Pages

Thursday, October 22, 2009

AVEM UN NOU PRIMAR AL CAPITALEI: PRM-istul VICTOR IOVICI. Il cunoaste cineva? OPRESCU, ultima noapte de primar, prima noapte de candidat

La „volanul“ Primăriei Capitalei a venit peremistul Victor Iovici
Scris de Gabriela Vlasceanu / CURENTUL

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a intrat de ieri în concediu pentru a-şi face campanie electorală, în speranţa că va fi ales preşedinte al României, lăsându-l la „volanul şi cârma Primăriei Capitalei“ pe viceprimarul peremist Victor Iovici. Acesta se va ocupa de „lucrurile care trebuie să meargă în continuare“ în instituţia pe care pentru aproximativ o lună a „părăsit-o“ Sorin Oprescu. Peremistul va semna doar actele curente. Tot ce ţine de bani va trece, aşa cum a decis Oprescu, prin „mâna“ directorului economic din Primăria Capitalei, Mircea Constantin. De ce nu i-a lăsat, însă, Sorin Oprescu viceprimarului pedelist Mircea Raicu „volanul şi cârma Primăriei Capitalei“? „Oprescu l-a considerat mai potrivit pe Victor Iovici. Are încredere în domnul Iovici. Eu, în Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB), am împins şi proiectele lui Videanu, iar în acest context s-a creat o chestie de animozitate între Oprescu şi mine. Un lucru este, însă, cert: cea mai importantă realizare a primarului general al Capitalei constă în faptul că a făcut din Primăria Capitalei o instituţie incapabilă să genereze şi să deruleze proiecte“, a declarat pentru „Curentul“ viceprimarul Raicu. În luna iulie, după ce în 30 iunie a fost ales în funcţia de viceprimar, presa a scris despre Victor Iovici că din luna februarie este cercetat de procurorii sectorului 3 pentru fals în declaraţii, la sesizarea Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI). Potrivit ANI, declaraţiile de avere ale lui Iovici ar fi apărut nişte inadvertenţe.

Se discută despre 290 milioane de lei în CGMB

În şedinţa CGMB de astăzi va fi supusă spre aprobare a doua rectificare pe acest an a bugetului Primăriei Capitalei. „Este vorba despre 290 milioane de lei, banii provenind în proporţie de 90% de la Administraţia Străzilor şi Direcţia Transporturi din Primăria Capitalei. De la începutul anului, grupul PD-L din Primăria Capitalei a propus în CGMB ca aceşti bani să meargă către spitale, către Stadionul Naţional «Lia Manoliu», dar propunerea noastră nu a fost aprobată. Abia astăzi, după şedinţa CGMB, vom redirecţiona spre exemplu 25 de milioane de euro către Stadionul Naţional «Lia Manoliu», RADET va primi circa 13 milioane de euro pentru a plăti datoria către Apa Nova, iar Administraţia Spitalelor va primi circa 10 milioane de euro pentru sălile de operaţii din cinci spitale. Dacă propunerea noastră era acceptată, nu puteam să folosim încă de la începutul anului toţi aceşti bani pentru proiecte de investiţii?!“, a declarat, pentru „Curentul“, viceprimarul Raicu.

GARDIANUL afirma la instalarea lui Victor Iovici in functia de vice-primar ca:

Noul viceprimar la Capitalei, cercetat penal pentru fals in declaratii

♦ Nici nu a fost instalat bine in functie, si liderul grupului PRM din Consiliul General al Municipiului Bucuresti, Victor Teodor Iovici, a ajuns in centrul unui scandal. El a fost ales, marti, viceprimar al Capitalei, desi este cercetat inca din luna februarie de procurorii sectorului 3 pentru fals in declaratii, la sesizarea Agentiei Nationale de Integritate. ANI a verificat inadvertentele care apar in declaratiile de avere ale lui Iovici.

♦ Reprezentantii PDL si cei ai PRM, care au negociat functia ocupata de Iovici, declara ca nu au stiut de “bubele” proaspatului viceprimar. Codrin Stefanescu, vicepresedinte PRM: “Nu stiam ca Victor Iovici este cercetat de ANI. Nu mi-a zis despre asa ceva cand l-am intrebat daca are vreun fel de probleme”. In ceea ce priveste proaspatul aliat al PRM din Consiliu, unul dintre liderii PDL Bucuresti, Razvan Murgeanu, a spus ca nu stie ca Iovici sa aiba probleme cu ANI.

♦ Verificarile facute de ANI au scos la iveala faptul ca Iovici nu a mentionat in declaratia de avere calitatea de administrator cu puteri depline, pe o perioada nedeterminata, pe care acesta o detine in cadrul societatii A&F Prompt Consult SRL, consilierul declarand numai faptul ca are calitatea de asociat unic in cadrul societatii respective. El s-a facut vinovat de faptul ca nu a mentionat in declaratia sa de avere calitatea de asociat la societatea “Migas Ecoserv” SRL.

Pe de alta parte, in ultima sa zi la Primarie pana pe 22 noiembrie, Oprescu a facut ceva valuri, remarcate astfel:

Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti mulţumeşte Primarului General Sorin Oprescu

După 7 ani de indiferenţă şi ilegalităţi din partea primarilor generali ai Bucureştiului faţă de gravul pericol pe care îl reprezintă clădirea „Cathedral Plaza” pentru bucureşteni şi Catedrala Sf. Iosif, dreptatea şi legalitatea sunt pregătite să îşi găsească drumul spre Lumină.

Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti salută gestul demn al Primarului General, dl. Prof. Dr. Sorin Oprescu, care a somat firma Millenium Building Development să sisteze lucrările de construcţie la clădirea autointitulată „Cathedral Plaza”, semn că acolo unde există voinţă, există şi legalitate.

„Dl. Prof. Dr. Sorin Oprescu este primul Primar General al Bucureştiului care şi-a exprimat în mod deschis dorinţa de a se alătura demersurilor întreprinse de ARCB pentru stoparea construcţiei mastodontului din coasta Catedralei Sf. Iosif, lucru pentru care îi mulţumim şi îl asigurăm că îl vom sprijini în lupta sa cu mafia imobiliară”, a declarat Preasfinţitul Cornel Damian, Episcop auxiliar de Bucureşti.

„Am salutat încă din vara acestui an, declaraţia d-lui Oprescu că va cerceta modul în care terenurile proprietate ale Municipalităţii au ajuns în posesia ilegală a S.C. Millenium Building Development SRL cu sprijinul lui Traian Băsescu şi Adriean Videanu”, a afirmat Preasfinţitul Cornel Damian, Episcop auxiliar de Bucureşti.

ARCB consideră că cetăţenii Bucureştiului au fost lipsiţi de un parc, pentru a se realiza o afacere Ofer-tată irezistibil autorităţilor responsabile cu administrarea patrimoniului local şi cu protejarea celui naţional.

Concesionarea terenurilor pentru sume simbolice (cât preţul unei jumătăţi de garsonieră) pentru ca beneficiarul să dezvolte o afacere de sute de milioane de euro arată largul concurs al semnatarilor contractelor de concesiune, din partea Primăriei, pentru realizarea unei afaceri de cas(t)ă sau de partid.

Pentru informaţii suplimentare: Pr. Ieronim Iacob, 0733-785554

No comments: