Pages

Wednesday, March 25, 2009

MAGUREANU: “În zilele următoare se vor opera arestări spectaculoase”. Precedentul SRI

Fostul sef al SRI, Virgil Magureanu, a declarat, miercuri, pentru “Q Magazine”, pe marginea scandalului arestarilor sefului de la Doi si un sfert, a sefului diviziei de operatiuni din DGA, a miliardarului Puiu Popoviciu si a rectorului de la Universitatea Agronomica, Ioan Alecu, ca, din informatiile pe care le detine: “in zilele urmatoare se vor opera si alte arestari spectaculoase, care vor contura evenimente si situatii greu de imaginat in acest moment, fara a putea spune ca acest lucru nu are si conotatii electorale”. Magureanu afirma ca, intre aceste persoane, se vor numara, mai mult ca sigur, si politicieni din mai multe partide, “dar si personalitati din alte domenii”.
El a mai declarat ca “aceste actiuni sunt, din cate stiu eu, parte a unui plan elaborat inca de acum cateva luni si caruia acum i s-a dat startul oficial”. Fostul director al SRI spune ca “indirect, putem vorbi de un substrat electoral al acestor actiuni, exista si o influenta din partea crizei economice, dar, una peste alta, era firesc sa se ajunga aici. Nu pot sa ofer mai multe amanunte, pot sa spun doar ca se pregateste o inchidere a cercului, o formula pe care o vor intelege doar anumite persoane".
Magureanu a mai afirmat ca arestarea, in premiera, a unui sef de servicii secrete este “un lucru foarte grav si care ar putea avea un impact profund asupra oamenilor din serviciile de informatii, dar acesta este un aspect al problemei despre care consider ca nu este momentul sa discutam acum”. (ZIUA Online)

REMEMBER: Doi fosti sefi in SRI, Soare si Dumitrache, trimisi in judecata de DNA, alaturi de amiralul Cico Dumitrescu
Vineri, 11 Mai 2007

Procurorii DNA i-au trimis în judecată pe foştii ofiţeri SRI Ovidiu Soare şi Gheorghe Dumitrache, precum şi pe amiralul în rezervă Emil Cico Dumitrescu, fost consilier al preşedintelui Ion Iliescu, urmand să-l cerceteze separat pe fostul consilier din Ministerul Justiţiei, Doru Trifoi, anunta NewsIn.
Ovidiu Soare - general maior (rezerva), fost şef al Inspectoratului pentru Apararea Constituţiei şi Securitate Economica, din cadrul Serviciului Roman de Informaţii (SRI), este acuzat de luare de mita, instigare neurmata de executare la infracţiunea de inşelaciune, instigare la infracţiunea de fals intelectual, complicitate la infracţiunea de folosire cu rea credinţa a bunurilor societaţii intr-un scop contrar intereselor societaţii, fals in inscrisuri sub semnatura privata, asociere pentru savarşirea de infracţiuni, omisiunea sesizarii organelor judiciare, privind siguranţa naţionala a Romaniei, in varianta normativa şi transmiterea de informaţii cu caracter secret ori confidenţial, prin orice mijloace, in afara cadrului legal, se arata intr-un comunicat al DNA remis Agenţiei NewsIn.
Gheorghe Dumitrache, colonel (rezerva), fost şef Sector "A" din cadrul Secţiei de Informaţii Prahova din cadrul SRI, a fost trimis in judecata pentru savarşirea infracţiunilor de trafic de influenţa, dare de mita, incercarea de a determina marturia mincinoasa şi asociere pentru savarşirea de infracţiuni, se arata in acelaşi comunicat.
Potrivit comunicatului DNA, Emil "Cico" Dumitrescu, fost consilier de stat la Administraţia Prezidenţiala, este acuzat de trafic de influenţa.
Continuarea la Rol.ro: Doi fosti sefi in SRI, trimisi in judecata de DNA, alaturi de ...

No comments: