Pages

Monday, August 11, 2008

Externele Georgiei s-au mutat pe blogspot

Dupa atacul cibernetic rusesc la adresa stite-urilor oficiale ale Georgie, Ministerul de Externe georgian s-a mutat pe blogspot. Mai multe detalii aici, de la Mircea Dabacan:
Georgia incepe sa iasa din blocada rusa creata in spatiul cibernetic
http://mirceadabacan.wordpress.com/2008/08/11/georgia-incepe-sa-iasa-din-blocada-rusa-creatain-spatiul-cibernetic/
In urma cu doua zile am anuntat in doua postari pe blog ca serviciile rusesti au "doborat" site-urile guvernamentale si de stiri georgiene si le tin "la pamant" astfel incat nimeni sa nu poata avea acces la informatii si din partea cealalta a frontului.
http://mirceadabacan.wordpress.com/2008/08/09/atac-cibernetic-rusesc-impotriva-site-urilor-georgiene/
http://mirceadabacan.wordpress.com/2008/08/09/site-urile-si-portarurile-de-stiri-georgiene-sunt-doborate-si-tinute-la-pamantde-rusi/
Toate site-urile de stiri cu extensia ".ge" erau imposibil de accesat. Presa occidentala a scris despre acest subiect. Presei romanesti iarasi i-a scapat (mai putin ZIUA: Abandonarea Georgiei).
Intre timp masina de manipulare rusa a inceput o companie de dezinformare a intregii lumi cu privire la ceea ce se intampla in Georgia. Am scris si despre asta aici:
http://mirceadabacan.wordpress.com/2008/08/09/razboiul-mediatic-dus-de-rusia-pentru-demonizarea-georgiei/
Evident, din cauza faptului ca lumii intregi i-a fost imposibil sa aiba acces la informatii furnizate si de partea georgiana, in primele trei zile ale invaziei ruse din Georgia presa a avut o tendinta sa prezinte evenimentele dupa cum erau furnizate de agentiile de presa, mai precis dezinformare ruse.
Georgienii insa au gasit o cale ingenioasa sa iasa din blocada virtuala facuta de rusi: incep sa isi mute site-urile de informatii de pe domeniile proprii, tinute si in prezent "la pamant" de rusi, pe site-urile de blog-uri WordPress.com si BlogSpot.com
http://www.mfa.gov.ge/ site-ul Ministerului de Externe al Georgiei, care uneori lucreaza alteori nu, a fost mutat pe http://georgiamfa.blogspot.com/
http://hotels.ltd.ge/tbilisi-blog - site care prezenta stiri din Georgia, de pe care am preluat si eu la inceput, a fost "cazut" in ultimele 2 zile, iar astazi a aparut la adresa: http://tbilisiwebinfo.wordpress.com/
Link-ul urmator http://translate.google.com/translate?hl=en&u=http%3A%2F%2Fwww.newsgeorgia.ru%2F traduce site-ul http://www.newsgeorgia.ru/ din rusa in engleza. Intr-un comunicat recunosc si ei ca site-ul a fost supus atacurilor hackerilor rusi.
Pe site-ul http://www.civil.ge/ gasiti de asemenea stiri din zona. Si pe acest site, intr-un comunicat se mentioneaza:
Attention of Civil Georgia users!
Civil.ge server is under permanent DDOS attack, therefore it may fail to respond again. Please register above or subscribe to the mailing list, in order to receive civil.ge news updates, or send the direct mail to civilgeorgia@una.ge requesting the updates.

Acum ca incet sa va putea avea acces la informatii si din partea cealalta, se va putea avea o viziune mai clara a ceea ce se intampla in zona.
Transmiteti lista site-urilor de mai sus cat mai multor jurnalisti, ziare, prieteni, cunoscuti, blog-uri, site-uri, forumuri romanesti ca lumea sa se poata informa corect despre ce se intampla in Georgia.
http://georgiamfa.blogspot.com/
http://tbilisiwebinfo.wordpress.com/
http://translate.google.com/translate?hl=en&u=http%3A%2F%2Fwww.newsgeorgia.ru%2Fhttp://www.civil.ge/
In masura in care mai gasesc blog-uri sau site-uri guvernamentale georgiene care functioneaza le voi posta pe blog.-- Mircea Dabacan - Jurnalist Independent
http://mirceadabacan.wordpress.com/

No comments: