Pages

Sunday, November 22, 2009

EDIT RONCEA: Băsescu şi românii bagă presa mogulilor în faliment

Scris de Victor Roncea
Disperare totală ieri pe posturile mogulilor, Antenele GRIVCO şi Realitatea FNI, cu o tendinţă spre ridicol şi pe TVR. Dintr-o dată, devalizatorii României, de la agoniseala simplilor români la „averea diavolului“, cu sau fără patalama de turnători, erau preocupaţi de „legalitate“ şi „respectarea statului de drept“. Ai fi zis că „de-asta muriseră la revoluţie“: pentru un vot rarefiat. Pe voci piţigăiate spre isterice, fătuce de ambele sexe urlau ca din gură de şarpe: „Fraudă, fraudă, fraudă!“. În Băneasa, bădinaceele lui Voiculescu denunţau de mama focului „cazurile grave“ de „mită electorală“. Până la ora 18.00 găsiseră... două. La Casa Scînteii, piţipoancele lui Vîntu o dăduseră în benga de-a dreptul: „Nicăieri în Europa civilizată nu s-a văzut aşa ceva, o astfel de aglomeraţie, un asemenea număr de oameni care să meargă la vot!“, exclama cu intonaţie aferată spre ultragiată una dintre galinacee. Ca să vezi, românii sunt vinovaţi acum şi pentru că vor să voteze. Mama lor!
Realitatea media e că bietele exponate din vitrinele presei prostituate, de la deontoloagele navestiste cu silicoane, ca Oana Stancu, la refuzaţii la informaţii de export, ca Bădinii şi bublele lor, simt cum li se subţiază trompeţica şi li se închide robinetul pe măsură ce se apropie ziua votului final: 6 decembrie. Anul acesta, de Moş Nicolae, românii îşi vor da singuri cadoul: prin votul lor vor băga în faliment maşinăriile de dezinformare şi manipulare ale mogulilor. „Vox populi, Vox Dei“ va băga direct în coşul de gunoi al presei române spalătorii de cadavre de la „Vox publica“ (sau pubica?) cu orăcăitul lor de Deltă.
Dilemele noi sau vechi ale filosofilor FSN se ţin lanţ: C ine îl va mai umfla pe Geoană ca pe-un broscoi? Cum vor mai minţi vocalele frecventatoare ale pontonului de la „Lebăda“, amantele PSD din haremul lui Vîntu, pastorii din Sabatul lui Voiculescu? Ce vor face piază-relele isterizate: îl vor înjura pe Băsescu încă cinci ani?
Românii votează. Televiziunile şi ziarele mogulilor au reuşit, printr-un efect invers, să scoată românii la vot, din scârbă faţă de ce reprezintă sistemul ticăloşit, consolidat în 20 de ani de fraude şi hoţii. După votul de ieri, dar mai ales după cel de Sfântul Nicolae, trusturile mogulilor, cu ziarişti făcuţi pe bandă, dar şi cu biete victime colaterale, se vor volatiliza, în bătaia vântului, şi vor dispărea, în eter. Sondorii unor foste institute respectabile de cercetare a opiniei publice şi brigăzile societăţii în civil ar trebui să le însoţească, negreşit. Deja şefuleţii unor ziare odată anticomuniste, acum pro-PSD şi Iliescu-KGB, şi-au anunţat angajaţii cu ziua să-şi caute de lucru. Faliment material, dar, mai grav, faliment moral total. La adio, deci!
După 20 de ani de presă liberă, apoi ocupată rapid sau cumpărată, pe felii sau la kilogram, constatăm că românii nu mai pot fi păcăliţi; nici de şantajiştii de presă, nici de „derbedeii cu ştaif“ de Snagov, nici de tablagiii „societăţii civile“, nici de sifonarii online, nici de deontoloagele siliconate, nici de, mai ales, politicienii murdari de ţiţei la gură sau cu „firul roşu“ de pe ruta Bucureşti - Moscova strâns la sân, alături de mult iubitul carnet PCR.
Românii au votat şi, tot aşa cum îşi spuneau „of“-ul acum 20 de ani în stradă, azi peste 55% dintre ei şi-au pus liniştiţi strigătul sub o ştampilă, bine apăsată, dar cu acelaşi enunţ: Jos Iliescu!

CURENTUL PDF AICI
Comentati la

4 comments:

Catalin said...

BRAVO,Victore.6 DECEMBRIE-TRAIAN BASESCU-PRESEDINTE.

ciprian blidaru said...

da ce s-au inmultit ciupercile astea otravitoare de analisti-guristi! abia mai incap la antena 3 si la realitatea prin studiouri. in curand vor tine emisiuni in sala polivalenta sau pe stadioane. ar trebui sa faca un nou cenaclu.

Anonymous said...

Mi-e teama ca proportia celor imuni la manipulare e insuficienta. Da, mobilizarea de ieri la urne a fost admirabila si cu atat mai laudabila in contextul intoxicarii celor 2 posturi de stiri, dar Gioana et co par favoriti pentru turul II. La cum ii citesc eu pe trepadusii din Kiseleff, cred ca
1. vor evita iarasi, pana in ultima zi, orice dezbatere impotriva lui Basescu.
2. intensitatea improscarii lui Basescu cu noroi pe aceleasi posturi va depasi chiar si nivelul din turul II.
3. Basescu va putea sa se intreaca pe sine, degeaba, daca nu va fi mediatizat.
4. Antonescu (sau mai bine zis petrolistul din spatele lui) s-a raliat deja, explicit, lui Gioana.

...Sper sincer sa ma insel.

Anonymous said...

Chiar daca Antonescu si-a manfestat gandurile ingropand astfel doctrina liberala,liberalii vor vota dupa cum le dicteaza constiinta. Membrii unui partid imbratiseaza in primul rand o doctrina si o serie de principii,candidatul ales la presedentie vine la sfarsit. Liberalii adevarati vor sustine DREAPTA pana la ultima suflare.