Pages

Thursday, December 10, 2009

ADMINISTRATIA PREZIDENTIALA A ROMANIEI si purtatorul de cuvant al lui Traian Basescu dezmint aberatiile scatofagului Patapievici-ICR

Intr-un interviu publicat de ziarul spaniol Vanguardia chiar in ziua alegerilor prezidentiale, Horia Roman Patapievici afirma ca Traian Basescu a refuzat sa foloseasca in campania electorala o inregistrare video in care Mircea Geoana este protagonistul unui act sexual. De la Bucuresti, Administratia Prezidentiala a negat initial ca Basescu ar fi detinut aceasta inregistrare, dar ulterior a explicat ca presedintele detine imagini cu Geoana, dar nu in ipostaze sexuale. Cazul aminteste de scandalul sexual de dinainte de alegerile parlamentare din toamna lui 2008, cand a fost facuta publica o inregistrare a unui act sexual a carei protagonista semana cu reprezentanta PSD Ana Birchall.
Deputatul Sever Voinescu, purtator de cuvant al candidatului Traian Basescu, a declarat joi ca inregistrarea intrata in posesia presedintelui nu este cea despre care vorbeste Patapievici.
"N-am vazut in viata mea o asemenea caseta. Caseta la care a facut referire presedintele contine altceva si este absolut reala. Nu se refera la domnul Geoana primind sex oral", a precizat Voinescu, citat de ziarul Gandul.
Subiectul inregistrarii cu Geoana a fost atins in interviul publicat de ziarul Vanguardia dupa ce directorul ICR a fost intrebat cu privire la filmuletul in care Basescu pare ca loveste un copil. Horia Roman Patapievici le-a spus jurnalistilor spanioli ca nu crede ca presedintele a lovit copilul, ci ca doar l-a impins. "Greseala sa a fost ca nu a negat acest lucru imediat. A fost asemanator cu cazul lui Bill Clinton si sexul oral. Apropo, stiu din surse sigure ca lui Basescu i-a fost oferita o filmare cu Mircea Geoana facandu-i-se sex oral si a refuzat sa o foloseasca impotriva acestuia. E un om onest, credeti-ma", a subliniat Patapievici.
Ziarul spaniol aminteste si de scandalul Patapievici-ICR provocat anul trecut de laureata Nobel Herta Müller din cauza faptului ca, la un curs tinut in Germania, Institutul a invitat doi cunoscuti turnatori ai Securitatii - doctorul inchipuit Sorin Antohi si Andrei Corbea Hoisie - cat si faptul ca a fost contestat din cauza unei expozitii de arta batjocoritoare organizata la New York.

Administratia Prezidentiala: Nici candidatul, nici staff-ul de campanie nu au detinut o asemenea inregistrare

Purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale Valeriu Turcan a declarat, tot joi, ca viata intima a persoanelor nu a prezentat vreun interes pentru candidatul Traian Basescu  sau pentru staff-ul de campanie, raspunzand astfel la afirmatiile publicate de un ziar spaniol. "Nici candidatul, nici staff-ul de campanie nu au detinut o asemenea inregistrare. Viata intima a persoanelor nu a prezentat vreun interes pentru candidatul Traian Basescu  sau pentru staff-ul de campanie", a declarat Valeriu Turcan. Presedintele Traian Basescu a spus, pe 4 decembrie, raspunzand unei intrebari, ca are o inregistrare compromitatoare cu Mircea Geoana pe care insa nu o va face publica, ci i-o va inmana contracandidatului sau a doua zi dupa alegeri. "Discutam dupa alegeri!", a declarat Basescu la OTV, intrebat de moderator daca este reala informatia potrivit careia ar detine niste casete compromitatoare cu Geoana, pe care nu a vrut sa le foloseasca, in ciuda recomandarii staff-ului de campanie. "Am atentionat staff-ul meu ca, daca o folosesc (caseta n.r.), anunt public ca imi retrag candidatura. Va asigur ca luni eu i-o dau lui Mircea Geoana. Este o problema interna a PSD, ei se filmeaza unii pe altii si pe urma se vand", a completat actualul sef al statului.

No comments: