Pages

Wednesday, November 26, 2008

Lenin, la brat cu Tariceanu si Iliescu la Chisinau. TOMAC, YES YOU CAN!


Daca-ar stii rusii adevarati ca Lenin traieste, si e chiar bine-mersi, la Chisinau, dantuind la brat cu Iliescu si Tariceanu, chiar cred ca am ramane fara Basarabia. Cine ar fi crezut ca la aproape 20 de ani de la caderea regimului comunist, partidele care au preluat PCR si au tradat autenticul PNL, isi dau mana pentru reocuparea pamantului romanilor basarabeni?!
Asta-seara, inca premierul Romaniei, Calin Popescu Tariceanu, vine cu alai, suita, antemergatori si pup-posteriori, in cea de a doua Capitala romaneasca, pe care incearca sa o salveze de la criogenie tanarul si energicul ei primar, Dorin Chirtoaca.
Dar nu aceasta il intereseaza pe Tariceanu: ca este poate cea mai trista aniversare a Marii Uniri, cand aici nu numai ca se plange dar mai le si ingheata lacrimile bietilor oameni rebegiti de frig in propriile case. Pentru ca agentul termic nu mai vine. El a fost oprit in tevile sovietice de MoldovaGaz, care si-a mutat robinetul in curtea Gazpromului.
Santajul rusesc, cu care este doar amenintata cealalta Europa, cea in care confortul isi da mana cu ipocrizia politica, este aici o realitate. Anul acesta, tocmai anul acesta, cand peste doar cateva zile se implinesc 90 de ani de la Marea Unire, Chisinaul nu mai poate sa sarbatoreasca memoria inaintasilor nostri. Primaria nu mai are bani si pentru distractie. Pe acest fond, ditamai prim-ministrul Romaniei mici, plina de politicieni pitici, vine ca un pasa sa faca putina figuratie patriotica, de mana cu autoritatile comuniste, care l-au invitat personal sa-si petreaca doua zile propagandistice pe meleaguri "moldovenesti".
Ca sa vezi coincidenta, chiar acum, cand aterizeaza Tariceanu, sunt si ultimele zile ale campaniei electorale a uninominalelor cand, pentru prima oara dupa 1944 si 1989, romanii din Basarabia pot sa-si aleaga un reprezentat in Parlamentul de la Bucuresti. Ca PNL a ales sa faca troc cu PSD, succesorul PCR, e de inteles, dupa ce atari caricaturi liberale au pus mana pe Partidul fost odata si National, dar ca tu, ca sef al Guvernului Romaniei, sa vii sa "sarbatoresti" Unirea la invitatia celor care-si bat joc de tara si neamul tau zi de zi, pare de neimaginat. Daca nu am gasi si explicatia: "halca" Basarabia inseamna mai mult decat pamant romanesc pentru afaceristii PNL - PSD: inseamna "malai" rusesc. Asa ca, chiar pe banii nostri, ai pensionarilor si ai vaduvei romane, dupa mo­delul deja brevetat de Petre Roman, care este si candidatul PNL si "os de inalt reprezentant pentru romanii de pretutindeni", Tariceanu se prezinta pe teren electo-guvernamental pentru a-i salva barba fostului leninist actualmente liberal-schimbist Nicolae Dabija. Disperat, candidatul PNL din Republica Moldova spera ca, agatandu-se ca o carpa bolsevica de gatul premierului, sa ajunga sa se si strecoare, astfel, pe sub usa Parlamentu­lui tarii. Imaginati-va: cei doi vor sarbatori, la brat cu urmasii lui Lenin, "Marea Unire". Nu inainte de a avea o intalnire in prag de seara, cu "frati" de la Moscova. Campania din Basarabia este cu mult mai dura decat pare de la Bucuresti. Aici apele se despart mult mai clar.
Principalii candidati sunt, cu o singura exceptie, fosti membri ai nomenclaturii PCUS. Alesul PSD este un fost judecator in Raionul Frunze, Tudor Pantiru, reciclat apoi de guvernul "independentist". Se pare ca recomandarea pentru el a dat-o insusi "Iliescu-KGB". Alesul liberalilor a facut intai sluj pe la PSD apoi, fireste, a ajuns la PNL. Nicolae Dabija, un scriitor odata respectat, este acum dat afara de prin forumurile stiintifice si ale romanilor din lume dupa ce s-a aflat ca si-a ascuns trecutul si ca, in realitate, pretinsul anticomunist a fost secretar al Comsomolului Uniunii Scriitorilor din RSSM si membru al CC al Uniu­nii Comunist-Leniniste a Tineretului din Moldova sovietica. Singurul necompromis este un tanar basarabean, consilier al presedintelui Romaniei, Traian Basescu: istoricul Eugen Tomac. El are exact varsta la care Dorin Chirtoaca a infrant aparatul comunist si a reusit sa castige Primaria Chisinaului. De altfel, acesta il si sustine, si, ca si el, si eu cred ca tanarul basarabean merita sa devina un invingator, pentru Basarabia, pentru Romania.
Articolul original la ZIUA:

No comments: