Pages

Thursday, December 10, 2009

AM REFUZAT DIN NOU SA PREIAU ZIARUL ZIUA. Trustul lui Vintu este in cadere libera. ZIUA, Gardianul, Cotidianul si Realitatea Media sunt in faliment total

Unul dintre milionarii mai cinstiti de prin Romania, o cunostinta comuna de-a mea si - ce sa-i faci?! - de-a lui Sorin Ovidiu Vintu, m-a abordat zilele acestea, testand terenul in ideea de a prelua ZIUA, oferindu-mi mie conducerea ziarului care, de la 1.01.2010, ar urma sa se desfiinteze. Am refuzat, din nou. Din "n" motive, pe care mi-e lene sa le scriu aici. Chiar am lucruri mult mai importante de facut...  ZIUA e un subiect mort pentru mine. I-am spus si lui, pentru el sau pentru Vintu - nu stiu -, ceea ce cred: ZIUA mai are o singura sansa de salvare: daca este oferita chiar celor care au creat-o, celor cativa ziaristi profesionisti care au mai ramas, dar fara absolut nici un control extern. Mihai Pilsu si alte conserve si parasute cunoscute, aduse de Rosca Stanescu, trebuie sa fie trimise la plimbare sau sa abandoneze imediat ziarul, fiind vinovate direct de dezastrul actual al fostei publicatii de elita. O idee buna ar fi readucerea lui Adrian Patrusca, veteranul redactor sef indepartat brutal de Vintu la cererea lui Rosca Stanescu. O echipa de conducere care ar putea face treaba repozitionand ziarul pe traiectoria sa clasica - investigatii (oneste) si (geo)politica externa si interna la greu - ar putea fi formata din Fefe - Catalin Pena, Edi Ivascu si Catalin Varzaru, ca redactori sefi adjuncti si sefi Gabi Moroianu, Marius Gherghe, Luana si Cami, George Damian si Ovidiu Banches pe print si cu Marius Batca la online. Subliniez: cu o libertate totala si dupa o curatenie/despaduchere la sange. Altfel, ZIUA va muri cu zile. Dupa cum prezic sursele ziarului CURENTUL:

După ce ziarele „Ziua“ şi „Gardianul“ au intrat deja în procedurile de faliment, astăzi a sosit ziua falimentului şi pentru Realitatea Media. Secţia 7 Comercială a Tribunalului Bucureşti va judeca astăzi cererea de faliment pentru Realitatea Media depusă de un offshore din Seychelles. Aceasta nu este singura cerere de faliment depusă pentru Realitatea Media, potrivit informaţiilor noastre, toţi solicitanţii urmånd să se înscrie la masa credală, în urma deciziei instanţei de judecată.
Recent, Sanoma Hearst, compania care editează revista „Marie Claire“, a obţinut la Tribunalul Bucureşti deschiderea procedurii insolvenţei la Best Media Press, firma care patronează „Gardianul“, pentru o datorie de 80.000 lei. Directorul ziarului, Alecu Racoviceanu, a anunţat că va stinge şi datoria de 13.986 lei către tipografia FED Print, sumă stabilită prin hotărårea Tribunalului Bucureşti şi pentru care tipografia a declanşat procedura de executare silită.
În cazul ziarului „Ziua“, salariile n-au mai fost plătite de aproximativ trei luni. Totodată, trustul Ringier (publisher-ul „Evenimentului zilei“) a cerut Tribunalului Bucureşti deschiderea procedurii falimentului a SC Ziua SRL pentru a-şi recupera o datorie de peste 30.000 lei.
Şi firma care editează „Cotidianul“ este în faţa unei proceduri de insolvenţă din cauza cărţilor editate anul trecut şi våndute la pachet cu „Cotidianul“.

No comments: