Pages

Thursday, March 26, 2009

UPDATE: Na, Tiberiu Dinu, tatal Alexandrei! MISTERIOSUL "consul roman la Milano": Gheordunescu, fostul director adjunct al SRI sau sforarul MAE Buje?

UPDATE: "Misteriosul" consul e Tiberiu Dinu, tatal Alexandrei Dinu.

Mediafax: Consulul României la Milano: Sunt uimit, nu comentez

Consulul general al României la Milano, Tiberiu Dinu, s-a declarat uimit, joi, de informaţiile apărute în presă legate de faptul că ar fi solicitat fostului şef al DGIPI, Cornel Şerban, listingul convorbirilor telefonice ale unui politician, precizând că nu are de făcut comentarii.
"Nu am nicio poziţie, nu am de făcut niciun comentariu", a spus consulul general, contactat de MEDIAFAX.
Acesta a lăsat să se înţeleagă, răspunzând unei întrebări, că dacă va fi solicitat, e dispus să-şi clarifice situaţia, dar nu cu presa.
"Repet, nu am niciun comentariu (pentru presă - n.r.) la câte văd ... mă uimeşte", a spus consulul general.
Fostul şef al DGIPI, Cornel Şerban, i-a dat consulului României la Milano, Tiberiu Dinu, listingurile telefonice ale unui politician român, în legătură cu această informaţie fiind audiaţi, miercuri, doi angajaţi de la DGIPI, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.
Aceste listinguri conţineau datele tehnice şi numerele de telefon ale interlocutorilor politicianului respectiv.
Consulul României la Milano, Tiberiu Dinu, a fost, în perioada 1985-2002, ofiţer în Ministerul de Interne, după care a intrat în diplomaţie.
De dimineata:
De doua zile se tot vorbeste pe la TV de "un consul roman la Milano" si nici DNA nu-l numeste, oficial.

Cine este consulul din Milano?
"Mircea Gheordunescu. Si-a inceput cariera ca profesor de fizica la liceul “Spiru Haret” din Bucuresti. Conform informatiilor din “Armaghedon” (lista a desconspirarii securistilor), a fost informator al Securitatii pana in 1989. Simtind suflul nou adus de evenimentele din decembrie ’89, trece in tabara adversa si se alatura Partidului National Taranist Crestin-Democrat, ca un adevarat adept al anti-comunistilor. Prin intermediul PNTCD a ajuns director adjunct la SRI, rezistand si in timpul lui Virgil Magureanu, si al lui Costin Georgescu si al succesorului acestuia, Radu Timofte. Se spunea ca Timofte a renuntat la serviciile lui Gheordunescu dupa ce l-a obligat sa-si ceara eliberarea din functie, pe motive de sanatate. In realitate, conform decretului prezidential semnat de Ion Iliescu in 12 noiembrie 2001, Gheordunescu a fost eliberat din functia de adjunct SRI “la propunerea directorului SRI”. Se pare ca “boala” de care s-a spus ca sufera Gheordunescu poate fi tratata cu ajutorul privilegiilor de consul. In activitatea diplomatica s-a remarcat prin lipsa de organizare si coruptia consulatului pe care-l conduce."
Scurta descriere este facuta de Gazeta de Maramures intr-un articol mai vechi cu titlul "Consulatul mitei"

La Famiglia Buje

Un alt candidat posibil este Mugurel Buje, fost director de resurse umane în MAE şi ex-consul general al României la Milano. Conform unui comunicat de presa din luna septembrie, el a fost numit la şefia consulatului general de la Torino, după ce, Alexandru Dumitrescu, fostul ocupant al acestui post, a fost rechemat disciplinar în urma mai multor nereguli, constatate de comisia de disciplină a MAE. Cu toate aceste, in urma scandalului mai recent legat de "cazul Maroni" a reiesit ca sotia lui, deja celebra Iulia Buje (foto), chemata si ea la Bucuresti pentru declaratii neconforme, era consul la Torino. Din relatarile pe marginea scandalului, retin: "Consulul general al Romaniei la Torino, Iulia Buje, a declarat ca, in perioada 1998-2000, Maroni a sunat de mai multe ori la Consulatul Romaniei la Milano pentru a interveni pentru trei angajati romani ai sai a caror viza expirase. Iulia Buje, care era pe atunci consul la Milano, sustine ca a vorbit personal de doua ori cu Roberto Maroni, care dorea reglementarea situatiei a trei romani care lucrau pentru el, printre care o menajera". Deci si la Milano era consul, sau sotie de consul?
Conform fostului vice-presedinte al Comisiei pentru Politica Externa a Senatului, Eugen Mihaescu, Mugurel Buje "era ditamai instructorul la CC-UTC in perioada 1980-1989". Interesant...

No comments: