Pages

Wednesday, September 16, 2009

ZIUA: ROMANII DIN HERTA refuzati de Consulatul Romaniei. RGN PRESS, filiala ReGNum PRESS in Romania, fura stiri pe banii ICR si ai altor organe

ZIUA: Romani din Herta refuzati de Consulatul Romaniei
Fundatia "Gheorghe Asachi" din tinutul Hertei si Asociatia "Stindard" acuza Consulatul roman de la Cernauti si Oficiul Roman de Imigrari de neacordarea unor vize pentru un grup de 20 de cetateni ucraineni de origine romana (copii si parinti - n.red.) care doreau sa participe la actiuni culturale in Romania la invitatia mai multor institutii omoloage din Romania.
Consulatul Romaniei din Cernauti a solicitat Oficiului Roman pentru Imigrari (ORI) sa verifice persoanele care solicitasera vize de intrare in Romania. ORI a verificat la cererea Consulatului existenta programelor din cadrul Asociatiei Pro Basarabia si Bucovina prin presedintele filialei Bucuresti Ion Rotaru, care a sustinut ca nu cunoaste existenta unui program cultural, desi in acest proiect era implicata presedinta Asociatiei, Gabriela Iov.
Ca urmare a acestui refuz, presedintele Fundatiei "Gheorghe Asachi", Eugenia Cimborovici-Teodoreanu, atrage atentia, intr-o solicitare scrisa formulata catre Directia Generala Afaceri Consulare din Ministerul Afacerilor Externe, ca "s-a creat un precedent periculos: stoparea unor activitati culturale reciproce transfrontaliere prin neacordarea vizei culturale, in bloc, pentru mai multi membri ai unei organizatii romanesti din Ucraina". Despre motivele deciziei Oficiului Roman pentru Imigrari de a nu acorda vize culturale pentru acesti cetateni ucraineni de origine romana, MAE si Consulatul Romaniei din Cernauti sustin ca nu cunosc motivele pentru care membrii si colaboratorii Fundatiei "Gheorghe Asachi" au primit aviz negativ, potrivit presedintelui acestei institutii, Eugenia Cimborovici-Teodoreanu. In urma acestui incident, presedintele Fundatiei "Gheorghe Asachi" mai spune ca s-a adus un grav prejudiciu de imagine atat institutiei pe care o conduce, cat si cetatenilor ucraineni de origine romana din tinutul Hertei si din Bucovina de Nord, asupra carora "planeaza stigmatul de imigrant ilegal". (M.N.)

Acesta este articolul din ZIUA, scris de colegul meu Madalin Necsutu. Munca lui. Ce face RGN Press, asa zisa "agentie de presa a romanilor de pretutindeni", in realitate o unitate sub acoperire a ICR si altor organe similare, specializata in dezinformare si manipulare? Il fura, prezentandu-l, deformat, drept propria productie. Dovezile in foto alaturate. Mai baieti, mai puneti mana pe lopeti ca azi-maine sucomba ICR si ramaneti fara sponsori!

1 comment:

malina anitoaei said...

Da...he,he,hai sa-ti spun eu una la fel de buna.Eu scriam despre romanii din Ucraina in Evenimentul de Iasi sau Crai nou de Suceava iar RGN Press le lua subtil de acolo...Intr-o zi m-am infuriat si le-am spus ..,,Vi le dau degeaba numai citati sursa!''Drept care la o bucata a inceput sa apara semnatura mea acolo.Numai ca...un distins domn de la ,,Atac'' dadea si el cu copy past si scria ca si cum ar fi fost la fata locului.Nimic mai enervant decat sa-ti vezi articolul publicat sub alt nume sau eventual modificat aiurea,indepartat de realitate!Of,of,ce lume in presa asta!!!