Pages

Monday, October 19, 2009

CAT DE JOS POATE COBORI BASESCU? Presedintele Romaniei intervievat la HotNews de Tapalaga, cel care i-a facut fiica "o martoaga tampa si cazuta". BRRR

Basescu e intr-un tsunami mediatic. Gratie lui am aflat ca mai exista Prima Tv. Nu m-ar mira ca in curand sa-l vedem pe la Kanal D, pe plaja de la "Pierduti in Panama" si, de ce nu?, la OTV cu Pepe si Ramona. Tot datorita/mai bine zis din cauza lui am fost obligat sa ma uit azi pe HotNews, un site de pseudo-stiri pe care il evit, si nu pentru ca ii apartine lui Vintu, care l-a preluat de la interpusii lui Soros, ci pentru ideologizarea sa de tip comunist-intelectualoida. Aveam o singura curiozitate, pe care mi-am satisfacut-o cu hohote de ras. Da, este real: Basescu a fost intervievat de Dan Tapalaga. Tragi-comic, trebuie sa recunosc.
Nu vrea sa mai amintesc prestatia lui Tapa laga de la Ministerul Justitiei, de cand era sub Monica Macovei. Sa zicem ca e jurnalist acum. In aceasta calitate presupusa nu a ezitat sa o deserveasca in continuare pe "civila" Macovei, "figura solara" alaturi de Cristian Preda si Traian Ungureanu, deveniti brusc angajati politic pe spezele PDL. Din aceeasi calitate a servit-o si pe bubulina "societatii civile" Alinuta Tatiana Mungiu, cand s-a otarit oparita pe Basescu si pe fiica sa, Elena, pentru ca cei doi i-au taiat visul de a se alatura menajului a trois al "figurilor solare" pentru a-l transforma intr-un "swap" de cupluri la Parlamentul European. Alimentat de bulinuta lui Soros si activat brusc, la cheita, Tapalaga a produs la momentul euro-parlamentarelor "anchete" de demascare a "dinastiei Basescu", in serie: de la voturile pregatite de PDL pana la mesajele de e-mail din PPE, Tapalaga le stia pe toate.
Unul dintre materialele la comanda ale lui Tapalaba a fost gratulat de slujnicuta lui Tismaneanu, Patrascoiu, drept "un editorial de colectie". Era despre fiica presedintelui, asemuita cu o "martoaga chioara, o iapa tampa, obosita si cazuta". Daca dvs ati avea o fiica, ce ati avea de spus acestui personaj? Dupa mine, toate productiile sale "deontologice", emanate din frustrarile Alinutei, erau ca un scuipat in rafala pe obrazul sefului statului si al tatalui Basescu. Le-a uitat Basescu? Caci acesta este individul cu aere de atot-jurnalist la care s-a dus azi, in studiou, presedintele Romaniei, pentru cateva mii de accesari penibile. Jalnic!Vorba lui cand se referea la Geoana sau la Vintu, la Radu Moraru: "Brrrrr! Brrrrr!".
Oare cat de jos poate cobori Basescu? Pentru ce?

Cateva mostre deontologice "de colectie":

Martoaga chioara
de Dan Tapalaga

"De fiecare data cand o vad, tuguindu-si buzele la interviuri aranjate sau foarte complezente, cand o aud gafand ridicol chiar si in cele mai banale situatii posibile, imi vine in minte un banc. Nimic mai mult. Un banc stupid, dar care-i vine manusa. Un taran avea o martoaga chioara. Intr-o buna zi, o scoate la targ. De vanzare iapa? De vanzare. Aude? N-aude, ca-i surda. Vede bine? Nu vede, ca-i chioara. Dar de tras, trage? Nu trage, ca-i obosita si cazuta. Pai, de ce-ai mai adus-o la targ? Sa-mi bat joc de ea, de aia. A doua zi, taranul isi scoate iarasi martoaga la targ. Schimba foaia. De vanzare iapa? De vanzare. Aude? Mai ceva ca o iepuroaica. Urla in urechea rapciugii. Nici o tresarire. Da', de vazut, vede cu ochii astia umflati? Ca vulturul pe stanca. Omul ii trece mana prin dreptul ochilor. Nici o clipire. Da de tras, trage? Ca-mi pare costeliva rau. Ca bivolul in jug! Scutura zdravan de capastru, martoaga cade lata. Mai face o incercare: macar calare, tine? Jar mananca! Cand se suie omul in sa, ce sa vezi? Aratarea se ridica pe picioarele dinapoi si o ia la galop. Se izbeste cu capatana in primul copac, cal si calaret se fac praf. Aproape fericit, taranul ii striga din urma: Nu vede, n-aude si nici nu trage! Da', vezi ce curajoasa e?"
HotNews.ro / 30 mai 2009

Si inca:

Efectul EBA
de Dan Tapalaga

"(...)Am scris şi īntr-un comentariu publicat pe HotNews.ro: partidul preşedintelui a dovedit că are resurse nebănuite de slugărnicie şi poate fi profund iraţional. Slugărnicie faţă de şeful statului, care pare să fi cedat īn faţa unor capricii absurde. Dacă s-ar fi opus cu adevărat candidaturii fiicei sale, Băsescu n-ar fi īncurajat-o tacit. Nimeni din partid n-a avut curaj să denunţe impostura, să demaşte farsa, să arate pericolul căderii sub PSD.
Sprijinind-o pe EBA, PD-L şi-a pus īn situaţii absolut ridicole cele cāteva figuri solare de pe listă: Macovei, Preda, TRU. Mezina preşedintelului este opusul lor. Calităţile celor trei se īmpiedică fatal īn defectele ei. Īnsă n-au avut curajul protestului public.
Şi încă ceva esenţial. Elena Băsescu a ştiut şi a consimţit ca partidul să-i regizeze succesul / urile? Că n-are nici un merit? Veţi spune că sună cam naiv, dar n-ar fi fost exclus să i se întreţină iluzia unei candidaturi reale. Adevărul e că EBA a ştiut şi a consimţit. Elena Băsescu a revenit în PD-L şi i-a certat pe câţiva lideri că nu s-au mobilizat suficient în sprijinul ei. Lideri care au petrecut noaptea de duminică spre luni alături de ea la sediul din Modrogan relatează scene halucinante cu EBA, nemulţumită că în „judeţul Ploieşti“ ar fi putut să ia mai mult. Ar fi repetat de câteva ori „judeţul Ploieşti“, iar reproşurile erau adresate celui de-al treilea om în stat: Robertei Anastase, preşedinta Camerei Deputaţilor.(...)"
Revista "22" a GDS

Si da-i si da-i:

Basescu e corupt
de Dan Tapalaga

"(...)Urmand exemplul sau, pasim pe calea arbitrariului: in cazul Bordei, Basescu e corupt. Cui ii pasa de dovezi? Asa arata statul arbitrar, un presedinte cu mintile ratacite prin campania electorala care se crede judecator suprem.(...) Acesta pare a fi pacatul cel mai frecvent comis de presedinte: supra-evaluarea functiei de presedinte. Unii o numesc in mod exagerat dictatura, dar e mult mai putin: ceva intre infatuare, calcul rece si populism. "
HotNews.ro / 10 aprilie 2008

1 comment:

Greywolf said...

Asa domnule Roncea, ataca-i pe toti. De ce ar fi fost Basescu scutit, de ce trebuia sa-i sari in aparare? Acum nu-i uita de Crin si Geoana, nici ei nu sunt scutiti! Si cum respecta Basescu cererea unui milion de romani pentru referendum antichip? Nici macar nu ne-a luat in seama! Cata dragoste pentru poporul roman si pentru o cerere legitima de referendum!