Pages

Tuesday, September 22, 2009

CE HABAR NU ARE BASESCU: FATA ASCUNSA A PROSTITUTIEI LEGALIZATE

Poziţia Asociaţiei pentru Promovarea Femeii din România faţă de legalizarea prostituţiei

“Împotriva legalizării prostituţiei” este numele Raportului publicat în anul 2004 de Asociaţia pentru Promovarea Femeii din România (APFR). Documentul explică de ce legalizarea prostituţiei nu este o alternativă viabilă pentru România.
Descărcaţi documentul în format .pdf din pagina Download documentaţie

Faţa ascunsă a prostituţiei legalizate

Cui foloseşte legalizarea prostituţiei?
Adolescenţilor?
Tinerelor familii?
Pensionarilor fără bani?
Sau traficantilor de carne vie si sponsorizatilor lor din politica? - Nota mea
Am putea oare să acceptăm ca surorile sau fiicele noastre să practice vreodată meseria de prostituată? Dacă întrebarea ne jigneşte, atunci trebuie să recunoaştem că, validând prostituţia ca “meserie”, nu facem decât un act de nedreptate, considerând femeile care practică prostiţutia ca fiinţe de rangul al doilea, ce aparţin unei lumi subumane, vrednice de dispreţ, de exploatat şi de folosit ca marfă sau instrument de satisfacere a plăcerii bărbaţilor. Statul, ca şi oamenii care validează prostituţia ca “meserie”, nu sunt produsul unei civilizaţii a dreptului şi a echitabilităţii, ci doar garanţi ai ipocriziei, ai violenţei, ai încălcarii demnităţii umane şi a celor mai elementare drepturi.
Materialele reunite sub titlul “Faţa ascunsă a prostituţiei legalizate” se regăsesc în lucrarea cu acelaşi nume editată în anul 2002 de Grupul de Iniţiativă pentru Apărarea Familiei, alcătuit din profesori universitari, medici, avocaţi, teologi, studenţi, membri ai Comisiei de Bioetică a Patriarhiei Române, ai Centrului de Studii Teologice Aplicate, ai Asociaţiei Studenţilor Creştin-Ortodocşi din România şi ai Ligii Studenţilor din Universitatea Bucureşti, ca răspuns la proiectul de lege privind legalizarea prostituţiei în România.
Descarca de aici “Faţa ascunsă a prostituţiei legalizate”sau citeste online:
SUMAR
1. Apel către oamenii politici români
2. CONSECINŢE ALE LEGALIZĂRII BORDELURILOR, SAU FAŢA ASCUNSĂ A PROSTITUŢIEI LEGALIZATE
2.1. Legalizarea bordelurilor va conduce la proliferarea bolilor cu transmitere sexuală şi nu la reducerea lor
2.2. Siguranţa medicalizării sau minciuna necontaminării
3. STATUL CARE LEGALIZEAZĂ PROSTITUŢIA - FACTOR PRINCIPAL ÎN TRANSMITEREA SIDA
3.1. Argumente medicale împotriva legiferării prostituţiei
3.2. Prostituţia - factor major în epidemiologia HIV şi altor BTS (boli cu transmitere sexuală)
3.3. Incidenţa SIDA în România şi pe glob
3.4. Impactul legalizării bordelurilor asupra comunităţilor
4. LEGALIZAREA BORDELURILOR NU ELIMINĂ PROSTITUŢIA ILEGALĂ, CI DUCE LA DEZVOLTAREA EI
4.1. Legalizarea, falsul mod de a rezolva problema prostituţiei
4.2. Legalizarea bordelurilor nu elimină violenţa, ci doar legitimează abuzurile la care sunt supuse femeile
4.3. Traficul de femei şi sex-turismul, sau o Thailandă în Europa
5. FEMEIA ŞI PROSTITUŢIA. 5.1 Alegerea “meseriei” de prostituată
5.2. Iesirea din prostituţie
5.3. Proxeneţii şi clienţii prostituatelor
5.4. Legalizarea prostituţiei, sau sclavagismul în epoca modernă
5.5. Clienţii bordelurilor ajung să trateze femeile în general ca pe nişte prostituate
5.6. Impozitul pe prostituţie şi costurile sociale ale acesteia
5.7. Cine va pierde prin legalizarea prostituţiei în România?
6. PROSTITUŢIA, ATENTAT ÎMPOTRIVA FAMILIEI7. POATE FI DE ACORD BISERICA ORTODOXĂ ROMÂNĂ CU LEGALIZAREA PROSTITUŢIEI?8. SOCIOLOGIA PROSTITUŢIEI
Bibliografie

Patru rapoarte privind pericolul reprezentat de prostituţia legalizată

Vă invităm să descărcaţi patru importante documente privitoare la pericolul pe care îl reprezintă legalizarea prostituţiei. Documentele spulberă miturile larg vehiculate despre beneficiile prostituţiei instituţionalizate, precum scăderea numărului de îmbolnăviri, controlul statului, reducerea traficului de persoane etc.
- Textul Convenţiei ONU pentru suprimarea traficului de persoane şi a exploatării prostituţiei semenilor- Raport privind consecinţele legalizării prostituţiei, realizat de Family Research Council, organizaţie din SUA dedicată promovării rolului vital al familiei în societate.- “Faţa ascunsă a prostituţiei legalizate” - Lucrare editată în anul 2002 de Grupul de Iniţiativă pentru Apărarea Familiei- “Împotriva legalizării prostituţiei” - Raport publicat în anul 2004, prezentând poziţia oficială a Asociaţiei pentru Promovarea Femeii din România (APFR).
Descărcaţi de aici

Prostitutia si incestul vor ramane incriminate explicit si in noul Cod penal

Prostitutia si incestul in toate formele sale vor ramane incriminate explicit si in noul Cod penal, a decis Comisia speciala de analiza a proiectului de lege privind Codul penal din Parlamentul Romaniei.
Amendamentele depuse in acest sens la initiativa BOR si a unor organizatii civice au gasit astfel ecou la parlamentari, ne-a declarat deputatul Florin Iordache, membru al Comisiei speciale.
Varianta legii, asa cum era propusa de guvern, inlocuia pedeapsa penala pentru practicarea prostitutiei cu amenda, fara insa a legaliza prostitutia. Incestul consensual intre majori era dezincriminat si urma sa ramana pedepsit penal doar violul incestual, precum si incestul cu un partener minor.
Codul penal si Codul civil sunt analizate in regim de urgenta in comisii speciale si urmeaza sa intre in dezbaterea plenului Parlamentului pentru adoptare. Termenul fixat de coalitia de guvernamant pentru adoptarea lor este 15 mai 2009. Legile isi vor produce efectele cel mai probabil de la 1 ianuarie 2011. (Altermedia)

Aviz amatoarelor din politica: Norvegia scoate prostitutia în afara legii

Urmand o tendinta tot mai manifesta in Europa, Norvegia este cea de-a treia tara de pe continent care scoate în afara legii prostitutia, dupa ce aceasta fusese mai mult sau mai putin „legala” sau cel putin tolerata.
Noua lege norvegiana, la fel ca cele din Suedia si Finlanda, pedepseste cererea si nu oferirea de servicii sexuale. Astfel, cetatenii norvegieni care sunt prinsi in timp ce cumpara astfel de servicii vor plati amenzi mari sau vor face inchisoare pana la 6 luni. Noile masuri sunt mai dure decât cele introduse în tarile vecine: justitia norvegiana va putea folosi drept probe inclusiv materiale inregistrate.
Autoritatile norvegiene afirma ca prohibitia are ca tinta limitarea turismului sexual si a prostitutiei stradale. “Cumpararea de servicii sexuale este inacceptabila deoarece favorizeaza traficul de fiinte umane si prostitutia fortata”, declara ministrul adjunct al Justitiei, citat de saitul organizatiei medicale sud-africane “Doctors for life” si preluat de Provita Media.
Ratiunea unei astfel de masuri, inversa fata de procedura obisnuita (inclusiv in Romania) de a amenda prostituatele si nu clientii, este evitarea traumatizarii suplimentare a prostituatelor, dintre care multe sunt victimele traficului de persoane sau ale unor conjuncturi sociale si familiale tragice. In acest sens, guvernul de la Oslo a lansat si o campanie de informare inainte ca legea sa intre in vigoare, iar prostituatelor li se ofera acces gratuit la educatie si la tratament medical.
Noua tendinta internationala privind reglementarea prostitutiei confirma faptul ca aceasta favorizeaza infractiuni de o gravitate deosebita, precum traficul de fiinte umane, abuzul asupra copiilor si crima organizata, si ca trebuie sa ramana o infractiune penala. (Altermedia)
Pe acelasi subiect:
Alaturându-se curentului, Bulgaria nu legalizeaza prostitutia
Olandezii renunta la “cartierul rosu”

http://www.antiprostitutie.ro/

2 comments:

StireaPress said...

Salut Victor,
asta-i TARE !

http://stirea.files.wordpress.com/2009/09/ioniliescuceausescuclarspecial1.jpg?w=500&h=341

Anonymous said...

Homosexualitatea, prostitutia si drogurile usoare nu au transformat Amsterdamul intr-un oras sigur si pasnic ci in CAPITALA EUROPEANA A CRIMINALITATII.

Basescu calca in strachini la ordin ori e tembel. In ambele cazuri ar trebui sa plece.