Monday, December 7, 2009

SENATORUL IULIAN URBAN: Romanii au castigat alegerile pentru Romania. Reteta succesului lui Basescu si victoria jurnalistilor independenti impotriva presei ticalosite a mogulilor media

Care a fost reteta succesului lui Basescu, cand nimeni nu-i dadea vreo sansa?

Romanii au votat pentru romani. Nu pentru PDL. Nu pentru Basescu. Ci, pentru noi, pentru romani.
A fost cea mai mare coalitie politic-mediatica ce a fost vreodata montata si manevrata de marotele regimului cleptocratic. Specialistii in materie de marketing politic spuneau ca nu exista nici cea mai mica sansa ca PD si Basescu sa reuseasca sa surmonteze faptul ca primele trei televiziuni de stiri ca audienta din Romania, 95 % dintre ziarele romanesti si jurnalistii romani, plus un spectru politic cu majoritate parlamentara de 65 % au atacat continuu la baioneta. Cele trei luni de zile in care romanii au fost intoxicati de jurnalistii mogulilor de presa, oameni care reunesc averi de miliarde de euro, erau un atuu in plus pentru specialistii care au spus ca nu exista nici o sansa ca PD si Basescu sa castige.
In ziua alegerilor, va pot spune ca organizatiile PSD si PNL au tras cum nu au facut-o niciodata. In Ilfov, noi ne gandeam ca daca vom lua 75000 de voturi ar trebui sa fim fericiti, insa cand am tras linie am contorizat 98000 de voturi pentru TB in vreme ce MG a luat 87000 voturi, un scor-record pe fondul unei participari record in istoria Ilfovului la vot. In toate sectiile speciale din Ilfov PSD a castigat, asta daca mai intreba cineva care au fost artizanii turismului electoral...
Care a fost reteta succesului lui Traian Basescu ?
Ce sansa avea el, in conditiile in care, in studiourile de tortura psihica ale RTV si A3 reprezentantii PD erau tocati, erau spulberati? In conditiile in care, hai sa fim corecti si sa spunem ca resursele jurnalistilor care si-au vandut constiinta au fost alimentate de mogulii de presa, iar alaturi de Basescu si PD erau doar cativa ziaristi.
Jurnalisti ca fratii George si Victor Roncea, alaturi de colectivul ziarului Curentul [despre care indivizi din presa imi spuneau ca vor fi terminati dupa ce MG urma sa ajunga presedinte, ca vor fi ingropati in dosare penale] au avut o verticalitate si un curaj de a spune lucrurilor pe nume, care au facut diferenta. Intr-un noian de venin, ura, trucaje, intr-o mare de ziaristi fara constiinta, cei cativa ziaristi romani care au ramas alaturi de TB si care au aratat mafia si clica criptocomunista din spatele lui MG, au facut diferenta. Si au facut-o mai ales acolo unde Basescu a zdrobit caracatita rosie: in Diaspora. Diaspora care niciodata nu a votat si nu va vota relicve ale sistemului comunist care i-au determinat sa plece din tara, care le-au dezradacinat familiile, care nu au inteles cum lideri ai PNL care au infundat puscariile comuniste au putut sa pactize cu mostenitorii calailor.
Asadar, am identificat doua ingrediente majore ale retetei succesului : Mana de ziaristi ramasi cu adevarat independenti si Diaspora.
Insa ingredientul-secret a fost si a ramas natiunea romana.
Nu a fost usor romanilor sa razbata prin actiunea de spalare pe creier venita zilnic, 24 de ore din 24, de la trusturile de presa care si-au jucat cartea disperarii. Nu a fost usor sa incerce sa isi formeze propria lor opinie. Nu a fost usor cand unii dintre romani au fost dezamagiti de Crin Antonescu, care si-a vandut la colt de strada identitatea si constiinta si i-a indemnat, ca in tarcul cu bovine, sa faca si ei la fel, adica sa isi vanda bruma de moralitate si verticalitate. A fost greu romanilor sa ramana o natiune unita, in conditiile in care ura ziaristilor vanduti mogulilor a semanat neincredere, i-a dezbinat, i-a manipulat, mintit, in cadrul celei mai mari actiuni pusa in scena. NU este usor sa invingi un bloc manipulator creat de toate celelalte partide politice, de moguli, de sutele de milioane de euro investiti de acestia, de trusturile de presa.
In plan politic, PSD este un partid a carui disparitie din prim-planul politicii romanesti este anticipativa.
PSD va trebui sa isi izoleze pionii din spatele lui MG care i-au adus acestuia infrangerea. Interesant este faptul ca, prin votul din 6 decembrie, Romania a demonstrat cum, la ora aceasta, pe prim-planul politicii romanesti natiunea romana vrea sa exista doar doua partide politice. Si eu cred ca PNL si PDL sunt partidele care trebuie sa ramana, in vreme ce PSD va fi izolat. In privinta PNL, cred ca, cu cat se vor desprinde mai repede din aceasta alianta cu PSD cu atat au sanse mai mari sa isi salveze imaginea si electoratul; altfel vor fi maturati si vor dispare alaturi de PSD. Cred ca pana la urma lucrurile au iesit asa cum trebuie, adica in sfarsit Romania are sansa sa ingroape definitiv trecutul comunist si relicvele acestuia.
In sfarsit, mass-media va fi pusa in fata unei alegeri istorice: s-a demonstrat ca 95 % dintre ziaristi nu pot, oricat ar incerca, sa spele creierul romanilor. Daca un ziarist doreste sa faca cariera, sa fie cunoscut si apreciat de public, el va trebui sa inteleaga ca trebuie sa aleaga sa fie liber, sa se exprime liber si sa refuze sa se lase influentat de cel care il plateste. Imi aduc iar aminte de exemplu lui Victor Roncea, dat afara de la ZIUA pentru ca a refuzat sa scrie impotriva lui TB, tradat de colegii lui care au preferat sa lase capul in jos in loc sa fie solidari cu el. Lupta acestuia dusa impotriva tuturor, in ciuda amenintarilor, este victoria obtinuta de Roncea pentru toti ziaristii cu coloana vertebrala din aceasta tara.
Romania si romanilor li s-a dat inca o sansa la 6 decembrie sa mearga pe un drum corect, fara inselaciuni, furaciuni, vanzari ale constiintelor. Sa vedem daca vom reusi sa fructificam aceasta sansa, si daca vom stii sa profitam de ea.
Iulian Urban, Senator PDL, 
Vicepresedinte al Comisiei Juridice a Senatului Romaniei

Nota mea: Ii multumesc petru aprecieri senatorului Iulian Urban, un adevarat luptator parlamentar pentru romani, pentru Romania. As vrea sa amintesc faptul ca impotriva uriasei masinarii de manipulare a opiniei publice si linjas mediatic a lui Traian Basescu s-au aflat, pe langa echipa Curentul, si jurnalistii posturilor B1TV si OTV dar si numerosi ziaristi liberi, aflati in spatiul online, plus cativa care mai rezista inca in presa mogulizata. Cinste tuturor!

1 comment:

Catalin said...

Victore,in sfarsit cantam prohodul comunismului!!!Doamne Ajuta...