Pages

Tuesday, May 27, 2008

George Roncea a suparat din nou Patriarhia

DE LA PROTEST VERBAL LA PROGRAME PASTORAL-SOCIALE
În legătură cu opiniile exprimate de dl. George Roncea în articolul „Patriarhia a blagoslovit Gay Parade”, apărut în cotidianul Ziarul, facem următoarele precizări:
În privinţa unor probleme deja cunoscute şi mediatizate în fiecare an, Patriarhia Română poate folosi şi alte moduri de exprimare decât comunicatul de presă. Atitudinea de a ignora voit manifestări provocatoare în spaţiul public nu reprezintă o premieră, fiind adoptată şi cu alte prilejuri de către Patriarhia Română. În acest sens, precizăm faptul că, în cazul manifestării publice organizate anual în capitală de minorităţile sexuale, vrednicul de pomenire Părintele Patriarh Teoctist aprecia că, în perioada desfăşurării acestora, este mai folositor îndemnul la rugăciune în biserică adresat credincioşilor pentru apărarea instituţiei familiei şi a valorilor acesteia, decât participarea la manifestări publice care riscă să degenereze în violenţe stradale şi să ofere prilej de victimizare celor ce vor să-şi facă publicitate cu orice preţ.
Trebuie subliniat şi faptul că manifestarea în public a unei minorităţi sexuale - un atentat la morala publică şi la instituţia sacră a familiei - reprezintă o problemă a întregii comunităţi ecleziale formată din cler şi credincioşi şi, în mod firesc, punctul de vedere creştin trebuie exprimat cu aceiaşi îndreptăţire de toţi membrii Bisericii, nu numai de conducerea ei.
De altfel, poziţia oficială a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române - exprimată de mai multe ori, încă de la începutul anilor `90, fundamentată scripturistic, canonic şi pastoral prin care se condamnă păcatul, dar se oferă asistenţă spirituală pentru îndreptarea păcătosului - este arhicunoscută. Aceasta a fost exprimată, inclusiv săptămâna trecută, de toţi cei ce au apărat morala creştină tradiţională în dezbaterile organizate de mass-media pe această temă.
În acest sens, polemicile vehemente, dar neproductive, trebuie completate cu o angajare mai fermă a Bisericii în activităţi de apărare şi sprijinire a familiei. Între acestea menţionăm activităţile destinate sprijinirii familiilor sărace şi cu mulţi copii, orfanilor, copiilor străzii, familiilor afectate de avorturi, divorţuri, violenţa domestică, dispariţia copiilor, abandonul şcolar etc.
Multe dintre aceste activităţi ale Bisericii sunt adesea mediatizate în cadrul programelor zilnice ale postului de radio şi ale televiziunii TRINITAS, precum şi în cotidianul Ziarul Lumina, sau săptămânalul Lumina de duminică, care, în mod special, săptămâna trecută, au inclus dezbateri sau articole referitoare la familia românească tradiţională, la apărarea şi promovarea valorilor creştine ale acesteia în faţa noilor provocări ale societăţii secularizate.
Este surprinzător faptul că dl. George Roncea - în loc să urmeze exemplul fratelui domniei sale, un jurnalist echilibrat şi apreciat în presa centrală, direct implicat săptămâna trecută în apărarea şi promovarea valorilor familiei tradiţionale, de la care ar fi putut să afle modul în care Biserica Ortodoxă Română a considerat să răspundă manifestării publice intitulată „Gay Fest” – preferă să atace în mod gratuit şi nejustificat Patriarhia Română, devenind astfel el însuşi o minoritate problematică care caută publicitate prin atitudini neobişnute.
BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMÂNE

Adevarul este ca si mie mi s-a parut ciudat ca Patriarhia nu a avut nici o luare de pozitie oficiala. Dar, stiu eu?, poate este si asta o tactica de abordare... Cu toate acestea, Inaltpreasfintitul Bartolomeu Anania a pus lucrurile la punct intr-o adresare prin Radio Romania Actualitati:
IPS Bartolomeu Anania: Biserica este clara, raspunde printr-un "nu" raspicat si pacatului si demonstratiilor pacatosilor

Articolul-problema aici

http://www.ziarulcn.com/articol5724/Patriarhia-%E2%80%9Ca-blagoslovit%E2%80%9D-Gay-Parade.htm

3 comments:

Anonymous said...

catre Patriarhia Romana:

sunt o simpla credincioasa, si vreau sa-i transmiteti patriarhului Daniel ca noi, turma pe care o pastoreste, ne-am simtit imprastiati de dulaii anti-hristi.. ca oile singure si fara stapan pe care le alearga lupii pe munte..am tot asteptat sa ne apere patriarhul nostru, sa se faca bine dupa ce si-a rupt piciorul in Ziua Sfintei Cruci din Postul Mare, sa le adreseze diavolilor vopsiti o predica..

Din nenorocire, patriarhul nostru ne-a lasat singuri in fata haitei .. sa ne aparam singuri de furia oarba si jignirile ziaristilor, reporterilor, televiziunilor -- care, toti si toate, toate fac propaganda homosexuala si lesbiana, si s-au reprezit asupra noastra..acuzandu-ne ca suntem extremisti, fundamentalisti, inapoiati, prosti, etc..

si noi ne-am gandit ca patriarhul Romaniei o fi primit vreun ordin sa taca, sa aprobe ceea ce comanda europa.. si pentru noi, tacerea a insemnat aprobare..

mare sminteala a fost pentru crestinii din Romania!! sa intelegem ca ramanem turma fara pastor ? la fel ca pe vremea comunismului ? pe noi cine ne apara- presedintele tarii - NU, guvernul - NU, paralmentul-NU, patriarhul - NU!!!

ne raman doar Bunul DUMNEZEU si MAICA DOMNULUI!

Anonymous said...

TACI, femeie pacatoasa! NU stii tu ca sta scris in Sfanta Scriptura de catre fiul lui David: "Nu te uita la femeia lingusitoare, cãci buzele celei strãine picurã miere si cerul gurii sale e mai alunecãtor decât untdelemnul, dar la sfârsit ea este mai amarã decât pelinul, mai tãioasã decât o sabie cu douã ascutisuri. " Asa ca inchide-ti gura spurcata si ia si te smereste, caci nu degeaba mai spune Sfanta Scriptura: “Femeia să înveţe în tăcere, cu toată supunerea. Femeii nu-i dau voie să înveţe pe alţii, nici să se ridice mai pe sus de bărbat, ci să stea în tăcere”.
Asa sa te ajute Dumnezeu, sa te indeparteze de gandul rau, cum iti trebuie dumitale.

Amin!

Anonymous said...

Ce nu-ti convine "Cuvioase" in ceea ce a spus crestina ? Daca Patriarhul tace in probleme asa grave, crestinii trebuie sa vorbeasca, asa cum a procedat crestina. Si tu "Cuvioase" unde lucrezi ? Te joci cu citatele din Biblie, ori esti idiot si pervers.Daca trebuie femeia sa taca, atunci tu ca barbat trebuie sa spui adevarul si sa nu incerci sa manipulezi sufletele.Crestina a spus lucruri de bun simt si a tras un semnal de alarma.Draga doamna aveti dreptate, Patriarhul nostru tace, normal ar fi sa-si apere Turma. Nu va mai faceti iluzii...Cand in Romania, se practica avortul pe scara larga, homosexualitatea si ,alte nenorociri, si Patriarhul nu a luat pozitie impotriva genocidului poporului roman, impotriva homosexualitatii, impotriva desfriului care este prezentat tot timpul pe canalele TV.radio, filme, reviste, etc.,va dati seama ce "Pastor" avem.Sa stam linistiti, el va culege ce seamana in prezent.DUMNEZEU NU DOARME !