Pages

Thursday, September 24, 2009

SI BISERICA CATOLICA II TRAGE DOUA PALME LUI BASESCU in scandalul Raportului Sex si Droguri: Impotriva legalizarii prostitutiei

Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti
Str. G-ral Berthelot 19, 010164 Bucureşti (RO)
Tel. +40 21 2015400 - Fax +40 21 3121207
birouldepresa@arcb.ro
Nr. 717/24.09.2009

Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti
se opune legalizării prostituţiei şi dezincriminării consumului de droguri

Bucureşti, 24 septembrie 2009 – Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti se opune propunerilor, asumate explicit de către preşedintele Traian Băsescu, privind legalizarea prostituţiei şi dezincriminării consumului de droguri, care fac parte din raportul ”Riscuri şi inechităţi sociale din România”, realizat de o comisie prezidenţială.
”Cele două propuneri dau dovadă de o viziune reducţionistă asupra persoanei umane, afirmă Monseniorul Cornel Damian, Episcop Auxiliar de Bucureşti. Biserica Catolică consideră drept mari păcate atât prostituţia, care este o formă de sclavie modernă, cât şi consumul de droguri, care aduce daune foarte grave persoanei umane. Cu rare excepţii, majoritatea statelor europene nu au legalizat prostituţia şi consumul de droguri. De aceea, ne opunem recomandărilor cuprinse în raportul prezidenţial, considerând că acestea nu sunt o soluţie pentru stoparea acestor flageluri, care lovesc atât maturii, cât şi adolescenţii sau copiii, distrugând trupul, care, în viziunea creştină, este locuinţa Duhului Sfânt”.
”Legalizarea prostituţiei ar însemna acceptarea unei culturi care banalizează sexualitatea umană, interpretând-o şi trăind-o în mod reductiv şi sărăcit, în raport cu corpul şi plăcerea egoistă”,
afirma Papa Ioan Paul al II-lea în scrisoarea apostolică Familiaris consortio (nr. 37).
Papa Benedict al XVI-lea a subliniat în diferite ocazii că drogurile, ca orice alt paradis artificial, îndepărtează omul de adevărata fericire. ”A face din fericire un idol, constituie un drum greşit. Din păcate, acesta este răspunsul acelor culturi care pun fericirea individuală în locul lui Dumnezeu, mentalitate care îşi află efectul emblematic în căutarea plăcerii cu orice preţ, în răspândirea consumului de droguri ca refugiu, un refugiu în paradisuri artificiale, care se dovedesc a fi mai apoi cu totul iluzorii”, declara Papa Benedict al XVI-lea, la rugăciunea Angelus, din 16 decembrie 2007.
Respingerea de către Biserica Catolică a prostituţiei şi a consumului de droguri se bazează pe legea morală naturală, pe învăţătura Sfintei Scripturi, pe tradiţia Părinţilor Bisericii şi Învăţătura Magisteriului Bisericii de-a lungul veacurilor.

No comments: