Sunday, January 10, 2010

TONI TECUCEANU NU A MURIT DE GRIPA PORCINA. Colega lui Toni, Oana Ionita, acuza mediatizarea mincinoasa a mortii "carcotasului" si o pune pe seama propagandei exagerate pentru vaccinul AH1N1


Oana Ionita, colega lui Toni Tecuceanu, acuza mediatizarea excesiva si mincinoasa a mortii "carcotasului", care a dus la actuala isterie a gripei porcine:

"Toni era racit de 3 saptamani, a venit cu noi la munte pe piciore, tusea si avea putina febra. Chiar daca am insistat sa se trateze, raspundea ca o sa se faca bine si ca nu are nimic. Nu s-a tratat, nu a stat nici o zi acasa sa se ingrijeasca.  A fost cu noi, echipa in tot acest timp, la filmari, la masa, in masina sau in casa.
Cum se explica faptul ca noi toti suntem sanatosi? Repet, racesc repede, de cand eram mica aveam probleme cu raceala, sunt sensibila si am fost depistata la un moment dat, la Institutul Cantacuzino si cu streptococ auriu. Am inteles ca l-am luat cand eram mica dintr-un spital, ca o sa-l am toata viata, si tocmai de aceea ASLO il am mereu peste limita maxima. Am inteles ca sunt destul de firava in fata virusului si tocmai de aceea ma intreb…cum?
Revenim la tema.
Cum se face ca pandemia asta este atat de grava, nu a afectat pe nimeni din echipa, familie si prieteni? Repet nu a fost diagnosticat cu gripa AH1N1 nimeni dintre noi.
Din punctul meu de vedere ar fi doua concluzii care trebuiesc trase:
1. Toni nu avea gripa porcina, ci s-a dorit utilizarea unei persoane publice pentru a face oamenii sa se vaccineze.
2. Daca avea gripa, (aici apar intrebarile) de ce noi suntem perfect sanatosi, familia, colegii, prietenii?
Este posibil ca Toni sa se fi infectat in timpul internarii?
Este posibil sa fie avut o bacterie care a actionat doar in cazul lui pentru ca asa cum imi povestea si matusa lui, ca avea probleme cu plamanii de cand era mic?
Sunt niste supozitii care acum probabil nu-si mai au rostul. (...)

Pentru mine a fost crunt sa vad cum pleaca Toni. Poate sunt prea sensibila sau poate atmosfera sfasietoare te obliga la indurerare. A fost o zi care nu credeam ca o sa vina vreodata.
Sunt convinsa ca multe din afirmatiile si concluziile trase de pe urma decesului lui Toni, au fost pentru a mediatiza efectele pandemiei. Multi m-au sunat si m-au intrebat daca am facut un test sau vaccin sau daca am patit ceva.
Haideti sa va explic.
Medicii au spus ca avea acest virus AH1N1 in organism cu 8 zile inainte de internare. Imi este greu sa cred ca eu nu am nimic. Este vorba de o pandemie, nu? Ar trebui sa fie extrem de periculos sa intri in contact cu o persoana avand o boala inalt contagioasa. Noi am plecat la munte impreuna (doar eu cu el in masina) spre filmarile de sarbatori, chiar cu 5 zile inainte de internare, am respirat acelasi aer timp de 8 ore. La filmare chiar am facut o gluma si am mancat de la el din mancare. Sunt o fire destul de sensibila la raceli, chiar e posibil sa nu am nimic? Nici macar o raceala avand in vedere ca in scoala luam orice raceala foarte repede.
Este cumva vorba doar de o mediatizare exacerbata pentru manipularea maselor? se intreaba Oana Ionita, ca o concluzie la mai multe postari pe tema vaccinului controversat si a mortii lui Toni, pe care le gasiti pe blogul ei, http://www.bebelusaoana.ro.

4 comments:

Monique said...

http://moniquephotography.blogspot.com/2010/01/gripa-porcina-vaccinul-isteria-si.html

Am comentat si eu in calitate de medic pe blogul meu. O parte din intrebarile Oanei isi gasesc raspunsul.

Anonymous said...

Si mie mi se pare bizar. Chiar d-l Cercel spunea ca daca esti intr-un avion cu un om bolnav de gripa, ai toate sansele sa te contaminezi. Cum de colegii lui Toni de la Cronica Carcotasilor, care erau mereu in contact cu el, n-au luat niciunul virusul???

Anonymous said...

manipulare ordinara, nu intelegem de ce toti il tot chestionati pe Cercel? asta o tine numai pe partrea astea, ca trebuie toata lumea injectata, asa ca trebuie de vorbit cu adevaratii specialisti care vor avea retinere in a minti atat de ordinar

geomarz said...

Chiar aşa mi se pare şi mie. Nu pare să fie deces prin gripă porcină.Este posibil să fie fost şi gripă la altceva...
Am avut un coleg care a murit exact în aceleaşi condiţii în urmă cu mai mulţi ani. El a avut un flegmon perirenal.
Oricum, condoleanţe. Păcat de tinereţea lui.