Pages

Wednesday, September 16, 2009

BOC A AJUNS LA PAPA. L-a invitat in Romania peste capul Patriarhului Daniel? Semne proaste date de Basescu: la reuniunea ONU din SUA merge tot Boc

Premierul Boc, primit in audienta la Papa Benedict al XVI-lea
Cetatea Vaticanului, 16 sep - Trimisul special al AGERPRES, Georgiana Tanasescu, transmite: Premierul Emil Boc a fost primit miercuri, la Vatican, in audienta la Papa Benedict al XVI-lea, cu ocazia vizitei oficiale pe care seful Executivului roman, impreuna cu o delegatie guvernamentala, o efectueaza in Italia, la invitatia omologului sau Silvio Berlusconi.
Primul-ministru a avut o intrevedere privata ce a durat aproximativ zece minute cu Suveranul Pontif, discutiile intre cei doi purtandu-se in limba engleza, dupa care membrii delegatiei au fost prezentati Sanctitatii Sale.
Cu ocazia prezentei sale la Vatican, premierul Emil Boc i-a daruit Papei Benedict al XVI-lea un vas de sticla de culoare albastra cu fir de aur, lucrare ce poarta semnatura artistului Ioan Nemtoi.
La randul sau, Papa Benedict al XVI-lea i-a oferit primului-ministru roman un stilou personalizat, iar membrilor delegatiei cate o medalie pontificala pentru barbati si un rozariu pentru femei.
Alaturi de premierul Emil Boc s-au aflat ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, ministrul Economiei Adriean Videanu, ministrul Sanatatii, Ion Bazac, precum si seful de cabinet al primului-ministru, §tefania Ferencz.
Emil Boc a afirmat ca la intalnirea cu Papa Benedict al XVI-lea militeaza pentru apararea demnitatii omului si a libertatilor religioase si sustine necesitatea angajarii unui dialog intercultural si interconfesional.
''Voi sublinia determinarea autoritatilor romane si a mea, ca sef al guvernului, de a milita pentru promovarea si apararea demnitatii omului, pentru importanta libertatilor religioase in ansamblul drepturilor universale ale omului, precum si pentru necesitatea angajarii unui dialog al cultelor si civilizatiilor si de sustinere a crestinismului'', a declarat premierul Emil Boc la plecarea spre Roma.

Basescu nu merge in SUA

De la Pro Tv aflam ca Emil Boc va participa, in a doua jumatate a lunii septembrie, la dezbaterile Adunarii Generale a ONU, precum si la summit-ul mondial privind schimbarile climatice, gazduit de sediul Naţiunilor Unite de la New York, cu toate ca, la aceste manifestari tara este reprezentata indeobste de presedinte. Ceea ce insemana ca Basescu evita astfel o receptie rece din partea autoritatilor americane iar intalnirirle bilaterale la nivel inalt pe care in mod normal le aranjeaza MAE nu sunt la inaltimea asteptarilor.
In cadrul Adunarii Generale a ONU, la 21 septembrie, va fi sarbatorita Ziua Internationala a Pacii, iar la 22 septembrie va avea loc summit-ul la nivel inalt privind schimbarile climatice.
Premierul ar urma ulterior sa fie prezent la Chicago, la o serie de intalniri cu reprezentanti ai mediului de afaceri american, precum si cu membri ai comunitatii romanesti din Statele Unite, ceea ce ar fi fost o oportunitate pe placul lui Basescu.

1 comment:

Anonymous said...

NU SE DEPLASEAZA PENTRU "NOI" DL. BOC!IN TARA INCEPE SA FIE TOT MAI CHAOS,SAU MERGEM CUM SE POATE,DIN RAU IN MAI RAU!