Pages

Thursday, January 14, 2010

VACCINUL UCIGAS. Inca trei victime. Anchetă în cazul morţii unui tânăr căruia o asistentă îi dăduse o fiolă de vaccin împotriva A/H1N1

Mediafax: Direcţia de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud a deschis o anchetă în cazul decesului unui tânăr din Prundu Bârgăului care primise de la o asistentă medicală o fiolă de vaccin împotriva gripei noi, urmând să se stabilească dacă bărbatul şi-a administrat sau nu vaccinul.
Nicoleta Moldovan, asistentă la dispensarul medical din Prundu Bârgăului, i-a dat unui localnic, Vasile Oltean, o fiolă de vacccin împotriva gripei noi, bărbatul motivând că fiul său, Călin Vasile, vrea să se vaccineze, dar lucrează în fiecare zi până târziu şi nu poate ajunge la spital.
Cazul a ajuns în atenţia Direcţiei de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud după ce Călin Vasile Oltean (29 de ani) a murit, joi, fără să se ştie dacă şi-a administrat sau nu vaccinul.
Medicul Anca Andriţoiu, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud, a declarat că nu se ştie exact care sunt cauzele morţii bărbatului, dar, indiferent de acestea, asistenta care i-a dat tatălui tânărului vaccinul ar putea fi sancţionată.
"Vaccinarea se face într-un cadru organizat. Dânsa nu avea voie să dea vaccinul nimănui. Trebuia să-l invite pe pacient la dispensar. Noi vom face un raport, iar decizia de sancţionare aparţine Colegiului Asistenţilor Medicali din România, care va analiza raportul nostru şi va decide măsura punitivă, în funcţie de gravitatea faptelor", a declarat Andriţoiu.
Contactată telefonic, asistenta medicală Nicoleta Moldovan a declarat că iniţial nu a vrut să-i dea lui Vasile Oltean vaccinul, dar acesta a insistat.
"Eu am discutat apoi cu colega mea, Cornelia Caraza, care mi-a promis că merge seara şi i-l face. S-a dus de două ori şi nu l-a găsit. Nu ştiu dacă şi l-a făcut în altă parte", a declarat Moldovan.
Bărbatul de 29 de ani, Călin Vasile Oltean, a murit, joi la prânz, tatăl său declarând că tânărului i s-a făcut rău şi a căzut în curtea firmei în care lucra.
"Fiul meu lucra la o firmă de construcţii din localitate. Înainte de Anul Nou l-am dus la Urgenţe fiindcă se simţea foarte rău, îl durea coloana. Medicul i-a dat un medicament şi i-a trecut. S-a simţit mult mai bine după aceea. Eu mi-am făcut vaccinul împotriva gripei noi şi l-am sfătuit să şi-l facă şi el. L-am văzut aseară (miercuri seara - n.r.) cu vaccinul în mână, dar nu ştiu dacă şi l-a făcut. Mi-a spus că o să şi-l facă fie aseară, fie joi dimineaţă, dar nu ştiu dacă s-a întâmplat aşa", a declarat tatăl tânărului, potrivit căruia acesta nu era asigurat, dar discutase cu asistenta Cornelia Caraza de la Dispensarul Prundu Bârgăului, care urma să-i administreze vaccinul.
Contactată telefonic de corespondentul MEDIAFAX, Elvira Marinciuc, medic la dispensarul din Prundu Bârgăului, a declarat că asistenta Caraza nu l-a vaccinat pe tânăr.
"Nu l-a vaccinat nimeni. A murit fiindcă avea probleme cu inima. În data de 26 decembrie ar fi trebuit să se interneze, dar a refuzat. Urma să se mai prezinte la medic pentru investigaţii. A murit fiindcă a făcut o insuficienţă cardio-respiratorie, având probleme cardiace. Dacă murea din cauza vaccinului, trebuia să facă şoc anafilactic, să i se albăstrească buzele. E clar că avea probleme cu inima", a declarat Marinciuc.
La rândul său, medicul Doina Petri, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud, a spus că nu există date certe din care să reiasă că tânărul şi-ar fi administrat vaccinul împotriva gripei noi.
"Avea probleme de sănătate, nu era asigurat, iar dacă ar fi murit din cauza vaccinului ar fi avut alte simptome. Vom vedea ce reiese din autopsie, dar nu avem date certe că s-a vaccinat. Facem verificări", a declarat Petri.
Direcţia de Sănătate Publică a început şi o anchetă medicală şi se va pronunţa în acest caz după ce legiştii vor prezenta raportul medico-legal în urma autopsierii cadavrului.
MEDIAFAX

Inca o victima, din acelasi sat

Redacţia NapocaNews a contactat un sătean din comuna Aluniş, Pop Oliver, 32 ani, care ne-a declarat în exclusivitate: „De când a murit medicul Mihai, nici un sătean nu a mai dorit să se vaccineze, deşi au venit special doctori de la Iclod pentru asta. Lumea este speriată. Ieri a decedat şi educatoarea grădiniţei, tânără de 36 de ani, care a fost vaccinată acum o săptămână de medicul Mihai. La noi în sat un copil are gripă porcină, iar alţi patru copii nu se simt bine şi sunt foarte bolnavi după ce s-au vaccinat cu educatoarea la şcoală, acum o săptămână. Au fost vaccinaţi de medicul Mihai Constantin. Toţi sătenii refuză să se mai vaccineze. Au venit şi de la Cluj de la Direcţia Sanitară şi ne-au spus că nu e nimic grav şi că trebuie să mergem la Iclod să ne vaccinăm în continuare”.
Situaţia medicală a comunei clujene Aluniş este foarte gravă, deoarece localitatea nu mai are medic şi tot mai mulţi săteni suferă de sechele în urma vaccinării împotriva virusului AH1N1.S-a creat o psihoză generală în comună, iar oamenii sunt tot mai speriaţi.
NapocaNews solicită de urgent Direcţiei Sanitare Cluj să trimită o comisie de anchetă în comuna Aluniş pentru a cerceta decesele cauzate de vaccin şi pentru a repartiza un medic în vederea asigurării protecţiei medicale de specialitate sătenilor.
Marius Sălăjean, Napoca News


Vezi si A murit "de inima" dupa ce s-a vaccinat

O batrana de 60 de ani din comuna prahoveana Cerasu a murit in data de 8 ianuarie, la cateva ore dupa ce si-a facut vaccinul impotriva gripei porcine.
Floarea Dragomir, pensionata pe caz de boala, suferea de afectiuni cardiace cronice si era programata in februarie, la Bucuresti, pentru o interventie pe inima. Ministerul Sanatatii dezminte orice legatura intre imunizarea femeii si decesul acesteia.
Presa din strainatate a prezentat mai multe cazuri de decese provocate de vaccinul anti-AH1N1. In Anglia, o persoana a murit la scurt timp dupa ce i s-a administrat vaccinul "Pandemrix", iar la alte 1.329 de persoane aceeasi substanta a avut reactii adverse severe. In Germania, un barbat de 55 de ani care nu suferea de nicio boala grava a murit in noiembrie, la cateva ore dupa ce s-a vaccinat. Sase decese au fost raportate si in Suedia.

1 comment:

Scufita Verde said...

Mai bine nu ne vaccinam. Eu m-am ingrozit numai citind diverse pe internet.
O sa dispara la fel de brusc cum a aparut, aceasta "pandemie".
Nu vreau sa fiu nesimita (sic!), dar e o strategie buna de marketing, aceasta gripa porcina ;)
Sa auzim de bine, fara vaccinari, care sa ne distruga acum, sau mai tarziu.