Pages

Monday, October 19, 2009

A MURIT RADU TIMOFTE, ultimul sef SRI numit de Ion Iliescu

Radu Timofte, fost sef al SRI in perioada 2001-2006, a murit azi dimineata, in jurul orei 6.30, la varsta de 60 de ani. Se pare ca era bolnav de mai mult timp de leucemie.
Radu Timofte a fost internat recent la spitalul SRI. Fostul sef al SRI va fi inmormantat miercuri, la Roman. Se pare ca la inmormantare va participa si Sorin Ovidiu Vintu, conform unor surse Realitatea TV.
Radu Timofte s-a nascut la data de 7 aprilie 1949, in comuna Horia (judetul Neamt. In perioada Revolutiei din decembrie 1989, Radu Timofte a facut parte din conducerea comitetului FSN din municipiul Roman.
In legislaturile 1990-2004, el a fost ales ca senator de Neamt pe listele FSN, FDSN si PDSR.
La data de 7 februarie 2001, a fost numit in functia de director al Serviciului Roman de Informatii, nominalizarea sa de catre Ion Iliescu fiind confirmata prin votul camerelor reunite ale Parlamentului.
La data de 20 iulie 2006, Alexandru Radu Timofte si-a prezentat demisia din functia de director al SRI, ca urmare a situatiei create de eliberarea si disparitia lui Omar Hayssam (acuzat de terorism), impreuna cu el demisionand si Gheorghe Fulga, directorul SIE si chestorul Virgil Ardelean, directorul Directiei generale de informatii si protectie interna a Ministerului Administratiei si Internelor. (Ziare.com)

No comments: