Pages

Monday, August 11, 2008

Băsescu: unii ziariştii ar specula în detrimentul României orice afirmaţie a sa despre Basarabia. Fondatorul PDL Valeriu Stoica este impotriva Unirii

Preşedintele Băsescu a refuzat să răspundă, luni, unei întrebări privind Republica Moldova, motivând că jurnaliştii şi politicienii vor specula "în detrimentul României" orice afirmaţie a sa şi susţinând că şi comunicatul CSAT a fost interpretat de unii "ca să-şi facă numărul anti-prezidenţial".
Prezent luni la Şcoala de vară "Comunităţi româneşti şi identitate europeană" de la Sulina, şeful statului a fost rugat de un student din Republica Moldova să contrazică o afirmaţie care ar fi fost făcută de Valeriu Stoica potrivit căreia a vrea Basarabia înapoi este un mod de gândire anacronic, valabil pentru secolul XIX.
"Consideră-te îmbunat. Nu mă obliga la declaraţii pentru că ele vor fi comentate în toată Europa, cu România revizionistă. Ştii că nimeni nu spune că preşedintele României era la o întâlnire cu tinerii şi era o discuţie informală. Toată lumea va pune, şi primii care vor face atât rău cât vor putea vor fi gazetarii români, pentru că nu există vreo şansă ca marii gânditori de la TV, unii nu ştiu bine nici cum îi cheamă, dar ştiu ce face preşedintele României extraordinar. Analişti, oameni politici ar specula în detrimentul României orice afirmaţie aş face, aşa că scuză-mă te rog că nu-şi dau un răspuns tranşant", a răspuns preşedintele.
Băsescu le-a spus studenţilor că până şi comunicatul remis de Preşedinţie după şedinţa CSAT pe tema conflictului din Georgia a fost reinterpretat, pentru ca "nişte oameni care lucrau şi pe la Cotroceni" să-şi facă numărul "anti-prezidenţial"
"Mă uitam aseară, erau nişte oameni care lucrau şi pe la Cotroceni, care vorbeau despre ce a spus preşedintele în comunicatul cu privire la Georgia, erau feroci", a spus Băsescu, adăugând că aceşti oameni ştiu foarte bine că din CSAT "iese" doar ce trebuie făcut public, dar au reinterpretat conţinutul comunicatului "ca să-şi facă numărul anti-prezidenţial". Şeful statului nu a precizat persoana la care a făcut referire.
Sursa: NewsIn
Foto Basescu la Chisinau: BBC

No comments: