calamitati!

Anonymous said...

sincere multumiri! dupa luni de seceta a pornit si la noi ploaia. Doamne ajuta!