Pages

Friday, May 30, 2008

Precizari MAE - Israel

29 mai 2008

Precizări consulare

Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări în atenţia cetăţenilor români care doresc să călătorească în Israel în perioada imediat următoare:

Conform ultimelor informaţii obţinute de la autorităţile Statului Israel, legislaţia israeliană prevede posibilitatea instituirii unei perioade de timp în care un cetăţean străin care a lucrat legal în Israel nu poate reveni ca turist în această ţară. Textul legislativ este aplicabil tuturor cetăţenilor străini.

Autorităţile Ministerului de Interne israelian aplică în mod diferenţiat această prevedere, în funcţie de domeniul de activitate în care a activat cetăţeanul străin.

În privinţa perioadei de interdicţie prevăzute pentru cetăţenii români, autorităţile israeliene urmează să ofere clarificări în perioada imediat următoare.

Conform autorităţilor israeliene, cetăţenii români care au fost expulzaţi sau au depăşit durata de şedere legală în Israel, cât şi cei care au lucrat recent în Israel fără a încălca legislaţia israeliană şi doresc să se informeze asupra posibilităţii de a călători în această ţară sunt invitaţi să se adreseze:

Ambasadei Statului Israel la Bucureşti
Adresa: Blvd. Dimitrie Cantemir nr. 1
Tel: 021- 318 94 16: 021-318 94 17
Web site: http://bucharest.mfa.gov.il/.

Autorităţile israeliene urmează să răspundă fiecărei solicitări formulate de cetăţenii români în acest sens.

No comments: