Pages

Tuesday, September 15, 2009

PROCURORII DOSARULUI MINERIADEI s-au ales cu PLANGERI PENALE

Procurorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie isi bat joc de victimele Mineriadei

Astazi membrii organizatiei victimelor Mineriadei au fost citati la Parchetul General in vederea solutionarii plangerii penale ce face obiectul dosarului 860/P/2009 impotriva procurorilor Parchetului Civil care au dat NUP in favoarea lui Ion Iliescu, Petre Roman, Virgil Magureanu, etc in dosarul Mineridei din 1990.
Cu aceasta ocazia invitatia transmisa prin citatie scrisa de catre Parchet s-a dovedit a fi o forma de batjocura atat fata de cei citati cat si la adresa actului de justitie, deoarece nici un procuror nu a catadicsit sa dea curs citatiei trimisa chiar de Parchetul General.
In vederea bunei informari a opiniei publice aducem la cunostinta datele acestei Plangeri Penale la adresa procurorilor Parchetului Civil in frunte cu Marius Iacob, celebrul argonaut al Elodiei, si elementele ce constituie obiectul dosarului in cauza.

PLANGERE PENALA

Impotriva numitilor: Gheorghe Stan, Marius Dan Foitos, Iuliu Moicus, Vasile Vintilescu, Marian Gherman – toti procurori in cadrul Pachetului de pe langa ICCJ – sectia urmarire penala si criminalistica si Marius Iacob – procuror sef al sectiei mentionate, rugandu-va sa dispuneti efectuarea de cercetari penale si trimiterea in judecata a acestora pentru savarsirea infractiunilor de: - abuz in serviciu contra intereselor persoanelor prev. de art. 346 Cod Penal si favorizarea infractorului prev. de art. 264 Cod Penal, pentru urmatoarele:

MOTIVE

In fapt, prin rezolutiile din 10.10.2008 data in dosarul 1122/P/2007 si din 17.06.2009 data in dosarul 175/P/2008, susnumitii procurori au pronuntat solutii de neurmarire fata de Ion Iliescu si altii sub aspectul savarsirii mai multor infractiuni reclamate printre care enumar pe cea de: genocid – prev. de art. 357 lit. a, b, c, instigare la omor deosebit de grav – prev. de art. 31 raportat la art. 174-175 lit. e, 176 lit. b, tratamente neomenoase, etc.
Facem precizarea ca, s-a procedat la disjungerea a mai multor dosare intre care cele doua enumerate mai sus, astfel incat fiecarui dosar sa-i lipseasca probe esentiale care dovedeau savarsirea faptelor neprescrise inca, intrucat erau in celalalt dosar si invers.
Practic, in dosarele susmentionate procurorii susmentionati n-au efectuat acte de urmarire penala, ci s-au limitat a da rezolutiile la care am facut referire dupa o analiza superficiala si incompleta a dosarelor, cu buna stiinta, in scopul de a da satisfactie nomenclaturii post-decembriste si a favoriza infractorii – inclusiv si mai ales Ion Iliescu si Petre Roman - fata de care au dispus solutii de neurmarire.
Numitul Marius Iacob la randul lui s-a limitat la preluarea argumentelor din rezolutia data de Gheorghe Stan, Marius Dan Foitos si Iuliu Molcut, fara a analiza efectiv sutele de volume la care am facut referire in plangerea impotriva rezolutiei, cu acelasi scop de a proteja interesele “mai marilor zilei” si de a-i favoriza pe infractori in detrimentul celor raniti si decedati in evenimentele cutremuratoare care au avut loc in 13-15 iunie 1990.
Un exemplu evident al modului in care au actionat susnumitii il constituie modul in care au apreciat inexistenta situatiei premiza cu referire la infractiunea de genocid. Astfel, au apreciat ca, notiunea de colectivitate are intelesul de populatie individualizata geografic, social si istoric, astfel incat – considera procurorii - manifestantii din 13-15 iunie nu pot fi caracterizati ca facand parte dintr-o colectivitate de sine statatoare.
Notiunea de colectivitate trebuie inteleasa in contextul evenimentelor dramatice de atunci cand zeci de mii de oameni au manifestat in Piata Universitatii avand un singur crez: caderea comunismului, astfel ca indiferent de etnie, de clasa sociala (intelectualitate, studenti, muncitori), toti au manifestat ca un grup unitar - cu toate caracteristicile unui grup unitar. Grupul celor care au cautat sa elibereze tara de comunism, de fosilele moscovite, grupul vechilor “huligani” – dupa cum i-a numit Ceausescu, “golani”, dupa cum i-a numit Ion Iliescu, eticheta care a devenit un insemn de onoare.
Colectivitatea autentic romaneasca a celor care s-au jertfit pentru Libertate, in evenimentele din decembrie 1989 are un caracter bine definit iar sensul jerfei acestora si a luptei pentru Libertate a fost preluat si continuat in cursul demonstratiei din Piata Universitatii - cea mai indelungata manifestatie pentru Libertate si Adevar din istoria contemporana.
Procurorii nu fac altceva decat sa mutileze memoria celor ucisi, raniti, torturati in evenimentele din 13-15 iunie spre a da satisfactie unei grupari malefice reprezentate la varf de Ion Iliescu, grupare de inspiratie straina, antiromaneasca, care n-a facut rau doar unei colectivitati, ci intregii tari.
Modul in care au solutionat procurorii cele doua dosare, in frunte cu Marius Iacob in cazul plangerii impotriva rezolutiei 1122/P/2007 ii face practic partasi la atrocitatile comise in 13-15 iunie 1990, astfel ca, va rugam sa dispuneti cercetarea lor penala si trimiterea in judecata.
In drept, ne intemeiem prezenta pe disp. art. 221-222 Cod Pr. Pen.

Asociatia Victimelor Mineriadelor din Romania -http://www.avmr.ro/
prin reprezentant legal Viorel Ene

No comments: