Pages

Thursday, October 22, 2009

EDITORIAL: O Bunicuţă (KGB) de coşmar

O Bunicuţă de coşmar
Imprimare E-mail
Scris de Iulia Nueleanu

La Biroul Electoral Central am avut ieri parte de o scenă înduioşătoare: Bunicuţa a venit de mână cu nepoţelul Geoană, chiar dacă-i cam prostănac, pentru a-l ajuta să-şi depună candidatura. Deh, e cam nevolnic băiatul! Şi cum Bunicuţa a atins o vârstă venerabilă, au sărit în ajutor şi băieţii şmecheri, d-alde Hrebenciuc şi Dragnea, care i-au asigurat escorta liderului PSD la BEC. Acum nu ştiu dacă la mijloc e vorba de susţinere din partea Bunicuţei sau, mai degrabă, de aruncarea pe scări a prostănacului. Un eşec al lui Geoană la alegerile prezidenţiale echivalează cu revenirea găştii lui Iliescu cu surle şi trâmbiţe în fruntea partidului. Adică pohta ce-au pohtit. Probabil de aceea era Iliescu atât de vesel şi deschis la declaraţii. Candidatura lui Geoană îi cade ca o mănuşă Bunicuţei în prag de iarnă, motiv pentru care şi-a dat acordul să-i fie transferat, ieri, lui Geoană celebrul slogan fesenist „Iliescu apare, soarele răsare“. Iliescu a pus pe seama karmei lui Geoană apariţia soarelui după câteva zile ploioase. Din păcate pentru pesedişti, soarele a strălucit ieri toată ziua pe cer, iar Traian Băsescu a avut şi el parte de o depunere a candidaturii în aceleaşi condiţii meteorologice, fapt ce i-a cam debusolat pe votanţii PSD.
Unul dintre ei chiar ne-a sunat la redacţie, derutat de declaraţiile lui Iliescu. Confuz, omul nu mai ştia pe cine să voteze acum, dacă semnalul simbolic enunţat de Iliescu, soarele, a strălucit pe cer şi pentru Geoană, şi pentru Băsescu.
Probabil omul se va întreba în continuare, precum cetăţeanul turmentat al lui Caragiale: „Eu cu cine votez?“, întrucât nimeni nu poate desluşi meandrele gândirii iliesciene şi, prin urmare, nici noi n-am fost în stare să-l lămurim pe cetăţean ce-a vrut să spună domnu’ Iliescu.
Dacă zicerile sale ar trebui traduse cu dicţionarul activistului stalinist în mână, imaginile vorbesc mai mult decât o mie de cuvinte.
Prezenţa lui Iliescu de-a dreapta lui Geoană la masa BEC arată, pentru cei care mai aveau îndoieli, cine este cu adevărat Stăpânul inelelor în PSD. Şi, pentru că spectacolul trebuie să continue, iar Bunicuţa ne-a avertizat de mult că nu va pleca din politică decât cu picioarele înainte, evenimentul de ieri de la BEC ne-a arătat că PSD se pregăteşte intens să revină în epoca Iliescu. La mai mare, tovarăşi!
O Bunicuţă de coşmar
Curentul - joi, 22 octombrie 2009

No comments: