Pages

Wednesday, May 28, 2008

Maine se pune de-o noua provocare in "Tinutul Secuiesc"

Conducerea judetului Covasna va amplasa, joi, in comuna Aita Mare, in apropiere de granita cu judetul Brasov, primul panou cu inscriptia "Tinutul Secuiesc" din seria celor opt pe care intentioneaza sa le plaseze in judet.
Demeter Janos, presedintele Consiliului Judetean Covasna, a declarat, marti, ca primul panou va fi amplasat pe marginea unui drum judetean, in Aita Mare, si va avea acelasi mesaj ca si cel demontat anul trecut de pe DN11, de la Chichis, anunta NewsIn.
Panoul va infatisa o poarta secuiasca si va prezenta valori specifice zonei, cuplul de secui care aparea in celalalt panou fiind scos.La inceputul acestui an, Demeter Janos a identificat mai multe locuri unde intentioneaza sa amplaseze panouri cu Tinutul Secuiesc. Este vorba despre locatii intre Bicfalau si Dobarlau, la Chichis - pe DN 11, Dobolii de Jos, Araci, Haghig, Aita Mare si in zona Augustin (pe teritoriul Covasnei), precum si la Oituz. Primul panou "Tinutul Secuiesc" a fost inaugurat in august 2007, in prezenta lui Marko Bela si a altor reprezentanti ai UDMR. Panoul a starnit reactii de nemultumire din partea unor reprezentanti ai comunitatii romanesti si ai unor politicieni, pe motiv ca prin panou s-ar dori marcarea simbolica a "Tinutului Secuiesc".Acesta a fost indepartat la scurt timp de angajatii Drumurilor nationale, pe motiv ca nu respecta autorizatia, fiind prea aproape de drum.
Autoritatile judetene sustin ca aceste panouri au scop de promovare turistica a zonei, intrucat este o zona cu specific aparte, care ar putea atrage turisti.

Sursa: Ziare.com

No comments: