Pages

Tuesday, September 22, 2009

ROMANUL ANTON OCTAVIAN premiat în Lituania pentru cel mai bun film de animaţie: "Prietenul meu e un nor - My friend is a Cloud"

My Friend is a Cloud - Trailer from Anton Octavian on Vimeo.

Romanul Anton Octavian a castigat premiul pentru cel mai bun film de animatie, “My friend is a cloud”, in cadrul editiei a III-a a Festivalului de Scurtmetraje “Ant palangės”, care s-a tinut in localitatea lituaniana Kaišiadorys.

Regizorul a precizat, pe blogul sau , ca este cel mai important premiu pe care l-a obtinut pana acum: “Pentru mine, este primul premiu international pe care il obtin la un festival de film si sunt foarte fericit. Chiar acum ma duc sa sarbatoresc!”.

Cele 37 de productii inscrise in cadrul festivalului au fost incluse in cinci categorii. Asadar, in afara de animatie, scurtmetrajele au fost incluse in categoriile documentare, comedii, experimentale si drame.

Premiul pentru cel mai bun documentar a fost castigat de Erikas Druskinas cu “Dvasia, kuri gyva..”, iar premiul pentru cel mai bun scurtmetraj de comedie l-a obtinut Algirdas Juozėnas, cu “Rūkymas žudo”. La categoria experimental, cel care a triumfat a fost “Tsunami”, in regia lui Vytautas Puidokas, iar la drama Ignas Kancys, cu “Nauji geri seni draugai”.

A.T., www.ziare.com, http://www.napocanews.ro/

No comments: