Pages

Friday, March 27, 2009

FRAUDA IN SENAT. Inca o Fundatie reclama votul fals in cazul Pasapoartelor Biometrice: Spririt Romanesc din Cluj a discutat cu senatorul PDL Radulescu

Fundatia Spirit Romanesc - Cluj Napoca
Catre: Dl Mircea Geoana

Stimate domnule presedinte al Senatului,

In calitate de presedinte al Fundatiei "Spirit Romanesc" va aduc la cunostinta urmatoarele aspecte: in cadrul votului din Plenul Senatului Romaniei din data de luni, 16 martie 2009, privind dezbaterea asupra Ordonantei de Urgenta a Guvernului Nr 207/2008 pentru modificarea si completarea Legii nr. 248/2005 privind regimul liberei circulatii a cetatenilor romani in strainatate, prin care s-au introdus in Romania pasapoartele electronice, cu incepere de la 1.01.2009, senatorul PD-L de Cluj Serban Radulescu apare ca votand pentru aceasta in forma initiala propusa de guvern. Deci domnia sa apare ca sustinator al legii desi, conform propriilor sale declaratii, nu s-a aflat in cladirea Parlamentului pe tot parcursul zilei respective.

In discutia pe care am avut-o in saptamana premergatoare votului domnia sa a fost de acord sa sustina un amendament ce prevedea posibilitatea de a alege intre un pasaport simplu fara cip RFID si fara date biometrice si un pasaport electronic, cu cip RFID.

In acesta situatie va solicit respectuos efectuarea unei anchete in vederea elucidarii aparitiei sale ca votant in plenul Senatului Romaniei, desi nu se afla in cladirea Parlamentului in ziua respectiva. Tinand cont de aceasta frauda va rog sa faceti o investigatie si sa dispuneti reluarea procesului de vot, in conditii legale, asupra Ordonantei de Urgenta a Guvernului Nr 207/2008.
Va multumesc,
Cu stima,
Radu Hadarca
Presedintele Fundatiei "Spirit Romanesc"


ZIUA de Cluj: Paşapoartele cu cip intră în Cameră
Deputatul PDL Mircia Giurgiu va depune două amendamente la legea circulaţiei în străinătate.


Acestea vor impune ca data biometrică inclusă în viitoarele paşapoarte cu cip electronic să fie imaginea facială, nu şi amprentele, iar paşapoartele clasice temporare să poată fi eliberate în continuare, la cerere, în paralel cu noile acte. Cele două amendamente au fost elaborate de preşedintele Fundaţiei “Spirit românesc”, Radu Hadârcă, iar Giurgiu s-a arătat de acord să îi susţină propunerile în Parlament.

Proiectul de lege pentru aprobarea ordonanţei ce modifică Legea nr. 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate – care, concret, impune introducerea din 2011 a paşapoartelor cu cip electronic, pe care sunt stocate imaginea feţei şi amprentele digitale ale purtătorului – a fost adoptat tacit de Senat săptămâna trecută. Camera Deputaţilor este însă camera decizională, iar Giurgiu a declarat că există şanse ca legea să fie adoptată cu cele două amendamente.

“Incercăm întâi în plen, săptămâna viitoare, cel mai devreme. Dacă acolo nu vor fi acceptate amendamentele, atunci voi cere retrimiterea proiectului la comisia de specialitate. Acolo sunt mai multe şanse să fie adoptate”, a afirmat Giurgiu.

“Studiile tuturor specialiştilor în domeniu relevă faptul că cipul RFID reprezintă un mediu extrem de slab securizat de stocare a informaţiilor digitale. El poate fi clonat de orice persoană specializată, care dispune de o minimă tehnologie, toate acestea putând conduce extrem de uşor la un furt al identităţii”, este principala temere semnalată de Hadârcă la adresa paşapoartelor electronice. (V.A.)

NapocaNews: Votul din Senat pentru paşapoartele biometrice, fraudat şi lovit de nulitate

Senatorul PDL Şerban Rădulescu susţine că, cu toate că nu a fost prezent în sala Senatului în momentul votări proiectului de lege referitor la introducerea paşapoartelor biometrice, apare pe lista de voturi cu un vot “pentru”.

Redacţia NapocaNews a fost contactată săptămâna trecută de către dl. Radu Hadârcă, preşedintele Fundaţiei Spirit Românesc, care ne-a semnalat acest lucru. Cercetările acestei fraudări grave a procesului de vot din Senat au fost finalizate de către ziaristul Victor Roncea, care a vizionat înregistrările video din ziua votului şi a descoperit faptul că, într-adevăr, senatorul Rădulescu nu se afla în sală. Mai mult, ziaristul de la Ziua a fost chiar contactat de către dl. Rădulescu care a confirmat faptul că nu a votat pentru acest proiect de lege.

În consecinţă, Victor Roncea, în calitate de preşedinte al Asociaţiei Civic Media, a trimis o sesizare preşedintelui Senatului, dl. Mircea Geoană, în care reclamă această fraudă şi solicită reluarea votului pentru Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului Nr 207/2008.
George Bara
http://www.napocanews.ro/2009/03/votul-din-senat-pentru-pasapoartele-biometrice-fraudat-si-lovit-de-nulitate.html
Vezi si
http://www.urbaniulian.ro/2009/03/27/sesizare-oficiala-frauda-in-senat-ancheta-si-reluarea-votului-in-cazul-pasapoartelor-biometrice/#comment-75444

1 comment:

Anonymous said...

Deci, pasapoartele vechi/simple pot fi la fel de bune ca cele cu cip rfid, dar criza a lovit firma lu' Ge()ana, si el vrea sa o introduca in aceasta piata de nişă.

Saraca firma (deja cunoscuta castigatoare a viitoarei licitatii)! N-are cu ce sa-si plateasca slugile. Pai asa milostivi suntem noi?

Haide! Fiecare bun crestin sa-si rupa de la gura si sa arunce 10 lei pentru milogii astia!

Pai nu va uitati la ei? Saracii! Le e rusine sa intinda mana. Parca ar fi in Filantropica lui Nae Caranfil.