Pages

Wednesday, October 21, 2009

ION RONCEA si ONCE - Oficiul National pentru Cultul Eroilor - informeaza: Castelul Tepes - cunoscut si in Suedia

OFICIUL NATIONAL PENTRU CULTUL EROILOR
BUCUREŞTI – 040583, Str. General Candiano Popescu nr. 6, tel. 021.335.1176, fax 021.335.1185
www.once.ro, once@once.ro
Persoană de contact: Roncea Ion

CASTELUL ŢEPEŞ“ – CUNOSCUT ŞI ÎN SUEDIA

Recent, la Stockholm, a fost publicat, de prestigioasa editură Carlsson Bokförlag, un nou ghid turistic dedicat ţării noastre.
Volumul, al cărui autor este George Cristea, prezintă o succesiune de tablouri din istoria, cultura, tradiţiile şi obiceiurile românilor, beneficiind de o prezentare grafică deosebită.
Prezenţa pe prima copertă a imaginii „Castelului Ţepeş“ – situat în Bucureşti, pe str. G-ral Candiano Popescu, nr. 6, sector 4, sediul Oficiului Naţional pentru Cultul Eroilor – care reproduce, în mic, Cetatea de la Poenari, înălţată în timpul domnitorului Vlad Ţepeş, îl recomandă drept unul dintre obiectivele turistice de interes ale Capitalei, în anul când la Bucureşti a fost sărbătorită împlinirea a 550 de ani de la prima atestare documentară a oraşului
„Castelul Ţepeş“ a fost construit după planurile arhitecţilor Şt. Burcuş şi V. Ştephănescu în anul 1906, cu ocazia organizării Expoziţiei Generale Române, prilejuită de jubileul a 40 de ani de domnie a Regelui Carol I.
Urmare a iniţiativei şi stăruinţei Oficiului Naţional pentru Cultul Eroilor, la „Castelul Ţepeş“ au început lucrările de consolidare şi restaurare a clădirii care, pe bună dreptate, îşi cere dreptul la o mai bună valorificare culturală şi înscrierea acestei bijuterii arhitecturale în circuitul monumentelor istorice de notorietate ale Capitalei.
www.once.ro

No comments: