Pages

Tuesday, May 27, 2008

Ereziile lovesc Biserica Ortodoxa in lant: Mitropolitul Nicolae s-a impartasit cu greco-catolicii!

Dupa nebunia sindicatelor din sanul Bisericii Ortodoxe Romane, se mai adauga o initiativa eretica.

Site-ul www.greco-catolica.org/ informeaza ca "duminica s-a petrecut o minune": IPS Nicolae Corneanu, mitropolitul ortodox al Banatului, ierarh favorit al Grupului pentru Dialog Social alaturi de Justin Marchis, fost membru al Comisiei Tismaneanu si fost informator al Securitatii timp de peste 45 de ani, parinte spiritual al actualului Patriarh Daniel, s-a impartasit cu greco-catolicii.

Iata ce zice comunicatul greco-catolicilor:

"Conform martorilor oculari, in cadrul Sfintei Liturghii, la momentul impartasaniei, IPS Nicolae Corneanu, Mitropolitul ortodox al Banatului, a plecat din mijlocul credinciosilor si a urcat la altar, unde a cerut permisiunea de a se impartasi. Ca raspuns, Excelenta Sa Mons. Francisco Javier Lozano, Nuntiul Papal in Romania, conform traditiei, i-a dat in mana Inalt Preasfintiei Sale Nicolae Sfantul Trup, dupa care i-a fost inmanat potitul cu Sangele Domnului din care Inalt Preasfintia Sa Nicolae s-a impartasit singur.
Un eveniment similar nu s-a mai intamplat din anul 1700, cand romanii ardeleni au refacut unirea cu Biserica Catolica.
Folosim aceasta ocazie si in calitate de reprezentanti ai Memorandumului ne exprimam bucuria si credinta in bunele intentii si in dragostea frateasca cu care ne-a onorat IPS Nicolae Corneanu
."

Este al doilea eveniment, de asta data cu consecinte mult mai grave pentru Biserica noastra, dupa ce PS Sofronie Drincec, episcopul ortodox al Oradei, si episcopul greco-catolic Virgil Bercea au "sfintit" impreuna agheasma de Boboteaza. Daca Sinodul a tacut in fata acestui gest al episcopului Sofronie, nu cred ca isi poate permite sa taca si fata de fapta mitropolitului Nicolae. Desi, sincer sa fiu, nu m-as mira sa o faca, scrie jurnalistul Claudiu Tarziu oferind si numeroase fotografii de la "evenimentul epocal" de natura eretica la http://www.rostonline.org/blog/claudiu/.

Iata insa ca, numai in baza postarii de pe blogul lui Claudiu Tarziu si a comunicatului greco-catolic, Patriarhia a reactionat imediat, aproape suspect de promp.

Ciudatenia e ca Patriarhia a expediat tragerea la raspundere a ierarhului pentru inceputul lunii iulie, la proxima sedinta de Sinod, pentru ca, dupa cum se sustine in Precizarea oficiala, "nu deţine date concrete şi verificate despre eveniment". Dar, totusi, fotografiile sunt elocvente: probe, ca sa zic asa. In plus, stirea este data chiar de catre un site oficial al greco-catolicilor si a fost deja postata pe pagina principala a wikipedia, la Actualitati http://ro.wikipedia.org/wiki/Pagina_principal%C4%83. E adevarat ca la cate neadevaruri sunt pe aceasta asa-zisa enciclopedia on line, wikipedia nu este, nu poate si nu va fi niciodata o sursa credibila. Dar, totusi, exista inventii omologate chiar in urma cu doua secole, cum ar fi telefonul, prin care Patriarhul poate sa ceara socoteala oricarui ierarh.
Noi fotografii care arata ca si alti preoti au luat parte la sfintirea eretica impreuna cu Nicoale Corneanu sunt disponibile aici: http://www.reginapacis.ro/.

Dar aceasta nu este singura erezie la care s-a dedat Mitropolitul Banatului in ultimul timp. Laurentiu Dumitru informeaza despre o ceremonie masonica derulata in Catedrala din Timisoara (http://laurentiudumitru.ro/blog/2007/10/30/ceremonie-a-cavalerilor-de-malta-in-catedrala-ortodoxa-din-timisoara/) si despre "cruciada evanghelistica" pe care o planuieste Corneanu impreuna cu pastorul Billy Graham, in luna iulie. Iata stirea:

"Între 4 şi 6 iulie a.c., la Timişoara se va desfăşura Festivalul Speranţei, o cruciadă evanghelistică organizată de organizaţia lui Billy Graham, în colaborare cu bisericile evanghelice din România. Se pare că acest eveniment va reprezenta cea mai amplă acţiune întreprinsă vreodată de către evanghelicii români. Extrem de interesant, lucru care numai la Timişoara îl putem vedea deocamdată, printre cei care i-au scris lui Franklin (Billy) Graham pentru a-l invita la acest eveniment s-a numărat chiar Mitropolitul Banatului, Nicolae Corneanu: “Acum, când ne-am câştigat libertatea prin sacrificii şi sânge vărsat, împreună cu fraţii din bisericile evanghelice, mă alătur creştinilor ortodocşi din ţara noastră şi vă adresez invitaţia să susţineţi o cruciadă evanghelistică în luna iulie 2008.” Festivalul se va desfăşura pe stadionul Dan Păltinişan din localitate şi va implica eforturi uriaşe de organizare. Un singur exemplu: corul care va cânta va avea în componenţă nu mai puţin de 3000 de persoane".
Surse:
http://laurentiudumitru.ro/blog/2008/01/27/invitatie-la-prozelitism-cu-inalta-binecuvantare/
http://prologos.ro/dale-crestinismului/franklin-graham-la-festivalul-sperantei/
http://www.alfanet.ro/viataspirituala/?pag=fest_speranteihttp://www.hope-tm.ro/Media/Blog.aspxhttp://www.radio-emanuel.com/STIRI_CRESTINE.html

La aceste acte eretice si indemnuri la noi erezii de ce nu a reactionat oare Patriarhia, pana acum?

P A T R I A R H I A R O M Â N Ă
SECTORUL COMUNICAŢII ŞI RELAŢII PUBLICE
CENTRUL DE PRESĂ BASILICA BIROUL DE PRESĂ
P A L A T U L P A T R I A R H I E I
Nr. 3843 / 27 mai 2008
PRECIZARE

În legătură cu informaţia apărută în mass-media, potrivit căreia, duminică, 25 mai 2008, în biserica greco-catolică din Timişoara cu hramul Sfânta Maria – Regina Păcii şi a Unităţii, Înaltpreasfinţitul Nicolae, Mitropolitul Banatului, a cerut permisiunea de a se împărtăşi, facem următoarele precizări:
Patriarhia Română nu deţine date concrete şi verificate despre eveniment. Ca atare, la proxima şedinţă a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, care va avea loc la începutul lunii iulie 2008, Înaltpreasfinţitul Mitropolit Nicolae poate fi solicitat să ofere explicaţiile cuvenite Sfântului Sinod în legătură cu subiectul în cauză. Până atunci, Arhiepiscopia Timişoarei poate oferi explicaţiile de rigoare.
Totuşi, în principiu, Patriarhia Română precizează faptul că dialogul actual al Ortodoxiei cu Biserica Romano – Catolică, deja destul de fragil, nu poate fi ajutat, ci mai degrabă complicat prin gesturi considerate de unii „profetice”, iar de alţii problematice.
Este de dorit să cultivăm nu miraculosul sau senzaţionalul, ci seriozitatea şi credibilitatea în relaţiile dintre Biserici aflate în dialog pentru refacerea unităţii creştine.

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMÂNE

Ce spun Sfintii Parinti despre acesta erezie, aici:
http://logos.md/2008/02/20/impartasirea-cu-catolicii-sau-iuda-la-cina-cea-de-taina/

Alte erezii ale Mitropolitului Apostat aici:
http://eresulcatolic.50webs.com/mapostat.html
http://www.razbointrucuvant.ro/2008/01/29/cand-lupul-rapitor-e-arhipastor-si-cheama-alti-lupi-si-mai-feroce-sa-vina-sa-sfasie-turma/

13 comments:

Anonymous said...

Iata la ce folosesc oamenii santajabili::

- sa distruga BISERICA ORTODOXA ROMANA
- sa dezmembreze Romania..
- sa ne homosexualizeze la comanda
- sa ne spele creierele
- sa ne vaccineze cu gardasil ca sa disparem in cateva decenii
- sa ne tiganizeze total
- sa ne puna iod in sare si alte otravuri care sa ne cretinizeze total
- sa elibereze teritoriul Romaniei ca stau unii la coada.. ca n-au o tara, unde pune capul pe perna..
a incercat si Stalin, care a si promis Basarabia ... unora.. dar nu prea i-a mers, desi a exterminat 1/3 din populatia romana..

.. domnilor sforari, care tineti de sfori marionetele care ne conduc de 18 ani,.. cu arsenic de ce nu incercati.. ca si impuscatul a vrut sa ne extermine si n-a reusit??

noi, romanii, pe care voi ii urati asa de mult, avem o vorba:

nu mor caii cand vor cainii..

sodomia, masoneria, kgb-imea, ungurimea, tiganimea - nu salveaza Romania, dar nici n-o ingroapa..

Hristos a Inviat!

Anonymous said...

Este interesant ca Patriarhia are un raspuns vag, evaziv, la un caz atat de grav; daca e sa comparam cu reactia disproportionata vis-a-vis de situatia deja-uitatului ieromonah Daniel Corogeanu, duhovnicul Manastirii Tanacu, care acum infunda puscaria din vina cui oare?

Acum cateva luni se putea caterisi arbitrar un ieromonah fara intrunirea consistoriului si fara a fi intrebat macar, la comanda mass-media.

Azi amanam cu peste o luna clarificarea uneia din cele mai grave probleme ale BOR din ultimii ani, care, prin gravitatea sa, zdruncina Biserica a carei conducere ramane, ca si la celelalte probleme ale actualitatii (ex. zapaceala homo) inchisa si evaziva...

Anonymous said...

P.Mihail spunea...
Un eveniment dureros ca si sfarsitul lumii: de toti asteptat, dar de nimeni dorit... Iata ca cel care tradeaza (vinde) pe oameni dusmanilor Bisericii ajunge sa-L tradeze si pe Hristos. Gestul descalificant al Parintelui Nicolae Corneanu este un exemplu rau pentru noi, credinciosii ortodocsi, care incercam in lumea tulbure de azi, a atator confuzii si sminteli, sa intram in imparatia lui Dumnezeu prin poarta cea stramta (Matei 7, 13) si sa ne ferim de a atinge calea larga care duce la pieire şi pe care, din nefericire, mulţi o batatoresc.
De aceea, sa staruim nu in acuzarea si lapidarea celor pacatosi si apostati, ci sa staruim in rugaciunea, ca si Sfantul Siluan Athonitul, ca Domnul Hristos-Adevarul sa-i lumineze pe toti oamenii sa-L cunoasca si sa-L iubeasca pe Dumnezeu cel Adevarat, lepadand toate minciunile, plasmuirile si otravurile eretice (catolice, monofizite, protestante, neoprotestante de toate nuantele, new-age-iste). Sa ne rugam ca Bunul si Atotputernicul nostru Dumnezeu sa dea si lui si noua vreme de pocainta, de luminare si de marturisire ortodoxa, si sa scoata lucratori la secerisul credintei, preoti si ierarhi buni, traitori ai vietii lui Hristos, jertfelnici si cunoscatori ai tainelor (dogmelor) dumnezeiesti care nu pot fi targuite la nici o masa sau messa ecumenista.

27 mai 2008 15:41

Anonymous said...

Mai extremistilor, in loc sa va bucurati ca cele doua biserci romanesti dau semne de apropiere, de fapt voi semnati vrajba in sanul neamului nostru...bisericile ortodoxa si greco/catolica sunt surori si au aceeasi esenta spirituala. Nu are legatura cu restul: homosexualitate, dezmembrare, tiganizare si alte absurditati enumerate de un Vlad Tepes paranoic. Mai multa toleranta, inteligenta si echilibru as fi asteptat de la dvs., domnule Roncea.

Novaccin said...
This comment has been removed by the author.
Novaccin said...

Spring, tradarea nu are de-a face cu " tolerantza, inteligenta si echilibrul" dupa cum spui. Aici e vorba de pastrarea legaturii cu Dumnezeu si Sfintii Lui, la care tradatorul mitropolit Nicolae Corneanu, a atentat printr-un rau exemplu, propovaduind astfel sminteala. Se vede clar ca e mason santajabil, dupa cum refuza sa recunoasca ca s-a impartasit cu papistasii, insa nici sa dezminta nu vrea. Duplicitatea nu este onorabila nici printre pagani.
Si inca ceva, noi ortodocsii ii denumim martiri, nu extremisti, pe cei ce au refuzat chiar cu pretzul vietzii sa tradeze dogmele si canoanele Bisericii Ortodoxe.
[acelasi comentariu}

Anonymous said...

Domnilor, cata vreme citesc cuvinte cu semnificatii desprinse parca din evul mediu tortionar precum "papistasi", "sminteala", etc., nu stiu daca avem aceeasi baza referentiala pentru a putea avea un dialog real. In general, imi repugna sa citesc texte care isi asuma cu atata ura si rigiditate convingerile fara nici cea mai mica urma de indoiala si care resusciteaza revendicari si teritorii spirituale care au expirat de sute de ani, a caror argumente tin deja de preistoria dezbaterilor pe subiect. Inca ceva: nu vad conform carui gir credintele fundamental crestine (ortodoxa si greco-catolica), sunt impartite in corecte si respectiv gresite. Dar va inteleg - vorba aia: scandalul vinde, nu-i asa?

Novaccin said...

Evul mediu tortzionar= papistasi
Marea Schisma = binecuvantare pt. ortodocsi. Suntem nevinovatzi de varsarea sangelui, faptuita de "cruciade" si inchizitzie, inovatzii100% papistase. Iata cu cine si cu ce s-a impartasit smintitul si smintitorul.

Anonymous said...

Mda, bine, cum spui tu. Inca nu ati invatat ca apelul la istorie pentru a argumenta prezentul e o greseala de logica fundamentala. Si naste numai ura.

Novaccin said...
This comment has been removed by the author.
Novaccin said...

Hristos a Inviat din mortzi cu MOARTEA pe MOARTE calcand, si celor din morminte viatza daruindu-le!!!
Urasc uratzenia!!!!(numai in mediul ortodox am auzit si citit FILOCALIA=iubirea de frumos)
Papistasii au schimbat blana; peste cea de lup, punand una de mielushel. Trecutul....trecutul Bisericii Ortodoxe este extraordinar, mai demn, mai plin de viatza si Duh Sfant. In prezent au ramas cateva faramaturi....
Domnul sa-tzi dea inima buna!

Anonymous said...

si tie!

Anonymous said...

Hristos s-a inaltat! Doresc doar sa remarc ca in interviul sau telefonic, Nicolae Corneanu s-a comportat de-a dreptul penibil. Un singur exemplu: interpreteaza canonizarea Sfantului Atanasie Todoran (care, bazat pe marturia Sfintilor Parinti, care spun ca spun ca impartasirea de la eretici este partasie cu diavolul, l-a oprit pe fiul sau sa primeasca impartasania cu catolicii) ca "asta a fost [...] pozitia unora din credinciosii ardeleni care identificau catolicismul [...] cu maghiarismul [...] Dar lumea a evoluat si la ora actuala, iata noi avem relatii foarte bune [...]" samd, samd. Fara comentarii.

Dumnezeu si Maica Domnului sa ajute credinciosii dreptmaritori!