Pages

Sunday, August 10, 2008

Lamurirea unei confuzii: "Patapievici, omul lui Basescu"

De nenumarate ori, de-a lungul ultimilor trei ani, am auzit sau citit fraza: "Patapievici e omul lui Basescu." Perfecta ineptie! Oricine examineaza cu putina atentie miezul scandalului care agita zilele acestea presa si mediile culturale va intelege ca realitatea e exact pe dos: Basescu e omul lui Patapievici.

Demonstratia e simplu de facut. In calitate de presedinte al Romaniei, Traian Basescu a cerut deschiderea arhivelor - gest despre care s-ar putea presupune ca urmarea un efect: deconspirarea ticalosilor. Tot in calitate de presedinte al Romaniei, Traian Basescu a condamnat regimul comunist, definindu-l drept ilegitim si criminal - gest despre care s-ar putea presupune ca urmarea si el un efect: delegitimarea ticalosilor.
Ne-am fi putut, In mod logic, astepta ca aceste decizii sa fie aplicate cu precadere si fara nici un fel de exceptie in chiar institutia al carei presedinte de onoare este Traian Basescu: Institutul Cultural Roman. Asa ar fi fost firesc daca Patapievici ar fi fost omul lui Basescu. Departe insa de a se lasa impresionat de capriciile prezidentiale, Horia-Roman Patapievici, subalternul lui Traian Basescu (cel putin in banala ierarhie vizibila de la ICR), a decis reciclarea pe criteriul excelentei academice (probata cu diplome false) a unor ticalosi din anturajul sau mai mult sau mai putin imediat si trimiterea lor in strainatate ca demni reprezentanti ai Romaniei portocalii.
Continuarea la

1 comment:

Anonymous said...

"...aceste decizii sa fie aplicate cu precadere si fara nici un fel de exceptie in chiar institutia al carei presedinte de onoare este Traian Basescu: Institutul Cultural Roman. Asa ar fi fost firesc daca Patapievici ar fi fost omul lui Basescu."

Asertiunea este falsa fiind bazata pe simplul enuntz precum caruia Basescu ar fi de buna credinta. Precum insa stim Basescu nu numai ca'si cocoloseste si'si decoreaza securistii din propriul partid prezidential, dar nu da nici cea mai vaga urma de buna credinta, atat prin ascunderea propriului dosar de securitate cat si prin anchetele patronate de DNA NUMAI impotriva adversarilor politici.(sincer, nu stiu cat de idiot poate fi cineva sa'si imagineze ca DNAul lui Morar ancheteaza independent si nu dupa sforile trase la Cotroceni)

Dupa parerea mea Patapievici face exact ceea ce face si Basescu: clameaza demagogic si populist niste principii insa NUMAI la adresa adversarilor politici. In zona acolitilor si camarilei principiile se dilueaza si ajung simpatii.

Finalmente ajungem la proverbiala lipsa de principialitate celor ce se auto-denumesc societatea civila, intelighentia, in realitate grupul de tucalari prestatori la Basescu.