Pages

Tuesday, September 15, 2009

PROTESTE IGNORATE. Primele pasapoarte biometrice se elibereaza de ieri in Arges. PROCES SI MANIFESTATIE ANTICIP MAINE LA INALTA CURTE SI LA COTROCENI

Noul model de pasaport cu cip biometric a fost eliberat, ieri, la Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea si Evidenta Pasapoartelor Simple din Pitesti, judetul Arges fiind zona-pilot pentru implementarea programului, transmite corespondentul Mediafax. In acelasi timp, maine, incepand cu orele 9.00, la Inalta Curte de Casatie si Justitie se desfasoara primul termen in dosarul privind recursul contestatiei Coalitiei Impotriva Statului Politienesc impotriva introducerii cipurilor in pasapoartele romanilor. Procesul celor 16.000 de persoane care au depus cereri de interventie este dublat de un protest public care ar putea merge pana la Cotroceni, pentru a se depune cererea pentru REFERENDUM sustinuta in scris, prin semnatura, de circa 800.000 de romani care au raspuns Apelului Parintelui Iustin Parvu, duhovnic al ortodoxiei romane la Manastirea Petru Voda si fost detinut politic in timpul regimului comunist.

Prefectul judetului Arges, Marcel Proca, a fost primul cetatean amprentat si fotografiat, urmând sa intre în posesia pasaportului în maximum 30 de zile lucratoare. “Îmi expira pasaportul într-o luna si jumatate si am zis sa dau un exemplu personal. Noua aparatura instalata este functionala, iar activitatea de eliberare a pasapoartelor biometrice se desfasoara într-un spatiu amenajat conform standardelor europene. Argesul este judet-pilot pentru introducerea pasapoartelor biometrice, care vor fi eliberate în maximum 30 de zile lucratoare de la solicitare si vor fi valabile cinci ani pentru adulti si trei ani pentru copiii sub sase ani”, a declarat prefectul Marcel Proca. Proca a mai spus ca eliberarea de pasapoarte simple va continua, dar ca activitatea va avea caracter de exceptie, realizându-se doar în cazuri de urgenta, atunci când solicitantii nu pot veni la sediu pentru a li se prelua datele. Termenul de valabilitate al unor astfel de documente este de un an. Prezent la inaugurarea noii aparaturi de la Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea si Evidenta Pasapoartelor Simple Arges, seful Directiei Generale de Pasapoarte, chestorul Aurel Vasile Sime, a precizat ca timp de opt luni aplicatia a fost testata cu succes în judetul Ilfov, iar în acest moment aria de aplicare trebuie marita treptat în toata tara. “Noi am experimentat în Ilfov si a fost foarte bine, iar acum am ales Argesul ca judet-pilot pentru ca este foarte aproape de Bucuresti si pot fi remediate rapid eventualele deficiente. Este o activitate care se deruleaza conform asteptarilor noastre. Acum îl eliberam în 30 de zile lucratoare, dar în scurt timp vom reduce termenul de asteptare”, a declarat chestorul Aurel Vasile Sime.
Noul pasaport biometric are, ca principal element de noutate, un microcip care stocheaza datele personale ale posesorului: nume, prenume, data nasterii, codul numeric personal, termenul de valabilitate al documentului, organul emitent, cetatenia, imaginea faciala si amprentele a doua degete pereche de la ambele mâini. Pasaportul va fi valabil cinci ani si va fi eliberat în maximum 30 de zile, în baza cartii de identitate si a chitantelor care sa ateste achitarea taxei de eliberare, în valoare de 234 lei si a taxei consulare, de 32 de lei.
16-09-2009
Mediafax / Gardianul

VENITI MAINE LA PROCESUL SI PROTESTUL ANTI-CIP

Joi 17 septembrie 2009, incepand cu orele 9.00, va avea loc la Inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia Contencios Administrativ, primul termen in dosarul nr. 543/2/2009 privind recursul contestatiei ONG-urilor Coalitiei Impotriva Statului Politienesc impotriva introducerii cipurilor in pasapoartele romanilor.
Ii invitam pe toti cei 16.000 de romani inimosi care au formulat cereri de interventie in dosarul Curtii de Apel Bucuresti sa participe la sedinta de judecata a Inaltei Curti de Casatie si Justitie precum si la mitingul organizat pe ambele trotuare din fata sediului acestei instante.
Citatiile nominale se gasesc la sediul Asociatiei Adevar si Dreptate, str. Batistei nr. 11. Cei ce doresc sa ridice "anti-cipat" citatia pentru participare la proces, o pot ridica de la sediul asociatiei, de luni pana vineri intre orele 10-14. La cerere, pot fi trimise si prin fax. Citatiile ramase pot fi inmanate destinatarilor si in ziua de 17.09.2009, la sediul instantei.
Adresa Inaltei Curti de Casatie si Justitie: Str. Batiştei, nr. 25, sector 2, Bucuresti. (zona Hotel Intercontinental – Ambasada SUA).
Sunt invitati sa participe toti cei ce doresc sa se manifeste liber impotriva instaurarii Statului Politienesc si a mijloacelor de control total al populatiei: CIPURILE RFID.
Manifestatie aprobata de Primaria Capitalei. Puteti aduce cu voi bannere si orice alte materiale vizuale ca si instrumente muzicale. Mitingul va beneficia de instalatie de sonorizare.
Vor fi prezentate – cu prilejul acestui miting – noile mijloace de lupta ale campaniei anti-cip.
Pentru informatii suplimentare:
Coalitia Impotriva Statului Politienesc
Ene Viorel: tel. 0766.482.999 - http://www.nunemaispionati.org/
Rapcea Mihai: tel. 0727.673.376 - http://refuzimplant.blogspot.com/
George Roncea: tel. 0722.610.013 - http://www.pentrulibertate.ro/

No comments: