Pages

Tuesday, September 29, 2009

SENATORUL SI AVOCATUL IULIAN URBAN: Cine ameninta libertatea presei in Romania? Victor Roncea dat afara de la Ziua pentru ca nu-l scuipa pe Basescu

Cine ameninta libertatea presei in Romania? Victor Roncea dat afara de la Ziua pentru ca nu scuipa si flegma suficient pe Basescu
29 Sep, 2009

Imi aduc si acum aminte de "Coalitia Opriti Codurile". Cat de mult luptau ei sa demonstreze ca Parlamentul doreste sa-l inrobeasca pe ziarist, sa-i ia dreptul la libera exprimare. Am reglat problema, am eliminat din Codul Civil prevederile care reglementau dreptul de exprimare.
La nici trei luni de zile, un ziarist, Victor Roncea, este pur si simplu executat de patronii ziarului Ziua, pentru ca are viziuni care nu implica strategia de flegmare, scuipare si injurare a lui Base.
Cine ameninta asadar libertatea de exprimare a ziaristului roman ? Se pare ca mogulul, patronul de presa.
Ramane intrebarea si provocarea pentru ziaristii care inca lucreaza in redactia Ziua : vor avea curajul, decenta profesionala, verticalitatea morala sa se solidarizeze cu ziaristul si colegul lor Victor Roncea sau vor prefera sa isi vanda constiinta pe argintii in schimbul carora trebuie sa improaste in prezidentiabilul Base ? Ne vindem sau nu sufletul si convingerile jurnalistice ? Astept reactia jurnalistilor care clamau lipsa de independenta a presei.

PS VR: Mii de multumiri senatorului Iulian Urban pentru sesizarea sa oficiala in urma unei simple postari pe blogul meu. Mai rar astfel de oameni. De altfel, din pacate, cred ca intrebarile sale, in conditiile sclaviei jurnalistice de azi, sunt de-a dreptul retorice. Dar poate vom schimba noi statutul jurnalistului roman :) Stati asa, sa vedeti ce surprize placute pot sa aiba jurnalistii si ce Monede Unice Europene o sa-si mai ia sefuletii de serviciu ai mogulilor, in cap cu ei cu tot.
Dumnezeu e mare si le vede pe toate!

3 comments:

Anonymous said...

Of Doamne, ramai fara cuvinte.

Dara stii ce-i si mai prost? Ca si Basescu e la fel ca asa zisii moguli din presa.

De fapt ii anima acelasi lucruri incat totul pare o rafuiala intre grupari criminale in care mai sunt si victime colaterale (cum le place sa spuna altor criminali).

Aici e problema.

In schimb e ironica situatia cu campania "huo basescu". Cati bani au bagat acesti robber barons romani in campanie, basescu parca era din teflon. Lasat pe mana lui s-a dat in stamba cu tiganii a mai tras o basheasca de pomina pe tema drogurilor si prostitutie si s-a ales praful.

Ce e prost e ca toti sunt ticalosi iar cei ca tine pica victime colaterale pentru ca au demnitate, onoare, cinste si mai ales curaj. Asta-i dispera. Ii nevrozeaza pe foarte multi patroni indiferent de domeniu.

Uita-te la candidati. Pe oricine ai alege e extrem de prost. Toti sunt mincinosi si duc politici anti-romanesti. Asemenea toti spun romanilor sa aiba grija sa voteze inteligent sa nu se mai intample ca pana acum. Dupa 20 de ani imi dau seama ca daca era Ratiu sau Campeanu presedinte in 90 tot asa se intamplau lucrurile.
Dar pe cine naiba sa alegi ca toti sunt la fel.

Iar noi toti trebuie sa traim din salariu pana la urmatoarea ratie de libertate. Banui ca nu e foarte departata nici asta. Deasemenea cred ca ne va gasi la fel de prosti si la fel de nepregatiti; din pacate.

Eu iti doresc toate cele bune si de folos. Ai tot respectul meu.

Anca said...

Doar nu va asteptati sa luptati pentru adevar si aceasta sa nu aiba repercusiuni pe plan profesional si, mai tirziu, si personal. V-am spus ca Sorosii nu dorm...
Oriucum nu merita sa va necajiti, Ziua e un ziar de doua paralale, exista altele mult mai bune..

Nomi said...

Victor, iti doresc multa putere, sa poti sa treci peste momentele dificile cu intelepciune si seninatate. Te-am sunat de cateva ori saptamana trecuta la redactie - ti-am scris si pe cele doua adrese de e-mail, incercand sa dau curs invitatiei tale din luna iulie.
Banuiesc ca esti foarte prins cu treburi, asa ca am ales sa comunic cu tine pe aceasta cale.
Respect si chiar admir efortul tau si al fratelui tau de demascare a marlaniei pseudoculturale sprijinite de Paleologu jr....Oricand pot sa va ajut cu ceva, cu mare bucurie. Lupta voastra este una foarte frumoasa si imi doresc sa iau parte alaturi de voi. Cu respect, Nomi