Pages

Saturday, March 28, 2009

SINODUL BOR mai las ca cel din Belarus. Capul Bisericii Ortodoxe Belaruse a avut curajul sa se opuna dictatorului Lukasenko in problema cipurilor

La noi, cica e cerere UE si de-asta ne punem cipuri in pasapoarte, permise auto si buletine. Dar in Belarus, ultima dictatura din Europa, tot UE o cere? Si daca Belarus este printre primele tari care trec deja la introducerea actelor biometrice - si n-am auzit sa fi devenit o democratie de ieri pana azi -, nu credeti ca e posibil ca practica dictatoriala sa fi molipsit UE de undeva, si nu invers?

Capul Bisericii Ortodoxe Belarus este ingrijorat de inregistrarea electronica a poporului

Capul Bisericii Ortodoxe Belaruse a transmis presedintelui dictator al Belarusului, Alexandr Lukasenko, ingrijorarile sale in legatura cu trecerea la inregistrarea electronica a populatiei prin introducerea sistemelor biometrice de control, transmite Interfax.
"Credinciosii sunt ingrijorati cu privire la introducerea inovatiilor in colectarea si depozitarea informatiilor personale. Oamenii isi exprima din ce in ce mai mult si apasat ingrijorarea cu privire la insemnarea si introducerea sistemelor biometrice de control" a declarat Filaret, Exarhul Patriarhal al intregului Belarus, Mitropolit de Minsk si Slutsk, la o intalnire avuta de membrii Sinodului Bisericii Ortodoxe Belaruse cu presedintele republicii. "Statul trebuie sa explice de asemenea si daca aceste baze de date pot fi protejate impotriva folosirii ilegale a informatiilor inregistrare", a spus Filaret la intrevederea desfasurata la sfarsitul lunii ianuarie.
"Exista de asemenea si intrebarea daca datele colectate, inclusiv cele biometrice, sunt destinate uzului doar la nivel national sau si alte entitati straine le pot folosi?", a mai spus Filaret.
"Tendinta mondiala de a se obtine un control electronic asupra locatiei unei persoane provoaca o reala anxietate", a mai spus capul Bisericii belaruse atragandu-i atentia presedintelui dictator ca statul ar trebui sa asculte de "vocea poporului care incearca sa se apere de unul singur".
Ceea ce facem si noi!
Cine are urechi de auzit sa auda, la Deal sau mai la vale...

1 comment:

Anonymous said...

Patriarhul nostru nu e las! E profesionist!