Pages

Tuesday, January 12, 2010

BARTOLOMEU ANANIA, executat public in fieful lui Patapievici din cauza de EMINESCU. Anania de Craciun despre atacul la Eminescu: "Patapievici da in gropi!". COMUNICAT despre "deontologia" Evenimentului Zilei

V-ati intrebat probabil care este sensul calomniilor ordinare publicate de Evenimentul Zilei la adresa Mitropolitului Bartolomeu Anania, care implineste in curand 89 de ani. Executanta, deontoloaga de serviciu a grupului ideologic neokominternist antiromanesc, Mirela Corlatan, reproduce in exces (doua zile la rand) niste acuze prafuite fara a prezenta absolut nici o dovada concreta. Ce rost au toate aceste? Raspunsul este foarte simplu: ucidere publica, ritualica, din cauza de Eminescu. Batranul Parinte, scriitor si fost detinut politic anticomunist a tinut sa reaminteasca, de Craciun, ca atacul la Eminescu, venit din partea unui Patapievici si a slujitorilor sai obscuri, care mai sustin si ca marele ganditor national nu ar fi fost crestin, nu poate fi uitat. Razbunarea vine, azi, in preajma aniversarii a 160 de ani de la nasterea Romanului Absolut. E drept, s-ar putea sa fii contat la acest atac si confesiunea religioasa a proprietarului trustul Ringier, acelasi care a distrus presa romana prin transformarea cotidianului Libertatea intr-un produs care portretizeaza Romania drept o troaca. Ca sa nu mai vorbim de anti-crestinismul scarbelor de la GDS, in frunte cu Patapievici si Tismaneanu, ce coincidenta?!, ambii progenituri ai unor agenti sovietici kominternisti antiromani.
Personal, il felicit pe Vladica Bartolomeu! Din punctul meu de vedere, este o onoare suprema sa fii supus unei executii publice pentru Eminescu.

Voi reveni!

Iata ce a declansat valul mediatic de ura: 

EMINESCU, fiul Bisericii Ortodoxe, evocat de ÎPS Bartolomeu Anania si aparat in fata unor rebuturi culturale ca Patapievici et eiusdem farinae

Înalt Prea Sfinţitul Mitropolit Bartolomeu Anania a vorbit in ajunul Craciunului, în cadrul mesajului de sărbători adresat romånilor, despre o faţă mai puţin cunoscută a lui Eminescu: aceea de fiu credincios al Bisericii Ortodoxe Romåne, considerat de gånditor „mama poporului romån“. ÎPS Bartolomeu Anania a prezentat o poezie creştină scrisă de romånul absolut Mihai Eminescu, în preajma unui Crăciun, transmite NapocaNews. „Vreau să arăt o altă faţă a lui Eminescu. Istoricii şi criticii literari au încercat să o ascundă şi să facă din el un ateu“, a declarat Mitropolitul Bartolomeu, în contextul în care si un oarecare Răzvan Codrescu, alias Vasile Adolf Marian, contesta în revista „Puncte Cardinale“ - asemenea Dilemei lui Pleşu - credinţa lui Eminescu. „Romånii trebuie să ştie că era şi altfel, nu doar un descreierat, seminebun“, a adăugat acesta. La afirmaţiile lui Horia Roman Patapievici, potrivit cărora „Eminescu este cadavrul nostru din debara, de care trebuie să ne debarasăm“, ÎPS Bartolomeu Anania a răspuns: „E o măgărie! Ce a spus Patapievici a fost o mare prostie şi nu mă aşteptam ca un intelectual să afirme aşa ceva. Şi-a permis să murdărească memoria poetului naţional, ca să pară el original şi interesant. De fapt, da in gropi. A gresit si nu o data. A dat în gropi, a dat rău în gropi“, a spus Parintele Anania. Întrebat de jurnalişti de ce a ales acum acest poem-colindă de Eminescu, ÎPS Bartolomeu Anania a răspuns: „Pentru că i-a venit vremea. Eu v-am aşteptat pentru ca aceste versuri să poată fi citite de oameni”.

Colinde, colinde,
E vremea colindelor,
Căci gheaţa se-ntinde
Asemeni oglindelor.
Şi tremură brazii
Mişcånd rămurele,
Căci noaptea de azi-i
Cånd scånteie stelele.
În noaptea de astăzi
Copiii şi fetele
De dragul Mariei
Îşi piaptănă pletele.
De dragul Mariei
Şi-al Måntuiorului
Luceşte pe ceruri
O stea călătorului.


Mihai Eminescu

Versurile pe care vi le-am citit ne arată adevărata faţă a lui Eminescu - o faţă mai puţin cunoscută. Critica noastră literară, cu excepţia ultimelor decenii, a încercat să facă din Eminescu un ateu. Nu a fost ateu. Eu, tînăr fiind, mergeam deseori să aşez o lumânare pe mormîntul lui Eminescu, la cimitirul Bellu. Îmi aduc aminte că, la un moment dat, s-a pus o piatră pe mormîntul lui, în loc de cruce, dar ulterior crucea a fost reaşezată la locul ei. Acest Panteon Naţional a fost, într-un fel, grădina copilăriei mele, pentru că în zilele libere eram acolo, fascinat de momumente, de liniştea şi de umbra protectoare”, a mai spus ÎPS Bartolomeu Anania, citat de Agerpres.

Comunicat de presă

În urma aparitiei în paginile cotidianului „Evenimentul Zilei”, în zilele de 11 si 12 ianuarie 2010, sub semnătura jurnalistei Mirela Corlătan, a unor articole denigratoare la adresa Mitropolitului Bartolomeu al Clujului, dăm spre publicare următorul Comunicat de presă:
Articolele pun pe seama Mitropolitului Bartolomeu o serie de acuzatii privitoare la colaborarea cu fosta Securitate, însotite de documente din arhiva CNSAS. Semnatarul articolelor uită că pentru a demonstra calitatea de informator sub nume conspirativ trebuie să aducă probe concludente si indubitabile (declaratie olografă si angajament de colaborare semnat) si nu doar simple analogii literare si alăturări de texte.
Fără aceste probe, asupra demersului jurnalistic planează suspiciunea calomnierii si denigrării, fapte incriminate, în instantă, de Codul Penal, solutie pe care o luăm în calcul, în cazul în care jurnalista nu îsi demonstrează limpede afirmatiile, sau si le retrage, după caz.
E bine de stiut că Mitropolitul Bartolomeu si-a afirmat deschis pozitia ca dosarele detinute de CNSAS pe numele său să fie cercetate si, la nevoie, publicate, declarând deschis că nu a colaborat cu serviciile secrete „nici în detentie, nici în libertate; nici în tară, nici în străinătate; nici cu angajament, nici fără angajament; nici cu nume conspirativ, nici cu nume propriu”.
Astfel de articole calomnioase apărute în presa ultimelor două decenii confirmă faptul că necesara purificare a societătii românesti postcomuniste, prin deconspirarea Securitătii s-a început prea târziu, pe o bază legală incertă si cu instrumente incomplete, pentru ca acum să fie condusă de unii mercenari mediatici, care murdăresc si ultimele repere morale ale vietii noastre publice.
Biroul de presă al Arhiepiscopiei

3 comments:

valeriu leapciu said...

BINE CA MACAR VOI IATI LUAT APARAREA PARINTELUI BARTOLOMEU...FIIND STUDENT LA CLUJ AM AVUT NENUMARATE OCAZII SA-L ASCULT PE PARINTELE ANANIA...
MARE OM MARE CARACTER

Unknown said...

Draga Victor,

Personal cred ca aceste acuzatii furibunde au fost aduse in urma luarii de pozitie a IPS Bartolomeu Anania in BOR in problema impartasirii mitropolitului Nicolae Corneanu la greco-catolici (vezi si revista atitudini nr.3).
Manipulatorii sefi s-au mai rafinat si o astfel de pozitie contrara nu au cum s-o ierte. A trebuit sa treaca ceva timp de atunci pentru a nu se sti cu exactitate motivul improscarii cu noroi.
De altfel linia ecumenica a BOR mi se pare foarte clara. Nu am vazut pe nimeni pomenind de cariera PF Daniel in anii comunismului 1980-1988 cand a fost lector la Institutul Ecumenic Bossey (http://www.patriarhia.ro/ro/patriarhul/biografia.html). Aici este si linkul catre institut http://www.oikoumene.org/en/activities/bossey.html).
Astfel ca opinia publica trebuie intoxicata sa nu se ralieze opiniei IPS Bartolomeu in urmatoarele decizii pro-ecumenice ale BOR.
Nu vreau sa vorbesc si sa gandesc cu pacat, dar cred ca e bine sa stim de ce anume sa ne ferim.
In ultimul timp doresc din ce in ce mai mult sa ajung pentru spovedanie la parintele Iustin Parvu, sa-i dea Dumnezeu sanatate si gandul cel bun.
Dumnezeu sa ne ajute!

Anonymous said...

oare n-ar fi o idee bună dacă aţi pune la fiecare text thumbs ca pe you tube? poate n-are timp toată lumea să dea un comentariu dar un click e mai uşor