Pages

Tuesday, December 8, 2009

UN HREBENCIUC DE LA KIEV: Realegerea lui Basescu prezinta un anume pericol pentru Ucraina. Vrea Romania Mare si cetatenie romana pentru cei carora le-a furat-o Stalin!

Realegerea presedintelui Traian Basescu, prezinta un anumit pericol pentru Ucraina, declara pentru Novii Reghion un membru al Comisiei pentru afaceri internationale din Rada Suprema ucraineana (Parlamentul), Taras Cernovil, fost membru al Partidului Regiunilor (prorus).

"Basescu este un amator de mesaje populiste. Din cate se stie, declaratiile lui despre Romania Mare reprezinta mai degraba un mesaj pentru electorat decat pentru politica reala", a spus deputatul ucrainean. "Desi, pe unele directii, el va fi nevoit sa realizeze aceasta politica, intrucat alegatorul roman, spre deosebire de cel ucrainean, s-a obisinuit sa ceara politicienilor realizarea promisiunilor", a completat Taras Cernovil, citat de NewsIn.

"De asemenea, trebuie luat in considerare ca ideea Romaniei Mari este acea idee pe care si-au fixat atentia majoritatea politicienilor romani. De aceea, acest subiect va fi exploatat foarte activ. In particular, pentru Ucraina acest subiect va fi dureros si chiar injositor, din doua motive", a spus deputatul.

In primul rand, a explicat el, "Basescu pentru noi este o candidatura destul de dureroasa in plan politic. In al doilea rand, un pericol il reprezinta faptul ca tocmai el promoveaza foarte activ subiectul acordarii cetateniei romane pe teritoriul Ucrainei (...), in regiunea Cernauti si regiunea Transcarpatia (sud-vestul Ucrainei n.r.). Ceea ce pentru Ucraina creeaza o mare problema, intrucat dubla cetatenie la noi (in Ucraina n.r.) este interzisa", a mai spus Taras Cernovil.

Deputatul ucrainean, care pana de curand a facut parte din partidul lui Viktor Ianukovici, de unde insa a fost exclus tocmai din cauza unor declaratii acide, a mai avut in trecut interventii critice la adresa autoritatilor romane.

Cernovil a fost deranjat si de unele declaratii ale presedintelui Traian Basescu, care in aprilie anul trecut a spus ca in Ucraina exista voci - "nu la nivelul conducerii", dupa cum preciza presedintele - care cer ca "Transnistria sa revina Ucrainei, dar uita sa vorbeasca despre sudul Ucrainei, care ar trebui sa revina Moldovei".

de D.G. / HotNews

No comments: