Pages

Tuesday, October 20, 2009

ALATURI DE MIRCEA BADEA. Care este diferenta dintre dilema lui Patapievici plus Udrea, muta lui Badea si EBA, martoaga chioara si tampa a lui Tapalaga


Eu sunt gata sa merg la protestul lui Mircea Badea de la CNA. Iata de ce:

CNA a decis să amendeze Antena 3 şi Antena 1 cu câte 5.000 de lei, pentru emisiunile "În gura presei" din 4 şi 8 octombrie, în care realizatorul programului, Mircea Badea, a folosit un "limbaj injurios", care a încălcat legislaţia audiovizualului privind protecţia minorilor. Pe langa o alta situatie, in aceeaşi emisiune, Mircea Badea a făcut şi "un exerciţiu logic" în atenţia lui Horia Roman Patapievici, în legătură cu reacţia Elenei Udrea, ministrul Turismului, care a spus că a rămas "fără cuvinte" când a auzit că Traian Băsescu va candida la un nou mandat pentru preşedinţia României.
"Deci, dacă cineva rămâne fără cuvinte, chiar şi temporar, înţelegem de aici că rămâne mut, nu? Pentru intervalul de timp în care a rămas fără cuvinte. E corect ce spun? Deci, cumva, doamna Udrea rămânând fără cuvinte, practic a rămas mută. Deci, ia să ne imaginăm cu ochii minţii: doamna Udrea, săraca - e un fel de a spune -, deci, doamna Udrea se uita la televizor, ca un om, aşa, şi se uita la preşedintele ţării, măcinată de frământările alea: candidează, nu candidează... Şi, în momentul acela, zice domnul Băsescu: «voi candida». Şi atunci doamna Udrea rămâne fără cuvinte, deci mută. Doamna Udrea, vă uitaţi ca muta la... Băsescu? Domnu' Patapievici, notaţi-o p'asta, scrieţi şi dumneavoastră un editorial, aveţi o dilemă nouă acum. Aveaţi o dilemă veche, acum aveţi una nouă: doamna Udrea se uita ca muta la... Băsescu", a spus Mircea Badea.

Corect. Acum sa vedem ceva mult mai trivial decat comparatia lui Badea:

Martoaga chioara
de Dan Tapalaga

"De fiecare data cand o vad, tuguindu-si buzele la interviuri aranjate sau foarte complezente, cand o aud gafand ridicol chiar si in cele mai banale situatii posibile, imi vine in minte un banc. Nimic mai mult. Un banc stupid, dar care-i vine manusa. Un taran avea o martoaga chioara. Intr-o buna zi, o scoate la targ. De vanzare iapa? De vanzare. Aude? N-aude, ca-i surda. Vede bine? Nu vede, ca-i chioara. Dar de tras, trage? Nu trage, ca-i obosita si cazuta. Pai, de ce-ai mai adus-o la targ? Sa-mi bat joc de ea, de aia. A doua zi, taranul isi scoate iarasi martoaga la targ. Schimba foaia. De vanzare iapa? De vanzare. Aude? Mai ceva ca o iepuroaica. Urla in urechea rapciugii. Nici o tresarire. Da', de vazut, vede cu ochii astia umflati? Ca vulturul pe stanca. Omul ii trece mana prin dreptul ochilor. Nici o clipire. Da de tras, trage? Ca-mi pare costeliva rau. Ca bivolul in jug! Scutura zdravan de capastru, martoaga cade lata. Mai face o incercare: macar calare, tine? Jar mananca! Cand se suie omul in sa, ce sa vezi? Aratarea se ridica pe picioarele dinapoi si o ia la galop. Se izbeste cu capatana in primul copac, cal si calaret se fac praf. Aproape fericit, taranul ii striga din urma: Nu vede, n-aude si nici nu trage! Da', vezi ce curajoasa e?"
HotNews.ro / 30 mai 2009

Nu sare Mirciulica Toma pe aria CNA? Sau Tapalaba are dreptul ca asa vrea GDS? Sau ca asa ii e numele?

No comments: