Pages

Sunday, October 18, 2009

"DAVOS-ul IT-ului" - MEGA-MANIFESTARE a "societatii informationale mondiale" la Bucuresti, maine si poimaine. GLOBAL FORUM - Bucharest 2009

Global Forum in Romania

Global Forum este un eveniment international, independent, un Think Tank dedicat problemelor economice, politice si sociale in conexiune cu evolutia Societatii Informationale.

Romania a castigat organizarea editiei a XVIII-a Global Forum in competitie cu Statele Unite, Elvetia si China.

Evenimentul se va desfasura in perioada 19-20 octombrie 2009 la Palatul Parlamentului, in Bucuresti, Romania, fiind pentru prima data cand forumul se organizeaza intr-o tara din zona Europei de Est.


Evenimentul este organizat sub Inaltul Patronaj al Presedentiei Romaniei si se va bucura in cadrul lucrarilor de prezenta Presedintelui Traian Basescu.



Tematici globale care acopera zeci de probleme

Vor fi discutate criza si efectele ei, masuri de stimulare si reformare a economiei globale prin intermediul tehnologiei informatiei si comunicatiilor.

De la Internetul viitorului la media digitala, de la servicii publice locale la servicii publice nationale si pan-europene; de la problematicile climatice la biotehnologie, de la telemedicina la plati electronice, toate tematicile de actualitate vor fi dezbatute de participantii invitati anul acesta in Romania.

Edilii locali, companiile private, universitatile si alte organizatii din Romania vor avea ocazia sa urmareasca prezentari cu referire la diferite programe si forme de finantare, altele decat fondurile structurale, sa dezvolte relatii de colaborare si parteneriate cu institutii si organizatii de pretutindeni.



Participare internationala de exceptie

In Romania sunt asteptati peste 250 de lideri politici, reprezentanti ai autoritatilor locale, lideri de companii multinationale, profesori universitari si reprezentati ai diferitelor asociatii, companii de consultanta si firme de avocatura de renume din intreaga lume.

Printre invitati se regasesc si nume sonore ale Administratiei Americane, ale Comisiei Europene, ale Organizatiei Natiunilor Unite, reprezentanti guvernamentali din Europa, America, Asia, Africa, Orientul Mijlociu si zona Asia-Pacific.

Lista participantilor confirmati va fi adusa la zi bilunar
Invitati ai administratiei locale din intreaga lume

In Bucuresti sunt asteptati, de asemenea, primari, viceprimari, specialisti IT din cadrul administratiilor locale (de ex: din Taipei, Issy-Les-Moulineaux, Stockholm, Trikala, Parma si multe altele).

Cu aceasta ocazie, Global Forum 2009 va gazdui si cateva sesiuni special dedicate administratiei publice locale, la care vor fi invitati primari, presedinti de consilii judetene si specialisti IT din cadrul consiliilor municipale si judetene din Romania.




Organizatori Organizatori
Ce este Global Forum Global Forum in general
Despre editia 2009 Despre editia 2009
Locatie desfasurare Locatie desfasurare
Invitati Inscriere participanti
Programul forumului Programul forumului
Calatorie & Cazare Calatorie & Cazare
Presa Presa
Documentatie Documentatie

No comments: