Pages

Monday, January 19, 2009

In atentia Guvernului Romaniei, pe unde circula "ideea europeana" a legalizarii prostitutiei: Norvegia a scos prostitutia în afara legii

Urmand o tendinta tot mai manifesta in Europa, Norvegia este cea de-a treia tara de pe continent care scoate în afara legii prostitutia, dupa ce aceasta fusese mai mult sau mai putin „legala” sau cel putin tolerata.
Noua lege norvegiana, la fel ca cele din Suedia si Finlanda, pedepseste cererea si nu oferirea de servicii sexuale. Astfel, cetatenii norvegieni care sunt prinsi in timp ce cumpara astfel de servicii vor plati amenzi mari sau vor face inchisoare pana la 6 luni. Noile masuri sunt mai dure decât cele introduse în tarile vecine: justitia norvegiana va putea folosi drept probe inclusiv materiale inregistrate.Autoritatile norvegiene afirma ca prohibitia are ca tinta limitarea turismului sexual şi a prostitutiei stradale. “Cumpararea de servicii sexuale este inacceptabila deoarece favorizeaza traficul de fiinte umane si prostitutia fortata”, declara ministrul adjunct al Justitiei, citat de saitul organizatiei medicale sud-africane “Doctors for life” si preluat de Provita Media.
Ratiunea unei astfel de masuri, inversa fata de procedura obisnuita (inclusiv in Romania) de a amenda prostituatele si nu clientii, este evitarea traumatizarii suplimentare a prostituatelor, dintre care multe sunt victimele traficului de persoane sau ale unor conjuncturi sociale si familiale tragice. In acest sens, guvernul de la Oslo a lansat si o campanie de informare inainte ca legea sa intre in vigoare, iar prostituatelor li se ofera acces gratuit la educatie si la tratament medical.Noua tendinta internationala privind reglementarea prostitutiei confirma faptul ca aceasta favorizeaza infractiuni de o gravitate deosebita, precum traficul de fiinte umane, abuzul asupra copiilor si crima organizata, si ca trebuie sa ramana o infractiune penala. (Altermedia)
Pe acelasi subiect:

No comments: