Pages

Wednesday, April 1, 2009

DEZBATERE PARLAMENTARA privind Pasapoartele Biometrice. MAINE, incepand cu ora 12.00, la Parlament. DE CE NU pot fi solicitate Pasapoartele temporare

Ca urmare a cererii Actiunii Pentru Educatie si Libertatea si a Asociatiei Civic Media, maine se organizeaza la Parlamentul Romaniei o dezbatere semi-publica intre reprezentanti ai Comsiei pentru Drepturile Omului, Culte si Minoritati si societatea civila preocupata de incalcarea drepturilor omului si a libertatilor cetatenesti si religioase prin introducerea documentelor cu microcip (foto stanga). Totodata, conform http://www.refuzimplant.blogspot.com/, va avea loc si o demonstratie de protest organizata de o asociatie membra a Coalitiei Impotriva Statului Politienesc. Postez aici cuvantul Asociatiei Civic Media la dezbaterea de maine si, mai jos, dovada privind faptul ca Pasapoartele temporare fara cip NU pot fi solicite de orice cetatean. Practic, este ca si imposibil sa obtii un astfel de document de calatorie in conditiile in care il refuzi pe cel "normal" din motive de constiinta. Amintesc ca Proiectul de lege trimis de Senat catre camera Deputatilor (foto dreapta) a ajuns deja in dezbatere parlamentara prin frauda, pentru ca la votul din Senat s-a furat (vezi FRAUDA IN SENAT. Inca o Fundatie reclama votul fals in cazul Pasapoartelor Biometrice: Spririt Romanesc din Cluj a discutat cu senatorul PDL Radulescu si
FRAUDA IN SENAT. Votul in cazul Pasapoartelor Biometrice a fost fals si ilegal si este lovit de nulitate. Sesizare Oficiala a Presedintelui Senatului ). Pentru cine vrea si mai crede in puterea convingerii si eventualul bun simt si al datoriei fiecaruia fata de neam/cetatean si tara, la sfarsitul acestui mesaj se afla adresele de e-mail ale deputatilor Romaniei.

Actiunea Pentru Educatie si Libertate - Asociatia Civic Media

MEMORIU CATRE PARLAMENTUL ROMANIEI

Dezbaterea publica de la Camera Deputatilor viciata si de deputati si de senatori - Actele electronice sfideaza drepturile omului si libertatea cetateneasca si religioasa


Stimata Doamna Roberta Anastase,
Presedinte al Camerei Deputatilor
Stimate Domnule Nicolae Paun,
Presedinte al Comsiei pentru Drepturile Omului, Culte si probleme ale minoritatilor nationale,


Stimati Parlamentari ai Romaniei,

V-am solicitat o dezbatere publica intre parlamentari si organizatiile societatii civile pe care le reprezentam, reunite in Actiunea Pentru Educatie si Libertate, in vederea remedierii incalcarii drepturilor constitutionale ale tuturor romanilor de catre Guvernul Tariceanu prin adoptarea unei Hotarari de Guvern abuzive, fara informarea opiniei publice si fara consultarea societatii civile si a specialistilor.
Va multumim pentru ca, spre deosebire de toate celalate foruri implicate in introducerea documentelor de calatorie si identitate electronice in Romania, de la Ministerul de Interne la ambele Guverne ale Romaniei, Tariceanu si Boc, dvs sunteti singurii care ati dat curs acestei cereri firesti si fundamentale pentru o societate democratica consolidata.
Cu exceptia dvs, toate instrumentele statului odinioara roman au incalcat atat Legea transparentei cat si normele Uniunii Europene care prevedeau special pentru documentele electronice o dezbatere publica, nationala, de la 18 la 36 de luni!
Din pacate, aceasta dezbatere are loc acum in al 12-lea ceas, intr-un cadru minimal, cand putine lucruri mai pot fi schimbate, in bine.
Cu toate acestea, va subliniem din start doua aspecte mai putin cunoscute publicului si, probabil, si dvs, care schimba termenii dezbaterii initiate de dvs astazi si de care trebuie sa aveti cunostinta:

1. Dezbaterea solicitata de APEL si Civic Media Camerei Deputatilor a fost ceruta in baza faptului ca la dvs urma sa ajunga, dupa votul din Senat, Proiectul de lege privind Ordonanta de Urgenta a Guvernului Nr 207/2008 pentru modificarea si completarea Legii nr. 248/2005 privind regimul liberei circulatii a cetatenilor romani in strainatate, prin care s-au introdus in Romania pasapoartele electronice, cu incepere de la 1.01.2009.
Insa, dupa cum stau marturie doua solicitari pentru investigarea si reluarea procesul de vot, depuse la Senat, aceasta Ordonanta a trecut, tacit, in data de 16.03.2009, printr-un vot fraudulos. In sensul ca cel putin un senator al Romaniei, respectiv senatorul PDL de Cluj Serban Radulescu, reclama ca apare ca fiind printre cei care au votat "pentru" Ordonanta, desi in ziua respectiva nu s-a aflat in Parlament. O ancheta ar trebui sa se afle in derulare pe aceasta tema.
In ciuda acestui fapt, Proiectul a ajuns la Camera Deputatilor in data de 17 martie si a fost inregistrat pe 18.03.2009 cu numarul PL-x 200/18.03.2009 fiind in prezent trimis, pentru Raport, la Comisia dvs, pentru Drepturile Omului, Culte si Minoritati, la Comisia pentru Aparare, ordine publica si siguranta nationala cat si la Comisia pentru politica externa, si, pentru Aviz, la Comisia pentru Administratie publica si la cea Juridica.
Ne indoim profund ca deputatii in cauza au constinta de faptul ca acest proiect le-a ajuns in mana in urma unei fraude, cea de la Senat, care schimba datele problemei, ca si aspectul urmator.

2. Raportul nostru de mai jos este focalizat, ca si discutia de astazi, pe problema Pasapoartelor Biometrice, la care ni se propunea in tandem, atat de catre Patriarhie, cat si de catre Ministerul de Interne, la unison, "solutia" pasapoartelor temporare, cu motivatia ca documentele de calatorie "sunt un drept si nu o obligatie". Insa, din pacate, discutia este oarecum depasita de o problema si mai grava:
Marti, 17 martie 2009, la o zi dupa votul fraudulos din Senat, in Camera Deputatilor s-a votat, in unanimitate, respectiv cu 174 de voturi pentru Proiectul de Lege privind introducerea in Romania, incepand cu 1 ianuarie 2011, a Cartilor de Identitate electronice obligatorii, cu microcipuri RFID.
Este vorba de PL-x 103/16.02.2009 -Proiect de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţa a Guvernului nr. 184/2008 pentru modificarea Ordonanţei Guvernului nr.69/2002 privind regimul juridic al cărţii electronice de identitate - Adoptat la 17.03.2009. Proiectul in sine a fost introdus in Camera tot fara nici o dezbatere nationala si fara sa treaca si pe la Comisia dvs, primind aviz, rapid, doar de la Comisia Juridica si de la cea de Tehnologie a Informatiei, incalcandu-se asadar si drepturile noastre si ale dvs.
Asadar, problema care se pune acum, si pentru care va rugam, in numele a peste 400.000 de semnatari ai Apelului contra documentelor electronice, sa intrebati si Patriarhia Romana si Ministerul de Interne, este: buletinele cu microcip RFID, introduse in Romania cu incepere de la 1.01.2011, sunt un drept sau o obligatie?
Si, mai ales, a cui obligatie? In nici un caz a poporului roman, crestin de 2000 de ani.

Raport privind incalcarile drepturilor omului si legilor Romaniei prin introducerea documentelor electronice. Vezi Victor Roncea: MEMORIU depus azi la Senat si Camera Deputatilor ... Foto: Dovada ca Pasapoartle biometrice nu pot fi solicitate de toti cetatenii (oricum sunt discrminatorii la adresa majoritatii crestin-ortodoxe)

CAMPANIE E-MAIL CAMERA DEPUTATILOR
Adresele de e-mail

Toate (482): adrese e-mail deputaţi (martie 2009). Deoarece majoritatea providerilor nu permit trimiterea de e-mailuri la foarte mulţi destinatari în acelaşi timp, se va trimite acelaşi e-mail de mai multe ori unor grupuri de câte 50 de adrese:
adrese e-mail deputaţi (martie 2009) - 001-050
adrese e-mail deputaţi (martie 2009) - 051-100
adrese e-mail deputaţi (martie 2009) - 101-150
adrese e-mail deputaţi (martie 2009) - 151-200
adrese e-mail deputaţi (martie 2009) - 201-250
adrese e-mail deputaţi (martie 2009) - 251-300
adrese e-mail deputaţi (martie 2009) - 301-350
adrese e-mail deputaţi (martie 2009) - 351-400
adrese e-mail deputaţi (martie 2009) - 401-450
adrese e-mail deputaţi (martie 2009) - 451-482
Cu sprijinul
http://cucapulinainte.blogspot.com/ si al
Asociaţiei pentru cultură şi educaţie Sf. Daniil Sihastrul

1 comment:

Alexandru Dan said...

de aici merge http://www.ramailiber.ro/index.php?content=content_adrese_reprezentanti_politici.txt