Pages

Tuesday, May 26, 2009

SOVIETICII DIN MOLDOVA fac propaganda asidua la Pasapoarte Biometrice. Normal: sunt demne de "era Stalin"!

Agentia ruseasca de stiri www.newsmoldova.md face o propaganda desantata la pasapoarte biometrice, demna de succesorii regimurilor bolsevic-comuniste. Poate de aici s-au inspirat reprezentantii MAI de la Bucuresti?

Paşaport cu date biometrice – document de generaţie nouă

CHIŞINĂU, 26 mai / Coresp. "Novosti - Moldova"/. Implementarea paşaportului cu date biometrice a fost dictată de necesitatea asigurării unei securităţi şi protecţii reale ale cetăţenilor Republicii Moldova care se află peste hotarele ţării, precum şi pentru oferirea posibilităţii de a călători în ţările în care intrarea în ţară se permite doar pe baza paşaprotului ce conţine date biometrice.Aceste paşapoarte reduc riscurile ce ţin de falsificarea actelor, migrarea ilegală şi infracţiunile legate de «furtul de identitate». Documentul respectiv stabileşte în mod sigur identitatea persoanei.
Pentru posesorii noilor acte de identitate procedura de primire a vizei pentru plecarea în străinătate este mult mai simplă, iar durata înregistrării înainte de zbor şi procedurii de control vamal este mult mai redusă.
Paşaportul cu date biometrice conţine un cip care, pe lîngă informaţia tradiţională despre titular, mai păstrează şi fotografia digitală a acestuia, amprentele digitale ale degetelor, certificatul electronic şi alte date recunoscute de standardele internaţionale. În momentul în care persoana prezintă paşaportul biometric pentru controlul vamal are loc identificarea persoanei prin metoda verificării fotografiei din cip cu cea imprimată de camera digitală.
Cu ajutorul unui dispozitiv special are loc citirea amprentelor degetelor şi identificarea ulterioară a posesorului prin intermediul verificării informaţiei primite cu cea înscrisă în cipul paşaportului electronic.
În cazul în care controlul de date se încheie cu succes, persoana trece hotarul de stat mult mai uşor şi mult mai repede. La momentul actual peste 100 de state au început utilizarea pe larg a paşapoartelor ce conţin informaţii biometrice.
Pentru informaţii suplimentare cu privire la perfectarea paşapoartelor biometrice vă rugăm să apelaţi la numărul de telefon 25-70-70 sau să accesaţi site-ul http://www.registru.md/.

No comments: