Pages

Wednesday, June 17, 2009

PREDICATORUL DAN PURIC sponsorizat de colegul sau predicator, penticostalul Radu Tirle de la Oradea, tovarasul lui Sofronie Drincec, apostatul

Un Motto mai lung (ca sa le fie mai usor de inteles, unora): "O sală plină l-a aplaudat și i-a cântat la mulți ani saptamana trecuta, de ziua lui. Unii au stat în picioare mai bine de două ore ca să participe la ”mărturisirea” publică făcută de sărbătorit. Dacă mâine ar înființa vreun cult, Dan Puric ar avea imediat, cu siguranță, sute dacă nu mii de adepți. De ce? Pentru că oamenii au nevoie să creadă în ceva, au nevoie să li se povestească lucruri frumoase, să întâlnească oameni buni, să trăiască sentimente înălțătoare și să experimenteze emoția, în cel mai adânc și adevărat sens al ei. Simplitatea unei povești și umorul cu care o spui poate să-i cucerească imediat. Iar Dan Puric, un actor inteligent și intuitiv, a înțeles cât de puternică este forța pe care o poate avea ”povestașul” și a construit un anume fel al său de a spune povestea plecând tocmai de la acest adevăr. Publicul care a umplut sala Rapsodia de pe Lipscani la spectacolul creat special pentru aniversarea a 50 de ani ai actorului și 10 ani de existență a Companiei Passe-Partout pe care el a înființat-o, era unul extrem de divers: de la spectatori obișnuiți de teatru, critici, colegi actori și regizori, până la sfinți părinți (!), călugărițe, pensionare fericite că l-au urmărit pe actor la TV și acum îl văd în carne și oase." - Cristina Modreanu - GANDUL

"Teatrul de Stat Oradea vă invită să participaţi luni, 15 iunie 2009, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, la conferinţa intitulată "Despre omul frumos", susţinută de Dan Puric. Cu această ocazie, va fi lansată şi cartea cu titlul "Despre omul frumos", iar autorul va oferi autografe. Intrarea este liberă ca urmare a implicării Consiliului Judeţean Bihor, Teatrului de Stat Oradea, Auto Bara &CO, PhotoGraphics Profesional, Librăriei "Vărsătorul" şi a Hotelului Continental Forum Oradea." - CRISANA

Pentru inceput, doar doua vorbe despre Libraria "Varsatorul" (stiti "era", nu?), asa cum se prezinta ea: "Actuala Librarie Varsatorul continua, prin Mira si Teodora Muth, o activitate initiata acum 15 ani de familia Liana si Nicolae Olteanu, oferind carti de calitate cititorilor oradeni. Pe rafturile noastre gasiti cartile editurilor Herald, For You, EFP, Lux Sublima, Mix, Adevar Divin, Eikon, Excalibur, Kamala, Ram si multe altele care va pot ajuta in mai buna cunoastere de sine, autodezvoltare, construirea unor relatii sanatoase si infloritoare cu ceilalti, in imbunatatirea generala a vietii si va aduc alaturi texte reprezentative ale literaturii de spiritualitate".
Daca vreti sa luati cateva gur(ur)i (bune-rele) de New Age, accesati fiecare link ca sa intrati in... transa.

Acum, desigur, este dreptul lui Dan Puric, ca, desi milionar (in lei, noi, deocamdata) sa conferentieze sponsorizat de cine da mai mult. Este doar "imaginea Bancii Carpatica". La urma urmei si Mihaela Radulescu-Tiganu-Schwartzenberg e milionara (in euro, ce-i drept) si, cu toate acestea, pentru emisiunea sa de 2000 de spectatori, Consiliul Judetean Neamt scoate 20.000 de euro din buzunarele contribuabililor pentru a o gazdui, duminica, la Piatra Neamt. Deci, se poarta. Intrebarea e, totusi, cine si de ce ii da bani. Daca in cazul conferintelor de la Ateneul Roman stim ca banii sunt dati de masonul Calin Georgescu, secretarul general al Asociatiei pentru Clubul de la Roma, cu care este prieten si coleg in Consiliul Director al Institutului de Proiecte pentru Inovatie si Dezvoltare (IPID), alaturi de Serghei Celac, Mugur Isarescu si Mircea Malita, nu prea e clar de ce, la Oradea, este sponsorizat de Consiliul Judetean Bihor, al carui presedinte este Radu Tirle, un cunoscut predicator penticostal anti-ortodox, cu toate ca este prieten cu un episcop din BOR, Sofronie Drincec, apostatul, daca ati auzit de el. Poate pentru ca si Dan Puric e un bun predicator?...

PS: Am auzit tot felul de voci, adesea de canal, care sustin ca un simplu demers de informare a naivilor hipnotizati din "cultul Puric" ar fi un atac injurios la adresa "maestrului". Din pacate pentru prostime, informarea se afla aici - Masca lui Puric - si, oricine o citeste observa ca nu exista nici macar un epitet la adresa "maestrului" Dan Puric: sunt strict legaturile lui mai putin ortodoxe (o parte doar...). Indivizii umbla, ca vechii nkvd-isti, din om in om, cu telefoane de dezinformare, incercand sa pacaleasca batranii care nu folosesc internetul. Insa, ghinion: fostii detinuti politici ma suna imediat sa-mi spuna ce mai comploteaza capusele ortodoxiei. Papagalii cu cioc ii dau inainte. Tot aici m-am delimitat de mult de actiunile lui Iurie Rosca, cat se poate de clar si chiar, mai nou, inclusiv cu ilustratie. Spre deosebire de tot felul de pigmei din tabara kominternista, gen Badinovici, sau "caldut practicanta", gen tiganusul Riceard, este evident ca eu am avut puterea sa imi marturisesc dezamagirea si sa nu perseverez in eroarea diabolica de a sustine un predicator doar pentru ca suceste mintile prostilor, cum fac cei doi "frati" patati. Desigur, daca e ordin, cu "rost", tot de la Ex Oriente Lux, sau cel putin de la Oriente, atunci nu mai e "eroare". Doar diabolic.

PS 2: Imi aduc aminte, perfect, de o intalnire cu vreo 40 de "barbati" care s-au angajat, "hotarati", in lupta anti-cip. Tot astia, "barbatii", "practicantii", la sfarsitul reuniunii manastiresti s-au exprimat, in termeni nu tocmai ortodocsi, asupra imposturii lui Dan Puric, condamnand la unison proiectul "ecumenist" conceput pentru Aiud, dosar pasat acum in mainile lui IPS Andreicut, care are, cred eu, inca, de lucru, poate, la alte dosare, mai vechi... Dupa sase luni, din grupul celor 40 de "razboinici" au mai ramas doar vreo doi-trei (vezi mai jos) care isi exprima public si fara teama opinia pe care altii se fac ca au uitat-o sau nici n-au avut-o. Eu, insa, nu uit. Si, daca o sa mai vad multa fatarnicie "ortodoxa" o sa fac bine sa gasesc pe undeva notitele cu opiniile si numele tuturor participantilor "intru cuvant". Caci se vede ca, pe undeva, era mai mult cuvantul lui mamona cel la care se inchinau. Si o fac si azi, cu preacurvie sufleteasca si lasitate subpamanteana, folosind minciuna prin omisiune contra Adevarului .


1 comment:

Anonymous said...

Felicitari pentru articol.
Ar fi multe de spus, multe de adaugat, dar as vrea sa ma rezum la cateva chestii.

Se spunea, pe Apologeticum, ca Dan Puric se retrage din proiectul Aiud, iar de pe blogul lui Claudiu Tarziu citeam ca Dan Puric se retrage scarbit de cei care arunca cu pietre in cei bine-intentionati, in cei care incearca sa faca ceva pentru martirii neamului.

Acum am o intrebare : daca cineva da in tine, acuzandu-te de ipocrizie, falsitate, mandrie si trufie, tu nu trebuie sa continui sa iti marturisesti credinta si sa vii cu un drept la replica, o justificare, un comunicat, ceva concret, plauzibil, prin care sa te aperi de "invidiosi". Daca fugi cand esti atacat, nu inseamna ca nu mai esti marturisitor al credintei pe care o propovaduiesti?
Ce-ar fi fost daca si Par. Justin, si Par Calciu-Dumitreasa, si toti ceilalti marturisitori ar fi lasat jos armele, nu ar mai fi luptat impotriva comunismului, s-ar fi oprit la un moment dat si ar fi abandonat adevarul pe care il aparau, invocand sagetile otravite ale diavolului?
Am mai fi avut acum sfintii de astazi, exemplele graitoare ale trairii ortodoxe?
Toti avem momente de ispita, de incercare, de cumpana, si un adevarat crestin stie ca este ispitit de diavol, si credinta ii este incercata pentru ca sa i se lamureasca adevaratele sale ganduri. Si un crestin nu isi lasa lucrarea atat de usor, daca ea era intr-adevar cea dorita de Dumnezeu.
Pai, cum demonstrezi ca esti un bun marturisitor daca fugi la primul comentariu mai acid, la primele semne de intrebare care se contureaza si care sunt bine intemeiate? Nu inseamna ca din marturisitor devii tocmai ce declari prin rolul de la TNB, adica un "Sinucigas"?
Dar cred ca acela nu mai e un rol, e adevarata fata a sa.
"Dupa roadele lor ii veti cunoaste", si daca ne uitam la roade (Clubul de la Roma, Banca Carpatica, rolul din piesa mai sus-mentionata), cred ca putem spune ca il cunoastem pe dl. Puric.

Nu vreau sa il judec pentru ca nu am acest drept, dar spun asta pentru ca m-a dezamagit, pentru ca am cumparat bilete la 3 din conferintele dansului si spun asta cu regret pentru ca nu stiu, de fapt, ce vor sponsoriza banii mei si ai celor care participa la conferintele de la Ateneu.

Dan Puric a avut suficient timp la dispozitie pentru a da o explicatie, dar nu are una pentru comportamentul care a deviat de la ascultarea datorata Parintelui Justin.