Pages

Tuesday, March 31, 2009

JOSEPH DAUL, seful Grupului Partidului Popular European din Parlamentul European: "Dezbaterea asupra documentelor electronice ramane deschisa"

Joseph Daul, seful Grupului euro-parlamentar PPE-DE, familia crestin-democrata europeana care, la oara aceasta, este cea mai reprezentativa in Parlamentul European, ne-a declarat, la Bruxelles, ca "dezbaterea asupra documentelor electronice ramane deschisa". Daul, europarlamentar francez considerat un apropiat al presedintelui Frantei, Nicolas Sarkozy, considera insa ca aceste documente sunt necesare din punct de vedere al securitatii europene. In privinta romanilor care contesta obligativitatea actelor de identitate electronice, din motive religioase sau al libertatilor civile incalcate, seful crestin-democratilor a apreciat ca fundamentul european este democratia, care obliga la discutarea tuturor aspectelor, asadar "dezbaterea ramane deschisa". Detalii intr-un interviu mai larg in exclusivitate care urmeaza sa fie publicat intr-un viitor apropiat. (V.R.)

1 comment:

Probably Me said...

Nu inteleg cum ramane dezbaterea deschisa.. Care dezbatere de vreme ce exista OBLIGATIVITATEA actelor de identitate biometrice. E ca si cum ai stabili (in cel mai bun caz) ca mortu nu e vinovat, asta dupa ce in prealabil i-ai semnat sentinta la moarte si ai si avut grija ca sa fie executata. Desigur, tot ce mai poate face pe urma e sa spuna ca ''actele electronice, nu actele cu cip'' sunt obligatorii.... Doamne apara-ne!