Pages

Monday, October 19, 2009

BISERICA CATOLICA il acuza de calomnie pe ministrul Culturii. Cine il influenteaza pe Paleologu si cum? Nu cumva o firma de PR fff activa pe profil?

ARHIEPISCOPIA ROMANO-CATOLICĂ BUCUREŞTI
Str. G-ral Berthelot 19, 010164 Bucureşti (RO)
Tel. +40 21 2015400 - Fax +40 21 3121207
birouldepresa@arcb.ro

Bucureşti, 19.10.2009, Nr. 771

Scrisoare deschisă d-lui Theodor Paleologu

Arhiepiscopul Ioan Robu a insistat încă din 2001 pe lângă Ministerul Culturii şi toate autorităţile române ca mastodontul Cathedral Plaza să nu fie autorizat. În zadar!

Stimate Domnule Paleologu,

La instalarea Guvernului Boc I, am avut încredere că tinereţea şi cultura D-voastră au adus în fruntea Ministerului Culturii un altfel de politician, de ministru şi de om, care este interesat, aşa cum afirmaţi, de apărarea Patrimoniul Cultural al României.

Avem o cruntă dezamăgire, văzând că în ultima vreme afirmaţi, în mod calomnios, că Arhiepiscopul Ioan Robu a avut un rol activ în proiectul „Cathedral Plaza”, clădire care îi pune în grav pericol pe bucureşteni şi ameninţă cu distrugerea Catedrala Sfântul Iosif.
Demersurile pe care le faceţi, de câteva săptămâni, sunt neîntemeiate şi incorecte, cunoscând faptul că Înalt Preasfinţitul Ioan Robu a trimis o singură scrisoare (către trei instituţii), în data de 19.11.1999, prin care îşi dădea acordul de principiu pentru o clădire diferită de ceea ce se vede astăzi, pentru ca începând din 3.07.2001 să transmită zeci de scrisori către toate instituţiile responsabile cu avizarea şi aprobarea viitorului mastodont în care era exprimată retragerea expresă a acordului.

De asemenea, cunoaşteţi din stenogramele ministerului din 17.07.2001, faptul că retragerea acestui acord de principiu a intervenit cu 2 săptămâni de zile anterior emiterii de către MCC a primului său aviz pe proiectul de autorizatie prin care condamna Catedrala Sf. Iosif la dispariţie. Cunoasteţi şi faptul că ultimul aviz (80/Z/06.02.2006) dat de Direcţia de Cultură a municipiului Bucureşti a fost emis in februarie 2006, deci nu cu 10 ani în urmă, cum afirmaţi sus şi tare.
Măcar în ceasul al 13-lea ar trebui să vă reîncepeţi studiile, pornind de la avizul dat de Ministerul Culturii, în 2001, în lipsă de cvorum, în ciuda demersurilor repetate făcute de Arhiepiscopie pentru a nu se aviza şi autoriza înşelătoria numită Cathedral Plaza.

Aţi declarat că nu vă plecaţi urechea la „presiunile” prelaţilor, investitorilor sau politicienilor. Iar acum, susţineţi, prin declaraţii, grupurile de interese ale investitorilor şi politicienilor care le sprijină.
Vă aducem aminte, că la prima întâlnire dintre D-voastră şi reprezentanţii Arhiepiscopiei de la sfârşitul lunii ianuarie 2009 de la sediul Ministerului Culturii vă arătaţi preocuparea de a afla ce legătură există între Cathedral Plaza şi doi foşti primari generali ai Bucureştiului, Traian Băsescu şi Adriean Videanu.
Vă întrebăm, ca misionar al axiomelor de la Cotroceni în materie de patrimoniu, ce v-a determinat să vă schimbaţi poziţia faţă de părerile din noaptea incendiului de la Biserica Armenească, atunci când în văzul tuturor la televiziune afirmaţi că atât Millennium Business Center cât şi Cathedral Plaza sunt clădiri „pericol public”, iar „înălţimea lor este direct proporţională cu gradul de corupţie”?
Probabil, grija pentru afacerile aceloraşi foşti primari generali, Traian Băsescu şi Adriean Videanu.

Domnule Paleologu, Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti luptă cu toate forţele pentru apărarea monumentului istoric, ceea ce trebuia să facă ministerul. Pe 2 noiembrie a.c. avem procesul de revizuire. Curaj. Vă aşteptăm. Veniţi alături de noi dacă vă permit interesele de partid şi dacă vreţi să apăraţi cu adevărat patrimoniul naţional.

Pr. Ieronim Iacob, purtător de cuvânt al ARCB (tel. 0733785554)

No comments: