Pages

Monday, October 19, 2009

PROTEST al victimelor mineriadelor cu privire la reangajarea generalului infractor Dan Voinea-complice al lui Ion Iliescu la lovitura de stat din 1989

ASOCIATIA VICTIMELOR MINERIADELOR 1990-1991 DIN ROMANIA


Str. Batistei nr.11, sect.2, Bucuresti, Romania, tel/fax :004021.73.32., www.avmr.ro


SCRISOARE DESCHISA


Excelentelor sale

Presedintelui Romaniei Traian Basescu,

Ministrului Justitiei Catalin Predoiu,

Procurorului General Laura Codruta Covesi


PROTEST al victimelor mineriadelor cu privire la reangajarea generalului infractor Dan Voinea, complice al lui Ion Iliescu la lovitura de stat din 1989


Excelenţele Voastre,


Vă solicităm intervenţia directă în ceea ce priveşte reangajarea in functia de procuror a generalului infractor Dan Voinea, fost membru de baza al Consiliul Militar Superior al “revolutiei” lui Ion Iliescu si al conducerii Consiliului Frontului Salvarii Nationale, care a stat la baza diversiunii care a mascat lovitura de stat din 1989, prezent ca procuror in completul de judecata al farsei judiciare soldate cu asasinarea cuplului Ceausescu, responsabilul principal cu tergiversarea si musamalizarea Dosarelor “Revolutiei” si Mineriadei.


Ne indoim profund ca, asa cum s-a demonstrat in ultimii 19 ani, un general care a fost complice cu Ion Iliescu la lovitura de stat din 1989 este in masura sa ii stabileasca acestuia vinovatia. Dimpotriva. Oriunde in lumea civilizata europeana, un asemenea individ nu ar putea fi implicat in acest caz din motive ce tin de frapantul conflictul de interese in ceea ce priveste aceste doua personaje. Cine l-a recompensat generos pe cel care a scris rechizitoriul fals al condamnarii cuplului Ceausescu si care la momentul uciderii acestuia era un simplu maior? Daca Ion Iliescu ar fi gasit vinovat, asa cum si este, pentru mortii din decembrie 1989, cum ar putea fi considerat unul ca generalul Dan Voinea, altfel decat complice, un personaj care, prin pozitia pe care o detinea atunci si cea obtinuta dupa 1989, a participat direct sau a favorizat infractorul in actele sale criminale?


Excelentele Voastre, ne-aţi recomandat, în adresele dvs oficiale catre Asociatia noastra, să ne adresăm CSM-ului, “pentru a analiza şi dispune” faţă de “procurorii care instrumentează cauzele şi-şi încalcă obligaţiile profesionale”. Consiliului Superior al Magistraturii ne-am adresat încă de acum zece luni.


Ar trebui sa stiti ca, intr-o mare masura, controlul CSM ne-a dat dreptate atunci cand, in urma anchetei sale, generalul infractor Dan Voinea urma sa fie sanctionat si apoi demis. De altfel, chiar Presedintele Traian Basescu l-a eliberat din functia de Procuror Sef adjunct al sectie militare si l-a trecut in rezerva, pentru a se pensiona. Cu atat mai ciudata ni se pare revenirea Presedintelui asupra acestei decizii, cel mai probabil la presiunile unui impostor, Teodor Maries, personaj cu dosar penal si contestat in mai multe procese aflate pe rol. Nu vrem sa ne gandim ca prelucrarea si exploatarea mediatica a cazului „Revolutiei” s-ar datora, dupa cinci ani de mandat, apropierii rapide a campaniei electorale.


Dupa cum stiti, generalul infractor s-a pensionat cu 185 de milioane lunar si acum, sustinut de o intreaga gasca de impostori, in frunte cu perosnajul Teodor Maries, doreste reangajarea sa cu scopul de a „matrasi” si ce a mai ramas din Dosarul Revolutiei.


In ce priveste Dosarul represiunii din iunie 1990, va cerem soluţionarea neintarziata a acestuia, dupa cum şi-a asumat chiar dna Laura Codruţa Kovesi, Procurorul General al României, ultragiati de faptul ca, din cate am aflat, zilele trecute Dosarul Mineriadei 1990 a primit confirmare de neincepere a urmaririi penale. NUP-ul intelegem ca ii apartine Prim Procurorului Parchetului General Marius Iacob desemnat de Procurorul General al României Laura Codruţa Kovesi să se ocupe de soluţionarea dosarelor Mineriadei, mutate de la secţia Parchetului Militar, pentru grave încălcări ale normelor procedurale juridice.


Suntem profund dezamagiti de ceea ce am aflat, si anume că în loc să treacă la arestarea infractorilor Ion Iliescu, Petre Roman şi a celorlaţi complici in Dosarul Mineriadei, Marius Iacob prefera sa isi foloseasca timpul pentru a se lansa în beletristica de largă respiraţie universală scriind romane despre... Elodia!


Nu ne îndoim de buna credinţă a Excelenţelor Voastre dar, cu respect, observăm o totală lipsă de eficienţă faţă de demersurile noastre civice de bun simţ, care au un unic obiect: trimiterea în instanţă a initiatorilor si executantilor represiunii din Dosarului Mineriadei şi arestarea celor vinovaţi.


Nu vrem sa inţelegem că susţineţi astfel, indirect, făptuitorii crimelor împotriva umanităţii (imprescriptibile) din 1989-1990-1991 sau ca susţineţi personaje vinovate de instigare la război civil si crime împotriva cetăţenilor români.


România se află, credem noi, ca reprezentanti activi ai luptei anticomuniste pentru democratie, în faliment moral şi instituţional, câtă vreme patronează faradelegea, prin revenirea asupra angajarii unui membru al conspiratiei din decembrie 1989, numitul Dan Voinea, principalul musamalizator al Dosarelor „Revolutiei” si Mineriadei.


Dacă noi suntem cei care ne înşelăm în privinţa acestei aprecieri va fi foarte simplu să ne probaţi Excelenţele voastre contrariul, prin rezolvarea dreapta, după aproape două decenii de muşamalizări, a Dosarului Mineriadei din iunie 1990.


În numele victimelor si al luptatorilor anticomunisti din Piata Universitatii,

Preşedinte Asociatia Victimelor Mineriadelor 1990-1991 din Romania , Ene Viorel

Grupul Independent pentru Democratie

Asociatia Adevar si Dreptate

Asociatia Baricada Inter 1989

Seniorii Ligii Studentilor

A.P.A.D.A.R

Civic Media


19.10.2009

No comments: