Tuesday, May 26, 2009

CUPA MAE. Ucraina ne-a batut la baschet, desi ministrul de Externe Cristi Diaconescu s-a opus din echipa "MAE Courage" FOTO/VIDEO


A 7-a ediţie a Cupei Ministerului Afacerilor Externe

Bucureşti, Clubul Diplomatic, 23 mai - 6 iunie 2009


Ministerul Afacerilor Externe organizează în perioada 23 mai - 6 iunie cea de-a şaptea ediţie a Cupei MAE, în cadrul căreia diplomaţi români şi străini concurează la fotbal, baschet, badminton, tenis de câmp şi tenis de masă. Câştigătorii vor fi premiaţi la festivitatea de la finalul Cupei, pe data de 8 iunie. Atât întrecerile sportive cât şi festivitatea de premiere vor avea loc la Clubul Diplomatic.
Concursurile desfăşurate pe terenurile de sport vor putea contribui – ca şi în anii anteriori - la transformarea relaţiilor oficiale dintre diplomaţii români şi cei acreditaţi la Bucureşti, în interacţiuni dezinvolte, libere, care să treacă dincolo de spaţiul protocolar impus de relaţiile de serviciu.
Organizată pentru prima dată în anul 2003, Cupa MAE a devenit în timp cel mai iubit eveniment public al comunităţii diplomatice de la Bucureşti.
Într-o lume globalizată, în care diplomaţia joacă un rol cheie în promovarea intereselor naţionale, Cupa MAE este o iniţiativă care se adresează în egală măsură publicurilor de specialitate – corpul diplomatic, mediul de afaceri – şi publicului larg. Cupa MAE promovează importanţa spiritului fair-play şi a respectului reciproc între oameni, ţări şi culturi diferite, chiar în condiţiile unei competiţii strânse; contribuie la dezvoltarea relaţiilor interpersonale între diplomaţii români şi străini şi la promovarea României în rândul personalului diplomatic străin acreditat la Bucureşti; ajută la o mai bună înţelegere a activităţii diplomatice şi a rolului pe care alţi actori decât diplomaţii – cum ar fi companiile private – îl au pentru promovarea unei ţări.
Info MAE
http://www.mae.ro/

No comments: